VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ο χάρτης των ευρωεκλογών στη σύνοδο των «28»


Προετοιμασίες από τους υπουργούς Εξωτερικών

Ο χάρτης των ευρωεκλογών στη σύνοδο των «28» Με το θέμα των ευρωεκλογών και του πλαισίου συνεργασίας - του συμβουλίου υπουργών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - ασχολήθηκαν σήμερα οι επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας σε μια σύνοδο των «28» στο Βίλνιους. Το θέμα της Συρίας (όπου εκδηλώνεται σοβαρή εσωτερική διχογνωμία στην κλίμακα της ΕΕ) παραπέμφθηκε στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών, που θα γίνει (εκ νέου στο Βίλνιους) στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στη σημερινή σύνοδο - όπου από ελληνικής πλευράς συμμετείχε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας - αξιολογήθηκε η άνοδος επιρροής των ευρωσκεπτικιστικών ρευμάτων και της ακροδεξιάς. Ενόψει των ευρωεκλογών εξάλλου επισημάνθηκε, ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις πρέπει να έχουν ένα καθαρό στίγμα, καθώς η ατζέντα τους δεν ταυτίζεται και άρα πρέπει να αποσαφηνιστεί στους ευρωπαίους ψηφοφόρους, ότι διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών.

Το γεγονός τέλος, πως η Ευρωβουλή δεν έχει μια διοργανική συμφωνία που να ορίζει τις σχέσεις της με το συμβούλιο υπουργών (όπως έχει αντίθετα για τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή) υπαγόρευσε την ανάγκη μιας προκαταρκτικής συζήτησης για τον καθορισμό του σχετικού πλαισίου. Πάντως συμφωνήθηκε ότι στον «τρίλογο» - το φόρουμ επικοινωνίας ανάμεσα στους τρείς θεσμούς της ΕΕ (το συμβούλιο υπουργών, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) - θα λάβει μέρος και η επερχόμενη Ελληνική Προεδρία της ΕΕ.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top