VIDEO:LIVE-AVLES.TV

«Η Γερμανία μάς βοηθά σημαντικά αλλά δε δωρίζει τίποτα»


Κατά του «κουρέματος» τάσσεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος

«Η Γερμανία μάς βοηθά σημαντικά αλλά δε δωρίζει τίποτα» Το ζήτημα δεν είναι το λεγόμενο «κούρεμα» του χρέους, αλλά ο συνδυασμός μείωσης επιτοκίων και μετακύλισης της λήξης ομολόγων και δανείων, τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

«Αυτό μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα, αρκεί να μη γίνονται λάθος συζητήσεις με λάθος τρόπο», εκτιμά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει η χρηματοδότηση της Ελλάδας κατά την προεκλογική περίοδο στη Γερμανία, ο κ. Βενιζέλος σχολιάζει ότι «κακώς η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο», επισημαίνοντας ότι αναπαράγονται και πάλι αρνητικά στερεότυπα για τη χώρα που δυσκολεύουν την προσπάθεια της κυβέρνησης.

«Ακούω το επιχείρημα ότι ο Γερμανός πολίτης πρέπει να γνωρίζει αν θα χρειαστεί να βοηθήσει περισσότερο την Ελλάδα. Η απάντηση είναι ότι η Γερμανία, ως η μεγαλύτερη οικονομικά χώρα της Ευρωζώνης, μας βοηθά σημαντικά, αλλά δε μας δωρίζει τίποτα», υπογραμμίζει.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαμηνύει στους δανειστές ότι «σημασία έχει να πάρει μπρος η πραγματική οικονομία, να προστατευθεί η κοινωνική συνοχή και οι δημοκρατικοί θεσμοί να λειτουργούν σταθερά».

Αναφορά κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και στο θέμα των πλειστηριασμών, τονίζοντας πως κακώς άνοιξε το θέμα αυτό και εξηγώντας πως «ισχύουν μόνο οι δηλώσεις που κάναμε ο πρωθυπουργός και εγώ την περασμένη Πέμπτη».

Ερωτηθείς σχετικά με τη συριακή κρίση, ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης σημειώνει πως για το θέμα αυτό «κάνουμε πολύ περισσότερα απ' όσα λέμε δημόσια», χαρακτηρίζοντας περίεργο το γεγονός ότι η αντιπολίτευση βιάζεται να κατακρίνει την κυβέρνηση χωρίς προηγουμένως να ζητήσει να ενημερωθεί για όλες τις πληροφορίες, τις επαφές, τος εκτιμήσεις.

«Δηλαδή για πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο δημόσιας συζήτησης στη Βουλή», αναφέρει.*newsbeast.gr
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top