VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ο Γιώργος Κασαπίδης για την παρακράτηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης, με αφορμή την παρακράτηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ από τις κοινοτικές επιδοτήσεις των αγροτών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται στην πράξη η προχειρότητα και ο ερασιτεχνισμός της Διοίκησης του ΕΛΓΑ και της προηγούμενης Κυβέρνησης σε απλά διαχειριστικά ζητήματα που αφορούν τον ΕΛΓΑ και τον αγροτικό τομέα γενικότερα.

Παρά το γεγονός ότι οι κοινοτικοί κανονισμοί δεν επιτρέπουν κανενός είδους παρακρατήσεις από τις κοινοτικές επιδοτήσεις των αγροτών, η Κυβέρνηση «εφηύρε» τη μέθοδο της εξουσιοδότησης για την είσπραξη της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ.

Ωστόσο, αντί να ακολουθηθεί η σύννομη διαδικασία που προβλέπει, αφενός την υπογραφή των εξουσιοδοτήσεων αυτών από τους αγρότες και αφετέρου την παραλαβή και στη συνέχεια αποστολή των εξουσιοδοτήσεων από τους αρμόδιους φορείς στην ΑΤΕ, δυστυχώς, από πληθώρα καταγγελιών αποκαλύπτεται παρακράτηση της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του ΕΛΓΑ από τις κοινοτικές επιδοτήσεις, χωρίς μάλιστα η ΑΤΕ να έχει λάβει τις εξουσιοδοτήσεις αυτές.

Σε συγκεκριμένες μάλιστα περιπτώσεις, καταγγέλλεται ότι γίνεται παρακράτηση της εισφοράς όχι μόνο από τα ποσά των επιδοτήσεων, αλλά και από λογαριασμούς αγροτών που δεν έχουν ακόμη πιστωθεί με τα ποσά των επιδοτήσεων.

Επίσης καταγγέλλεται ότι έγιναν παρακρατήσεις ασφαλιστικών εισφορών από τις επιδοτήσεις, ενώ όπως ισχυρίζονται οι αγρότες δεν υπέγραψαν καν την εξουσιοδότηση αυτή.

Η ταλαιπωρία των παραγωγών, όμως, δεν εξαντλείται εδώ. Σύμφωνα με δηλώσεις της Διοίκησης του ΕΛΓΑ καλούνται οι αγρότες στους οποίους έγινε παρακράτηση της εισφοράς από την ενιαία ενίσχυση, χωρίς να έχουν υπογράψει τη σχετική εξουσιοδότηση, να επικοινωνήσουν με τα υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ, να υποβάλουν γραπτή αίτηση για να εξεταστεί το πρόβλημά τους και εάν αποδειχτεί το παράνομο της παρακράτησης, θα τους επιστραφούν τα σχετικά ποσά.

Αντί δηλαδή η Διοίκηση του ΕΛΓΑ και οι άλλοι συναρμόδιοι και συνυπεύθυνοι φορείς να επιλύσουν μόνοι τους τα όποια προβλήματα για τα οποία αυτοί και μόνον αυτοί ευθύνονται, καλούν και πάλι τους αγρότες να επικοινωνήσουν με τα Υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ και να υποβάλουν γραπτή αίτηση για να επιλυθεί ένα δήθεν πρόβλημα των αγροτών, για το οποίο καμιά ανάμειξη δεν είχαν οι αγρότες.

Για όλα τα παραπάνω κατέθεσα σχετική ερώτηση μαζί με άλλους συναδέλφους μου της Νέας Δημοκρατίας ζητώντας από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να αναστείλει προσωρινά την είσπραξη των εισφορών διαμέσου της παρακράτησης των επιδοτήσεων, μέχρις ότου οι συναρμόδιοι και συνυπεύθυνοι φορείς, επιλύσουν οι ίδιοι τα όποια προβλήματα δημιούργησαν με τις παράνομες και παράτυπες ενέργειές τους».

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top