VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Τα βραβεία του ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 δια χειρών φοιτητών του τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δ.Μ.

Με τα βραβεία του διαγωνισμού περιβαλλοντικής ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 καταπιάνονται αυτές τις μέρας οι φοιτητές του τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, μετά την ανάληψη του σχεδιασμού των φετινών αγαλματιδίων για λογαριασμό των διοργανωτών.

Το φετινό αγαλματίδιο των βραβείων επελέγη μετά από αξιολόγηση των προτάσεων που κατέθεσε το τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Αρχικά, προτάθηκαν τέσσερα σχέδια εκ των οποίων επελέγη ένα με βασικό στοιχείο το αλουμίνιο, το οποίο και θα αποτελέσει το βραβείο του γνωστού διαγωνισμού.

«Η ξύλινη βάση στην οποία στηρίζεται θέλει να προσομοιώσει τη μητέρα γη, ενώ η γεωμετρία του απεικονίζει το βλαστό που δίνει καρπούς. Ταυτόχρονα, θέλουμε να δείξουμε ότι ο σωστός τρόπος παραγωγής είναι αυτός που υποστηρίζει την αειφόρο ανάπτυξη» λέει ο καθηγητής εφαρμογών του τμήματος Παναγιώτης Κυράτσης.

Σύμφωνα με το φοιτητή Κωνσταντίνο Συργκάνη «η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν μέσω σχεδιαστικού προγράμματος και συγκεκριμένου κώδικα», τον οποίο δημιούργησε ο φοιτητής.

Το τμήμα θα παραδώσει εντός των επόμενων ημερών τα αλουμινένια αγαλματίδια, προκειμένου να γίνει η απονομή τους στους νικητές των βραβείων «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ», στο χώρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, όπου θα φιλοξενηθεί φέτος η Τελετή Απονομής των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012.

«Αναγνωρίστηκε η καλή δουλειά που γίνεται στο τμήμα. Θεωρούμε ότι είναι μια πολύ μεγάλη διάκριση για το τμήμα, για τα παιδιά και για τους καθηγητές» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Νίκος Ασημόπουλος.

«Είναι μια εμπειρία που δεν θα τη ζούσαμε υπό άλλες συνθήκες» τονίζει η φοιτήτρια Ειρήνη Κροντηρά, ενώ η Γεωργία Φόνσου στέκεται στο γεγονός «της μάθησης, περνώντας από τη θεωρία στην πράξη», κάτι με το οποίο συμφωνεί και η Ειρήνη Κοψάλη σημειώνοντας «συνεργαστήκαμε και είδαμε τις πραγματικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε».

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top