Υλικά
Για 4-6 άτομα200 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κύβους
½ φλιτζάνι τσαγιού ελιές ψιλοκομμένες
6 ντομάτες ώριμες
2 κουταλιές της σούπας βασιλικός ψιλοκομένος
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
½ ματσάκι γλιστρίδα
400 γραμμάρια φιογκάκια ή πέννες
2 κουταλιές της σούπας χυμός φρέσκιας ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
4 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι.Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τα φιογκάκια και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
Τις αφήνουμε να βράσουν για 6 με 8 λεπτά.
Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και ρίχνουμε από πάνω κρύο νερό.
Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Πλένουμε τις ντομάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε καρέ.
Βάζουμε τα φιογκάκια σε μια βαθιά σαλατιέρα και ρίχνουμε από πάνω τις ντομάτες, του κύβους φέτας,2 κουταλιές της σούπας κάππαρη και τα φύλλα γλιστρίδας.
Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας χτυπάμε στο μπλέντερ μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας χυμό φρέσκιας ντομάτας,το σκόρδο και το μπαλσμάμικο.
Αφού ρίξουμε αλατοπίπερο,τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
Ρίχνουμε το ντρέσινγκ πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Η σαλάτα μας είναι έτοιμη.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
*sidagi.gr