VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνδιοργάνωσε σήμερα δύο ειδικά συνέδρια για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών.
Η πρώτη οργανώθηκε στο Βίλνιους, όπου 400 σύνεδροι έλαβαν μέρος σε μια συζήτηση με θέμα «Ενότητα μέσα από την πολυμορφία—γλώσσες για την κινητικότητα, την απασχόληση και την ενεργό συμμετοχή του πολίτη». Η συζήτηση εστιάστηκε στη σημασία των γλωσσών για την κινητικότητα και τις προοπτικές απασχόλησης, καθώς επίσης στην ανάγκη για περισσότερο πολυγλωσσικό ψηφιακό περιεχόμενο και για υποστήριξη των λιγότερο διδασκόμενων ή ομιλούμενων γλωσσών. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από κοινού με το Ινστιτούτο Λιθουανικής Γλώσσας, την Κρατική Επιτροπή για τη Λιθουανική Γλώσσα και το πανεπιστήμιο του Βίλνιους. Αύριο (27 Σεπτεμβρίου), η Επιτροπή θα φιλοξενήσει συνέδριο στις Βρυξέλλες με τίτλο «Μετάφραση και μητρική γλώσσα», με ιδιαίτερη έμφαση στα ιταλικά και τα ισπανικά.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα Erasmus+, δηλαδή το νέο πρόγραμμα της ΕΕ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση και τη νεολαία για την περίοδο 2014-2020, θα υποστηρίζει την εκμάθηση γλωσσών σε όλες τις κύριες γραμμές δράσης του. Το νέο πρόγραμμα, που προβλέπεται να έχει προϋπολογισμό περίπου 15 δισεκατομμυρίων ευρώ (+40% σε σύγκριση με τα υφιστάμενα προγράμματα κινητικότητας της ΕΕ), θα παράσχει επιχορηγήσεις που θα επιτρέψουν σε περισσότερα από 4 εκατομμύρια άτομα να αποκτήσουν διεθνή εμπειρία και δεξιότητες μέσω σπουδών, κατάρτισης ή ευκαιριών εθελοντισμού στο εξωτερικό. Θα προσφέρονται on-line μαθήματα σε φοιτητές, μαθητευόμενους και άλλους δικαιούχους που επιθυμούν να ενισχύσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες πριν μεταβούν στο εξωτερικό. Θα χρηματοδοτηθούν επίσης γλωσσικές δράσεις για την ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα καινοτομίας και ορθών πρακτικών και θα υποστηριχθεί η μεταρρύθμιση της πολιτικής που ακολουθείται στον εν λόγω τομέα.
Επί του θέματος αυτού η Ανδρούλλα Βασιλείου, επίτροπος αρμόδια για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας, δήλωσε: «Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι η ημέρα που γιορτάζουμε τη γλωσσική πολυμορφία της Ευρώπης και τα οφέλη της εκμάθησης ξένων γλωσσών. Υποστηρίζουμε και τα δύο, γιατί η γλωσσική πολυμορφία είναι θεμελιώδες στοιχείο της ευρωπαϊκής πολιτιστικής μας ταυτότητας—και η ικανότητα να μιλά κανείς πολλές γλώσσες αποτελεί διαβατήριο για έναν κόσμο ευκαιριών. Γίνονται εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη, σε αίθουσες διδασκαλίας, σε κοινοτικά κέντρα, σε πολιτιστικά ιδρύματα, σε εστιατόρια και σε εξωτερικούς χώρους· δείτε λοιπόν τι συμβαίνει γύρω σας και συμμετάσχετε στον εορτασμό».
πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top