VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Οι καθαριστικές ιδιότητες του λεμονιού


Καθαρίζει από λεκέδες μέχρι... πονεμένους λαιμούς

Οι καθαριστικές ιδιότητες του λεμονιού Γνωρίζατε ότι τα λεμόνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δεκάδες άλλες χρήσεις, όπως το γυάλισμα ανοξείδωτων σκευών ή τη μπουγάδα σας, πέραν της... μαγειρικής;

Το κιτριξό οξύ τούς προσδίδει ιδιαίτερες καθαριστικές ιδιότητες, όπως αναφέρει άρθρο του Mother Nature Network, ενώ μπορεί κανείς να τα χρησιμοποιήσει ακόμη για παρασκευή φυσικών προϊόντων ομορφιάς.

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από μερικά χημικά καθαριστικά και να προσδώσετε στο σπίτι σας ένα φρέσκο και αναζωογονητικό αέρα.

Αρωματίστε το σπίτι σας
Από το ψυγείο μέχρι το κουτί για τις γάτες (αν έχετε κατοικίδια), τα λεμόνια μπορούν να εξουδετερώσουν τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Βουτήξτε ένα σφουγγάρι σε χυμό από λεμόνι και βάλτε το μέσα στο ψυγείο, για να εξουδετερώσει τις μυρωδιές.
Σιγοβράστε μερικές φλούδες από λεμόνι σε ένα κατσαρολάκι για να αναζωογονήσετε τον αέρα του σπιτιού σας και να αφήσετε μια ευχάριστη μυρωδιά.

Αφήστε μερικές φλούδες από λεμόνι στον κάδο απορριμμάτων σας για να εξουδετερωθούν όλες οι άσχημες μυρωδιές από τα σκουπίδια.

Πείτε αντίο στη θαμπάδα
Γυαλίστε τα χάλκινα και ανοξείδωτα αντικείμενα στο σπίτι σας. Φτιάξτε μια πάστα από αλάτι και χυμό λεμονιού και τρίψτε τα απαλά. Αφήστε το μίγμα για περίπου πέντε λεπτά, ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και σκουπίστε καλά την υγρασία.

Γυαλίστε μεταλλικές επιφάνειες

Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και τρίψτε απ’ ευθείας επάνω στην επιφάνεια. Για πιο καλό αποτέλεσμα προσθέστε αλάτι ή μαγειρική σόδα και τρίψτε. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Εξαφανίστε τους λεκέδες
Λεκέδες από ιδρώτα, γρασίδι, κρασί και ντομάτα μπορούν να εξαφανιστούν με λίγο χυμό από λεμόνι. Ρίξτε λεμόνι στη λερωμένη επιφάνεια και τρίψτε αφού έχετε ρίξει επιπλέον και λίγο αλάτι. Στη συνέχεια πλύντε κανονικά.

Για αστραφτερά λευκά, χωρίς χλωρίνη
Προσθέστε ένα τέταρτο χυμό λεμόνι στην κανονική πλύση του πλυντηρίου με τα ασπρόρουχά σας, που έχουν κιτρινίσει ή χάσει το αστραφτερό λευκό τους. Απλώστε τα να στεγνώσουν στον ήλιο.

Ανακουφίστε το λαιμό σας
Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού λεμόνι και ένα μέλι σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό.

Καθαρίστε τη λιπαρότητα από τα πιάτα
Στίψτε λίγο λεμόνι επάνω σε ένα βρώμικο ταψί και αφήστε το μερικά λεπτά. Μετά φτιάξτε μια πάστα με μαγειρική σόδα και λίγο ακόμη χυμό λεμόνι και τρίψτε μέχρι να καθαρίσει η βρωμιά.
*newsbeast.gr
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top