VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:Πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη η συνάντηση των εταίρων του Ευρωπαϊκού προγράμματος DLA

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012 στην Κοζάνη, η συνάντηση των εταίρων του Ευρωπαϊκού προγράμματος DLA –Τοπική Ατζέντα Ψηφιακής Σύγκλισης που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με επιστημονικούς υπευθύνους τον Καθηγητή Ι.Λ. Μπακούρο και τον Επικ. Καθηγητή Π. Αγγελίδη.

Το πρόγραμμα DLA έχει ως κύριο σκοπό να βελτιώσει τις περιφερειακές πολιτικές σε θέματα ψηφιακής σύγκλισης και να αναπτύξει δράσεις που σχετίζονται με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στο δημόσιο τομέα. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, το πρόγραμμα ενθαρρύνει την ανταλλαγή καλών πρακτικών σε ανάλογα θέματα, ενώ παράλληλα ενισχύει τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας για την επικαιροποίηση και τη βελτίωση της γνώσης σχετικά με τις τεχνολογίες της πληροφορίας και των επικοινωνιών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εταίροι από 9 διαφορετικές χώρες της Ε.Ε (Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Εσθονία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία, Λετονία, Ουγγαρία). Παρόντες στη συνάντηση ήταν και εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης, η κα. Τσώκρη Κλεοπάτρα και ο κ. Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και οι κύριοι Γκουτσιομήτρος Μιλτιάδης και Καραγιάννης Παναγιώτης από το Δήμο Σερβίων – Βελβεντού.

Ο κ. L. Sabatini (Ιταλία) παρουσίασε το γενικό πλαίσιο του προγράμματος DLA στους εκπροσώπους της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης, κ. Α. Τσιώκρη, κ. Γκουτζιομήτρο, Δρ. Π. Καραγιάννη. Η Δρ. Π. Γκιούρκα ανέλυσε την Μεθοδολογία που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος και την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι δομές της δημόσιας διοίκησης προκειμένου να αναπτύξουν ή να βελτιώσουν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχουν στους πολίτες. Επίσης, ο Καθηγητής Τ. Oja,UniversityofTartu(Εσθονία) παρουσίασε το Εργαλείο αυτοαξιολόγησης με το οποίο δίνεται η δυνατότητα να αξιολογηθεί το επίπεδο της Κοινωνίας της Πληροφορίας το οποίο έχει η εκάστοτε περιφερειακή ή τοπική διοίκηση.. Τέλος, οι εταίροι συμφώνησαν για τα επόμενα βήματα στο πλαίσιο του προγράμματος που είναι η εφαρμογή της μεθοδολογίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού Κοζάνης.

Επιστημονικά Υπεύθυνοι του έργου:

Παντελής Αγγελίδης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Μπακούρος Ιωάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Διαχείριση έργου: Δρ. Παρασκευή Γκιούρκα, Ράνια Παπαδοπούλου, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

* kozan.gr

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top