VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Δημοτικό παιδικό θεατρικό εργαστήρι Εορδαίας – Νέα τμήματα


Τα τελευταία 4 χρόνια το Δημοτικό Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι εφαρμόζονται προγράμματα για τα οποία η εμψυχώτρια των ομάδων κ. Μάρθα Μαυρίδου έχει εκπαιδευτεί σε διεθνή και εγχώρια σεμινάρια από διακεκριμένους δασκάλους του θεάτρου και του θεατρικού παιχνιδιού.
Η φιλοσοφία στην οποία βασίζεται ο τρόπος λειτουργίας του εργαστηρίου είναι να μπορέσει να κάνει χαρούμενα τα παιδιά που συμμετέχουν μέσα από τις τεχνικές του θεάτρου. Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης θεατρικού παιχνιδιού, τα παιδιά απελευθερώνουν, το σώμα και το μυαλό τους, μπαίνουν στη διαδικασία να μάθουν να είναι μέλη μιας ομάδας, να συνεργάζονται και να αλληλεπιδρούν. Το θεατρικό παιχνίδι δίνει τη δυνατότητα να ελευθερωθεί η φαντασία τους και να μπουν στη διαδικασία να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Τα οφέλη είναι παράλληλα πολλά και σε επίπεδο λεκτικό, αφού ο λόγος-όχι πάντα- είναι από τα κύρια εργαλεία μας.
Την φετινή χρονιά λοιπόν το ΔΗ.ΠΑΙ.Θ.Ε, προσφέρει στους μαθητές του ένα δώρο, σε αναγνώριση της υποστήριξης σας όλα αυτά τα χρόνια.
Όσα παιδιά θα παρακολουθήσουν τις συναντήσεις του θεατρικού παιχνιδιού (1,5 ώρα την εβδομάδα) θα έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν και το εργαστήρι «Γράφουμε και παίζουμε κουκλοθέατρο».
Το εργαστήρι αυτό συνδυάζει τα μαθήματα δημιουργικής γραφής με το κουκλοθέατρο και τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ασκήσεις λόγου, παιχνίδια λέξεων και φαντασίας, να κατασκευάσουν κούκλες, να παίξουν με τη φωνή τους, να διασκευάσουν παραμύθια και τελικά να παρουσιάσουν μια παράσταση κουκλοθεάτρου.
Παράλληλα, για τα παιδιά που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα πράγματα για το Κουκλοθέατρο ή την Δημιουργική Γραφή, θα λειτουργήσουν ξεχωριστά τμήματα διάρκειας 1,5 ώρα την εβδομάδα.
Είναι η πρώτη φορά που στην πόλη μας λειτουργούνε ανάλογα τμήματα τα οποία μπορούν να αποδειχτούν ποικιλοτρόπως ευεργετικά για την γνωστική και κοινωνικοσυναισθηματική εξέλιξη των παιδιών.
Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από την υπεύθυνη των τμημάτων κα Μάρθα Μαυρίδου στο τηλ, 6977616991
Οι συναντήσεις θεατρικού παιχνιδιού ξεκινούν την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και τα υπόλοιπα τμήματα στις 7 Οκτωβρίου (κατόπιν τακτοποίησης του προγράμματος των παιδιών ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι).
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top