VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Β’ Μεσαιωνικό-Βυζαντινό Φεστιβάλ του Δήμου Καστοριάς «Αλεξιάδα»: «Η ΕΛΑΦΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ»

Στoπλαίσιο του Β’ Μεσαιωνικού-Βυζαντινού Φεστιβάλ του Δήμου Καστοριάς «Αλεξιάδα» 2013, το Σάββατο στις 21:30μ.μ. στους Κήπους της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς , πρόκειται να παρουσιαστεί το έργο του Δημήτρη Μαραγκόπουλου :
«Η ΕΛΑΦΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ» .
Μία σύγχρονη λειτουργία βασισμένη στα κείμενα του Αγίου Μάρκου .
Το έργο θα παρουσιαστεί από το Φωνητικό και Ενόργανο σύνολο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου υπό τη διεύθυνση και τη διδασκαλία της κας Μιράντας Καλδή , μαέστρο τον κ. Στάθη Σούλη και σολίστ τον κ. Βασίλη Αγροκώστα –ψάλτης και λύρα .
Ο κ.Μαραγκόπουλος έχει γράψει σχετικά :
«Η Έλαφος επί της Πηγής είναι μια σύγχρονη λειτουργία που βασίζεται πάνω στη Λειτουργία του Αγίου Μάρκου .Τα χειρόγραφα της λειτουργίας αυτής ανάγονται στο 2ο μ.Χ. αιώνα . Επέλεξα τα εξαιρετικά αυτά κείμενα γιατί είχα την αίσθηση ότι η λειτουργία του Αγίου Μάρκου ανάμεσα σε όλες τις λειτουργίες (Χρυσοστόμου , Βασιλείου κ.λ.π.) απέπνεε ένα αρχαϊκό ,ποιητικό , λιτό και γεμάτο ουσία χαρακτήρα και που πλέον δεν χρησιμοποιείται συχνά.
Θέλησα μέσα τα μελίσματα του ψάλτη, τη δύναμη των Χορικών,τις απαγγελίες και τα ενόργανα μέρη στα οποία η πολίτικη λύρα κυριαρχεί ,να προσεγγίσω μ’ ένα σύγχρονο τρόπο τη Λειτουργία κρατώντας όμως μια ισορροπία με τη σοφή δύναμη της παράδοσης.
Το έργο είναι αφιερωμένο στους γονείς μου Κωνσταντίνο και Αίντα.  ».
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top