VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ξεκινά από 1η Μαρτίου το κοινωνικό ιατρείο σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα

Με στόχο τη δωρεάν εξέταση και την παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι, ξεκινά από την 1η Μαρτίου σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα το πρώτο κοινωνικό ιατρείο.

Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια φορέων, πολιτών και αυτοδιοίκησης, η οποία ξεκινά σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική στιγμή για την κοινωνία. Ήταν μια ιδέα που κυοφορούνταν εδώ και καιρό και όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Βασίλης Βασιλακόπουλος αποσκοπεί στο να δώσει λύση στα προβλήματα υγείας όσων ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες που θα διασφαλίζουν όσους εμπλέκονται στη διαδικασία.

Το κοινωνικό ιατρείο θα λειτουργήσει σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα σε πρώτη φάση, κατά τις απογευματινές ώρες με γιατρούς, νοσηλευτές και φαρμακοποιούς. Οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας φιλοδοξούν να έχει θετικά αποτελέσματα, κι αν αυτό συμβεί τότε θα επεκταθεί και σε άλλους δήμους της περιφέρειας.

«Είναι η εποχή, ο χρόνος, η κατάλληλη συγκυρία να σταθούμε δίπλα ο ένας στον άλλο, για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης.

«Το κοινωνικό ιατρείο απαντά σε ένα σοβαρό πρόβλημα που σχετίζεται με την παροχή υπηρεσιών υγείας, ώστε να προστατεύσει το μεγαλύτερο αγαθό για τον άνθρωπο που είναι υγεία» τόνισε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

«Η συνεργασία, η ενημέρωση και η αλληλοβοήθεια θα μας βοηθήσουν να δώσουμε λύσεις σε πολλά ζητήματα» δήλωσε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου.

Το κοινωνικό ιατρείο θα εποπτεύεται από συντονιστική επιτροπή, η οποία θα φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του και θα αντιμετωπίζει τυχόν προβλήματα.

«Είμαστε βέβαιοι ότι το κοινωνικό ιατρείο θα καταξιωθεί ως δράση, αποδεικνύοντας τη συνοχή της κοινωνίας μας» είπε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Β. Καραγιαννίδης, ενώ ο γεν. γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δημήτρης Δαϊρούσης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που θα αναληφθούν για τη συγκέντρωση φαρμάκων.

Σε ότι αφορά στις διαδικασίες λειτουργίας «θα γίνεται αυστηρή επιλογή για εκείνη την κατηγορία των πολιτών που έχει προβλήματα διαβίωσης» τόνισε ο συντονιστής του κοινωνικού ιατρείου Κοζάνης Άγγελος Αγγελόπουλος.

Τις πρώτες εβδομάδες της λειτουργίας τους, τα ιατρεία θα ξεκινήσουν με γιατρούς παθολόγους και παιδιάτρους, ενώ στη συνέχεια θα ενταχθούν και οι άλλες ειδικότητες. Στην Κοζάνη, το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα λειτουργεί στο κτίριο των 40 Μαρτύρων, όπου γίνονται και τα συσσίτια του Δήμου, ενώ στην Πτολεμαϊδα, στο χώρο των ΚΑΠΗ.

Σωκράτης Μουτίδης-www.kozani.tv

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top