VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Σε κλείσιμο δρόμων και δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι κάτοικοι των Σερβίων μετά το κλείσιμο της ΔΟΥ

του Γιάννη Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν από την Τρίτη οι κάτοικοι των Σερβίων μετά από την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για κλείσιμο της ΔΟΥ Σερβίων από 1η Δεκεμβρίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων- Βελβεντού που συνεδρίασε τη Δευτέρα αποφάσισε την περιφρούρηση της ΔΟΥ ώστε να μην προχωρήσει η μετακίνηση της στην Κοζάνη ενώ την Πέμπτη θα γίνει κατάληψη του δρόμου Κοζάνης- Λάρισας και περιστασιακό κλείσιμο της κυκλοφορίας. Παράλληλα κλειστά θα παραμείνουν το Δημαρχείο, τα εμπορικά καταστήματα αλλά και τα σχολεία της περιοχής.
Μάλιστα αυτό που φαίνεται να ενόχλησε ιδιαίτερα το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν πως η αναστολή λειτουργίας τη ΔΟΥ θα εφαρμοστεί μόνο στην περίπτωση των Σερβίων και όχι σε Νεάπολη, Πτολεμαίδα αλλά και Δεσκάτη.
«Είχαμε ενημερωθεί από τους υπαλλήλους της ΔΟΥ Σερβίων ότι υπήρχαν φήμες για κλείσιμο αλλά δεν υπήρχε κάποιο επίσημο έγγραφο, εκτός της υπουργικής απόφασης της 29/9 που έλεγε πως μεταφέρονται υπηρεσίες στη ΔΟΥ Κοζάνης και πως στις περιφερειακές ΔΟΥ (Σερβίων, Νεάπολης, Πτολεμαίδας) θα παρέμεναν 2-3 υπάλληλοι δημιουργώντας ένα φορολογικό ΚΕΠ, για την εξυπηρέτηση των πολιτών» τόνισε ο Δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος και συνέχισε «στις 25 Νοεμβρίου μας προσκομίστηκε έγγραφο του Γ.Γ. Φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων, η οποία δίνει εντολή για αναστολή λειτουργίας της ΔΟΥ Σερβίων από 1η Δεκεμβρίου και μεταφορά των υπαλλήλων στην Κοζάνη. Ταυτόχρονα υπήρχε εγκύκλιος που έλεγε πως η ΔΟΥ Κοζάνης θα πρέπει να ορίσει δύο υπαλλήλους για τη ΔΟΥ Σερβίων, για να εξυπηρετούν το κοινό. Με την εγκύκλιο αυτή όμως δεν αναστέλλεται η λειτουργία των ΔΟΥ Σερβίων και Νεάπολης, που συνεχίζουν να λειτουργούν. Πρόκειται για μια μεροληπτική απόφαση σε βάρος του λαού της περιοχής, χωρίς να υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα. Τι μεσολάβησε από τις 29 Σεπτεμβρίου όταν εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση μέχρι τις 25 Νοεμβρίου και ουσιαστικά άλλαξε το πνεύμα του Νόμου”;
Ο Δήμαρχος πρότεινε την περιφρούρηση της ΔΟΥ Σερβίων έως να λυθεί το θέμα, που όπως εξήγησε σημαίνει πως « δεν αφήνουμε τους υπαλλήλους να φύγουν και να μετακινηθούν στην Κοζάνη», την κατάληψη του δρόμου Κοζάνης- Λάρισας και περιστασιακό κλείσιμο της κυκλοφορίας την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου και αποστολή ψηφίσματος στο Υπουργείο Οικονομικών.
Στη συνεδρίαση βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης ο οποίος σημείωσε πως «για άλλη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση που εκτός από τραγική είναι τραγελαφική. Αυτό που συμβαίνει σήμερα στη χώρα είναι άνευ προηγουμένου. ¸χει χαθεί η μπάλα. Βολοδέρνει η χώρα και η συγκυβέρνηση και οι απαντήσεις που προσπαθούν να δοθούν είναι μια στο καρφί και μια στο πέταλο. Πρέπει όλοι να δούμε τα νέα δεδομένα αλλά άλλο να σκάψουμε το λάκκο μας» και πρόσθεσε πως « είμαστε αντίθετοι σε μεροληψία ενάντια στην περιοχή μας» και ζήτησε την κινητοποίηση βουλευτών και φορέων. «Εγώ δεν μπορώ να δεχτώ πως επειδή κατέβηκε η Δήμαρχος Βοίου στη Αθήνα μπόρεσε να το πετύχει και δεν μπορούμε εμείς».
Τέλος ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μενέλαος Μακρυγιάννης κατηγόρησε το Δήμαρχο για καθυστέρηση. «Κύριε Δήμαρχε αργήσαμε . Χάσαμε πολύτιμο χρόνο αν και το ξέραμε πως θα γίνει. Αργήσαμε γιατί είχαμε την ευκαιρία στο Υπουργείο Οικονομικών να έχουμε έναν συντοπίτη και σύμμαχο σας. Δεν το εκμεταλλευθήκαμε. Πρέπει να δώσουμε τον αγώνα όλοι μας αλλά και να αναλάβουμε όλοι μας τις ευθύνες».
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top