VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Οι διαδικτυακοί πάροχοι δεν υποχρεούνται να μπλοκάρουν το κατέβασμα πειρατικών αρχείων

Οι διαδικτυακοί πάροχοι δεν είναι υποχρεωμένοι να μπλοκάρουν το κατέβασμα πειρατικών αρχείων από τους χρήστες του Ίντερνετ, έκρινε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σε μια απόφαση-σταθμό που απορρίπτει το σχετικό αίτημα των δισκογραφικών και κινηματογραφικών εταιρειών.

Σύμφωνα με την απόφαση που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, το να ελέγχονται όλα τα αρχεία που κατεβάζουν οι χρήστες θα παραβίαζε την ευρωπαϊκή Οδηγία για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Συγκεκριμένα, θα επιβάρυνε τους ISP με υπέρογκα έξοδα για την εγκατάσταση μόνιμων συστημάτων παρακολούθησης. Επιπλέον, τα συστήματα αυτά θα μπορούσαν να φιλτράρουν κατά λάθος και νόμιμα αρχεία, παραβιάζοντας τα δικαιώματα των χρηστών στην ελεύθερη διακίνηση της πληροφορίας.

Οι κάτοχοι όμως των πνευματικών δικαιωμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να ζητούν από τους παρόχους (ISP) να μπλοκάρουν συγκεκριμένους δικτυακούς τόπους με πειρατικό περιεχόμενο.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξέτασε την υπόθεση της SABAM, μιας εταιρείας διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων στο χώρο της μουσικής, η οποία υποχρέωσε την εταιρεία Scarlet, έναν ISP στο Βέλγιο, να μπλοκάρει την ανταλλαγή και το κατέβασμα αρχείων που παραβιάζουν τα δικαιώματά της.

Το Πρωτοδικείο των Βρυξελλών δικαίωσε τη SABAM, ωστόσο η Scarlet υπέβαλε έφεση. Επτά χρόνια αργότερα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανατρέπει την αρχική απόφαση υπέρ της SABAM.

διαβάστε ολοκληρωμένη την είδηση εδώ

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top