VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ξεκινά η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου στην Πτολεμαϊδα

Με στόχο τη δωρεάν εξέταση και την παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι, ξεκινά από την 1η Μαρτίου σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα το πρώτο κοινωνικό ιατρείο. Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια φορέων, επαγγελματιών της υγείας και αυτοδιοίκησης, η οποία ξεκινά σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική στιγμή για την κοινωνία.

Για τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου στην Πτολεμαϊδα συνέντευξη τύπου έδωσαν την Τρίτη οι εμπλεκόμενοι φορείς στο χώρο του Β’ ΚΑΠΗ, όπου και θα παρέχονται οι υπηρεσίες του.

«Το όλο εγχείρημα έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό και βρίσκεται υπό τη σκέπη του Ιατρικού Συλλόγου περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, καθώς για να λειτουργήσει χρειάζεται την εθελοντική προσφορά των γιατρών, των νοσηλευτών και των κοινωνικών λειτουργών της περιοχής μας» τόνισε η πρόεδρος του νομικού προσώπου κοινωνικής πολιτικής του δήμου Εορδαίας Θεοπίστη Κρυσταλλίδου, η οποία ευχαρίστησε τους συντονιστές κ. Σαχουλίδη, Φραγκιαδάκη, Αγγελόπουλο και Δούκα, καθώς επίσης και τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Βελονά για τη συνεργασία και την προσφορά τους.

Από την πλευρά του κ. Σαουλίδης, υπεύθυνος για τη λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου στην Πτολεμαϊδα ανέφερε πως αρχικά το ιατρείο θα λειτουργήσει με δύο βασικές ειδικότητες, αυτές του παθολόγου και του παιδιάτρου. «Προς το παρόν όλοι οι ιδιώτες παθολόγοι είναι διατεθειμένοι να συμμετέχουν, ενώ με τους παιδιάτρους υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα που θα λύσουμε σύντομα» δήλωσε ο κ. Σαχουλίδης. Σε ότι αφορά στη διαδικασία, όπως τονίστηκε από τους συντονιστές, κάποιοι γιατροί θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα ιατρεία με νομότυπη διαδικασία, ενώ άλλοι θα δέχονται στο χώρο του Β’ ΚΑΠΗ. Επίσης, όπως επισημάνθηκε, θα υπάρχει έλεγχος, ώστε αυτοί που τυγχάνουν των υπηρεσιών να είναι αυτοί που απολύτως δικαιούνται.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης Στέργιος Βελονάς δήλωσε ότι «ο σύλλογος μας ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου και υποστήριξε τη θέση αυτή. Θα φροντίσουμε να μαζευτούν τα πρώτα φάρμακα και να οργανώσουμε ένα φαρμακείο που θα καλύπτει τις στοιχειώδεις ανάγκες». Σύμφωνα με τον κ Βελονά εκτός από τα φάρμακα που θα φέρνουν οι πολίτες που δεν τα χρειάζονται πια και τα οποία θα ελέγχονται για την καταλληλότητά τους, θα γίνει προσφορά φαρμάκων από το συνεταιρισμό των φαρμακοποιών, ενώ θα παρθούν και φάρμακα από τις εταιρείες».

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Εορδαίας Σοφοκλής Σιδηρόπουλος έκανε λόγο για αυτοοργάνωση, μέσα από την οποία «όλοι θα δώσουμε απάντηση στο μεγάλο κενό που δημιουργείται στα θέματα υγείας μετά τις περικοπές».

Όσοι θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου στην Πτολεμαϊδα μπορούν να καλούν στο Β’ ΚΑΠΗ στο τηλέφωνο 2463028339.

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top