VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ενημερωτική εκδήλωση για τη σωστή ανάπτυξη του χαρακτήρα των παιδιών

Η σωστή ανάπτυξη του χαρακτήρα των παιδιών ήταν το θέμα που διοργάνωσε γνωστός βρεφονηπιακός σταθμός της Κοζάνης, στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκδηλώσεων των γονέων για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Για τις αξίες της ζωής και πως τα παιδιά μεγαλώνουν με αυτές.

Ενημέρωσε τους γονείς ο Κύπριος παιδαγωγός και ψυχολόγος Νεόφυτος Χαραλάμπους, ο οποίος μέσω του προγράμματος «αρετή», που δημιούργησε ο ίδιος, εκπαιδεύει τον χαρακτήρα των παιδιών και τις αξίες τους, πάντα με τη βοήθεια των γονέων.

«Θέλουμε και τους γονείς σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε για διαμόρφωση και εμπέδωση των αξιών για να χτίζουμε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση, οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο και οι γονείς στο σπίτι. Πήραμε δώδεκα βασικές αξίες για να φτιάξουμε το πρόγραμμα «Αρετή», οι οποίες αποτελούν ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου ως άτομο αλλά και της Ελληνικής και Κυπριακής κοινωνίας» δήλωσε ο κ. Χαραλάμπους.

Το βασικότερο απ όλα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι οι γονείς και οι δάσκαλοι να αποτελούν πρότυπα αξιών και να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά. Αξίζει να σημειωθεί πως από το πρόγραμμα «Αρετή» έχουν περάσει περισσότερα από 1000 παιδιά στην Κύπρο και τα αποτελέσματα έδειξαν πως η αυτοεκτίμησή τους ανέβηκε κατά 14%, βελτιώθηκαν χαρακτηριστικά της προσωπικότητά τους και η αξιολόγηση από τους γονείς είναι ενθαρρυντική για τη συνέχιση του προγράμματος.

«Το να υποδυθεί ρόλους το παιδί, να παίξει το ρόλο της μητέρας ή του πατέρα, εκεί βιώνει πολύ περισσότερο τις αξίες αυτές. Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι μάθημα αυτό όπως τα άλλα στερεότυπα μαθήματα με χαρτί και θρανίο. Γίνεται με πολύ ευχάριστό και χαρούμενο τρόπο» πρόσθεσε ο κ. Χαραλάμπους.

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκδήλωσης οι παιδαγωγοί έφεραν «πιο κοντά» τους γονείς εφαρμόζοντας διαδραστικά παιχνίδια.

«Επειδή η περίοδος που διανύουμε είναι ηθικής κρίσης πάνω απ όλα, σκεφτήκαμε να απευθυνθούμε στους γονείς και να τους πούμε πως μπορούν να γίνουν καλύτεροι γονείς» δήλωσε η βρεφονηπιοκόμος του σταθμού «Α Μπε Μπα Μπλομ» Μαρίνα Κρανιώτη.

«Φιλοξενούμε στο σχολείο μας δυο πολύ σημαντικούς ανθρώπους και παιδαγωγούς, τον Μανώλη Φιλιπάκη και τον Νεόφυτο Χαραλάμπους. Το ενδιαφέρον που έδειξαν οι γονείς είναι μεγάλο για να γίνουν όσο μπορούν καλύτεροι γονείς» δήλωσε η νηπιαγωγός του σχολείου Δώρα Κρανιώτη.

Σωκράτης Μουτίδης – www.kozani.tv

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top