VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ενημέρωση για την ανάπλαση των Σερβίων και τη λειτουργία της αγοράς 3/2


.
Ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού και ο Εμπορικός Σύλλογος Σερβίων προσκαλούν όλους τους επαγγελματίες – καταστηματάρχες της πόλης των Σερβίων
τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 στις 7μ.μ.
στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου
σε συνάντηση – ενημέρωση
για την εκτέλεση του έργου "Ανάπλαση Σερβίων" και την λειτουργία της αγοράς.
Περισσότερα »

«Όποτε γίνουν εκλογές, δεν θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ»


«Όποτε γίνουν εκλογές, δεν θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ»Βούλτεψη: Κλείνουν την Αθήνα και περιφέρουν Αφγανούς και Πακιστανούς

Την άποψη ότι όποτε γίνουν εκλογές, δεν θα βγει νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA η Σοφία Βούλτεψη.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στράφηκε κατά της Κουμουνδούρου τονίζοντας ότι αντί να βγάλουν μία ανακοίνωση για την Κεφαλονιά, ασχολούνται με τους πρόσφυγες που είναι θύματα των Τούρκων δουλέμπορων.

«Δέκα μέρες τώρα μας έχουν τρελάνει μετά το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι. Περιφέρουν Αφγανούς, Πακιστανούς και δεν έχουν βγάλει μία ανακοίνωση για την Κεφαλονιά. Όλη μέρα ασχολούνται με τους “πρόσφυγες”», σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ.

Πάντως, την άποψη ότι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα, είναι εκλογές, εξέφρασε στην ίδια εκπομπή και ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ., Βασίλης Οικονόμου.
Περισσότερα »

Με αφορμή τη συναυλία των Εncardia στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών (Της Βιολέττας Μπούσιου)


Εν τέλει,  υπάρχει  πάντα κάτι  ικανό να ξεκλειδώσει τις καρδιές μας! Στην περίπτωση του μουσικού συγκροτήματος  Εncardia είναι η «ειλημμένη» απόφαση  των μελών του, να θεραπεύσουν με χορό και τραγούδι, τις ψυχές των ανθρώπων που τυχαίνουν στο δρόμο τους.
Γιατί, είναι τόσο γνήσιοι και ταυτόχρονα  τόσο ταπεινοί καλλιτέχνες, που το κοινό – ακόμα και αν έχει κάνει την καρδιά του πέτρα- είναι βέβαιο πως  θα παρασυρθεί από την γενναιοδωρία της ψυχής τους και θα ενδώσει ασυναίσθητα στο ρυθμό της ταραντέλας!
violeta_mpousiouΈτσι οι  Εncardia μπαίνουν αμετάκλητα στην καρδιά μας! Ξαφνικά ο κόσμος μας  φτάνει  ως την κάτω Ιταλία, ενώ  η ξενιτιά, ο νόστος και η  αγάπη  αποκτούν την αληθινή  τους υπόσταση. Μαζί και οι μετανάστες, που διεκδικούν μέσα από το τραγούδι, το δικαίωμα στη μνήμη!
Όσο άκουγα τους Εncardia, στην εκδήλωση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, να ζωντανεύουν με τα τραγούδια τους  αυθεντικά βιώματα ανθρώπων ταπεινών, συνειδητοποίησα ότι μπορώ να κλαίω ακόμα. Κάτι που νόμιζα ξεχασμένο…
Ο Franco Corliano,  ο στιχουργός και συνθέτης του «Άντρα μου πάει», στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η πέτρα που χορεύει»   (κέρδισε το βραβείο κοινού στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης), εξομολογείται την αφορμή της δημιουργίας του…
Βρισκόταν λέει, σε έναν σταθμό τρένων. Ένας άντρας με μια χάρτινη βαλίτσα, δεμένη με σχοινί, ανέβαινε στο τρένο με τα μάτια κλειστά. Η γυναίκα του, μεγαλόσωμη και μαυροφορεμένη του φώναζε: « Άνοιξε τα μάτια!»  και εκείνος της απάντησε: «Αν τα ανοίξω, δεν θα μπορέσω να φύγω!»    
Οι Εncardia είναι αξιέπαινοι όχι μόνο γιατί  πρόλαβαν να
 «σώσουν» μια παράδοση αλλά και γιατί ανέλαβαν την υποχρέωση να μας  μεταδώσουν τη χαρά, που ακόμα μπορεί να μας θεραπεύσει!
Ευτυχώς για μας, δείχνουν αποφασισμένοι  να  τραγουδούν, να  χορεύουν και  να μας «τσιμπούν» σαν ταραντούλες!
Για τέτοιες εκδηλώσεις,  που και  τον πολιτισμό μας προάγουν και την αξία της γνησιότητας και της ταπείνωσης αναδεικνύουν, αξίζουν σε όλους τους συνδιοργανωτές  θερμά συγχαρητήρια!
Περισσότερα »

Η κατάσταση του οδικού δικτύου (31/1/2014)

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης – παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση, έχει ως εξής:
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, τόσο στην Εγνατία οδό, όσο και στο λοιπό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:
Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 14ο  χλμ. έως το 28ο  χλμ.
Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ:
Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, τόσο στην Εγνατία οδό, όσο και στο λοιπό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:
Η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης- παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην  επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, από το 18ο χλμ έως το 30ο χλμ.
Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
Περισσότερα »

Διεξαγωγή έρευνας πεδίου στο Δήμο Κοζάνης, στα πλαίσια του «Στρατηγικού Σχεδίου Μάρκετινγκ της Κοζάνης: Κοζάνη 2020»

Ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Τουριστικού Σχεδιασμού, Έρευνας και Πολιτικής, του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα πλαίσια της -από 3 Δεκεμβρίου 2013- προγραμματικής σύμβασης για την εκπόνηση του «Στρατηγικού Σχεδίου Μάρκετινγκ της Κοζάνης: Κοζάνη 2020», θα διενεργήσουν έρευνα πεδίου στους κατοίκους του Δήμου,  από τις 3 Φεβρουαρίου 2014 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2014.
Στόχος του ανωτέρω Σχεδίου είναι η προβολή του Δήμου, σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, η δημιουργία και η διατήρηση ενός ελκυστικού και αναγνωρίσιμου προφίλ υψηλής ποιότητας, μέσα από την ενεργό συμμετοχή τόσο των κατοίκων, όσο και των φορέων και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Η έρευνα θα διεξαχθεί σε τρία στάδια, με πρώτο στάδιο την καταγραφή των απόψεων των κατοίκων, δεύτερο των τουριστών και τρίτο των επιχειρήσεων του Δήμου.
Σας ενημερώνουμε ότι οι απογραφείς θα φέρουν ειδική ταυτότητα και σας παρακαλούμε για την συνεργασία και τη συμμετοχή σας στην ανωτέρω έρευνα, προκειμένου να διεξαχθούν έγκυρα και ασφαλή συμπεράσματα που θα συνεισφέρουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην τοπική ανάπτυξη του Δήμου Κοζάνης.
Περισσότερα »

Πάνω από 19 εκατ. άνεργοι στην Ευρωζώνη


Οριακή μεταβολή σημείωσε ο αριθμός των πολιτών που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας στις χώρες που χρησιμοποιούν το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα τον τελευταίο μήνα του περασμένου έτους.

Πάνω από 19 εκατ. άνεργοι στην Ευρωζώνη
Η ανεργία στις 18 χώρες μέλη της Ευρωζώνης παρέμεινε στο 12% για τρίτο συνεχή μήνα, ενώ ένα χρόνο πριν ήταν οριακά χαμηλότερα, στο 11,9%. Ο αριθμός των ανέργων εκτιμάται στα 19 εκατ. πολίτες, οριακά μειωμένος σε σχέση με τα 19,1 εκατ. το Νοέμβριο.
Στο σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης καταγράφηκε οριακή μείωση της ανεργίας στο 10,7%, από 10,8% το Νοέμβριο. Ενα χρόνο πριν, το Δεκέμβριο του 2012, βρισκόταν επίσης στο 10,8%. Συνολικά εντός της ΕΕ εκτιμάται ότι υπήρχαν στο τέλος του 2013 26,2 εκατ. άνεργοι.
Η Ελλάδα, που έχει δημοσιεύσει τα πιο πρόσφατα στοιχεία της για τον Οκτώβριο, είχε τότε ανεργία 27,8%, την υψηλότερη τιμή σε όλη την ΕΕ. Με βάση τα στοιχεία του Δεκεβρίου δεύτερη είναι η Ισπανία στο 25,8% και τρίτη πολύ πίσω η Κροατία με «μόλις» 18,6%.
Χειρότερη είναι η κατάσταση στην Ελλάδα για τις νέες και τους νέους ως 24 ετών, καθώς η ανεργία σε αυτή την κατηγορία έφτανε τον Οκτώβριο το 59,2%, αρκετά μπροστά από το 54,3% στην Ισπανία και το 49,2% στην Κροατία.*ethnos
Περισσότερα »

«Γέφυρα Ζωής» 3η Αιμοδοσία του 2014

Εθελοντική Αιμοδοσία : Αγάπη για κάθε Άνθρωπο στη Γή!
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης ¨Γέφυρα Ζωής¨, διοργανώνειτην 3η Αιμοδοσία του 2014 σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων
του 6ου Γυμνασίου Κοζάνης και το τμήμα Αιμοδοσίας του Γεν. Μαμάτσειου Νοσοκομείου  την  Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014  από τις 15:00 – 20:00, (προσέλευση ως 19:30), στα γραφεία του Συλλόγου, ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΡΙΣΗ 23.
Όποιος παίρνει γεμίζει τα χέρια του, όποιος προσφέρει γεμίζει την ψυχή του.
Όλοι μαζί να δώσουμε λίγη Ελπίδα και Ζωή
Κάθε σπίτι και ένας Εθελοντής Αιμοδότης.
Σας περιμένουμε την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014   από τις 15:00
Απαραίτητες προϋποθέσεις κατά την προσέλευση  στην αιμοδοσία του υποψήφιου Εθελοντή αιμοδότη για προσφορά αίματος είναι:
1.Να  αισθάνεστε καλά
2.Να είστε ξεκούραστοι
3.Να έχετε κοιμηθεί την προηγούμενη ημέρα 6-7 ώρες τουλάχιστον.
* Να υπενθυμίσουμε ότι τρώμε ένα ελαφρύ γεύμα 3 ώρες πριν.
* Δεν πίνουμε αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα και τέλος
* Δεν παίρνουμε ασπιρίνες εκτός και αν είναι απαραίτητο, οπότε δεν Αιμοδοτούμε.
* Δηλώνουμε στο Γιατρό αιμοδοσίας ποια φάρμακα παίρνουμε.
* ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ μας Ταυτότητα ή θυμόμαστε τον Αριθμό Ταυτότητας.
* (Ανακοινώσεις, πρόγραμμα των επόμενων Αιμοδοσιών – Ενημέρωση για δωρεά Αιμοπεταλίων,
Μυελού των Οστών, Ιστών και Οργάνων αλλά και Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (Βλαστοκυττάρων), στα γραφεία του συλλόγου μας  Παύλου Χαρίση 23, Φαξ-τηλ:.2461040575 κινητό: 6977337561 και στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση, www.seakozanis.gr)
ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ- ΧΑΡΙΣΕ  ΖΩΗ
Με σεβασμό στους Ασθενείς και εκτίμηση στους Εθελοντές Αιμοδότες.
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος                                 Η Γ. Γραμματέας
Τσαουσίδης Θεόδωρος                      Τσαουσίδου Κάκη
Περισσότερα »

Περιφερειακή Σύσκεψη Δυτικής Μακεδονίας των Συλλόγων Γυναικών, μελών της ΟΓΕ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, διοργανώνει Περιφερειακή Σύσκεψη Δυτικής Μακεδονίας των Συλλόγων Γυναικών, μελών της ΟΓΕ,
την ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ώρα 11:00 το πρωί
 στο Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης
Θα μιλήσει η πρόεδρος  του Δ.Σ. της ΟΓΕ
Μαιρίνη Στεφανίδου
Περισσότερα »

Συμμετοχή του Δήμου Βοϊου στην έκθεση Argotika

Με τον τίτλο «Ο Ιλιαστός Οίνος ταξιδεύει»  ο Δήμος Βοιου συμμετέχει στην 25η Διεθνή Εκθεση "agrpotica"2014. που διοργανώνετε από το Διεθνές εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης από τις30 Ιανουαρίουέως και2 Φεβρουαρίου 2014

Με τη συμμετοχή αυτή ο Δήμος στοχεύει στην ανάδειξη – διαφήμιση  των αγροτικών  προϊόντων  του τόπου και στα  πλαίσια μια πολιτικής εξωστρέφειας την προώθηση τους, σε όλο και περισσότερες αγορές
Με παραδοσιακά μουσικά  ακούσματα από μέλη της παραδοσιακής ορχήστρας του Μουσικού σχολείου Σιάτιστας  έγινε χθες η έναρξη της έκθεσης. Εκατοντάδες επισκέπτες είχαν τη χαρά να διασκεδάσουν και να γευτούν το ιλιαστό κρασί της Σιάτιστας και διάφορα εδέσματα που πρόσφεραν αγροτικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί της περιοχής
Περισσότερα »

Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου Δημοτικών υπαλλήλων Νομού Κοζάνης


syllogos dhmotikon ypallhlon  Στην Κοζάνη σήμερα  30 Ιανουαρίου 2014 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00 μ.μ. συνήλθε στα γραφεία του συλλόγου Δημοτικών υπαλλήλων Νομού Κοζάνης το νέο εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου ύστερα από πρόσκληση του πλειονοψηφήσαντος στις αρχαιρεσίες της Τετάρτης 29/01/2014 συμβούλου Χριστοφορίδη Γεώργιου.   
Στη συνέλευση παραβρεθήκαν όλα τα μέλη:
  1. Χριστοφορίδης Γεώργιος.
  2. Μουρατίδης Ευστάθιος.
  3. Γρηγοριάδης Ιωάννης.
  4. Γκατζογιάννη Ελένη.
  5. Τριανταφύλλου Γεώργιος.
  6. Ματσαρίδης Αναστάσιος.
  7. Κατσάνος Ζήσης.
Το Δ.Σ. ασχολήθηκε με το θέμα της συγκρότησής του σε σώμα. Μετά από ψηφοφορία που έγινε το νέο Δ.Σ. έχει ως εξής:
  • Πρόεδρος: Χριστοφορίδης Γεώργιος,
  • Αντιπρόεδρος: Γκατζογιάννη Ελένη,
  • Γενικός Γραμματέας: Μουρατίδης Ευστάθιος,
  • Ταμίας: Γρηγοριάδης Ιωάννης,
  • Β΄ Αντιπρόεδρος: Τριανταφύλλου Γεώργιος,
  • Ειδικός Γραμματέας: Ματσαρίδης Αναστάσιος,
  • Μέλος: Κατσάνος Ζήσης.

Μετά την ψηφοφορία έληξε η συνεδρίαση και συντάχθηκε το παρόν πρακτικό που υπογράφεται ως εξής:

Ο Πρόεδρος                                      Ο     Γ. Γραμματέας

Χριστοφορίδης Γεώργιος                       Μουρατίδης Ευστάθιος
Περισσότερα »

Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του Βουλευτή των ΑΝΕΛ Β. Καπερνάρου σε Κοζάνη και Φλώρινα


Από την Συντονιστική Επιτροπή Π.Ε. Κοζάνης ανακοινώνεται το αναλυτικό πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης, σε Κοζάνη και Φλώρινα, του βουλευτή Β” Αθηνών και Τομεάρχη Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου το οποίο έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 1-2-2014
anexartitoi
10:30 : Επίσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης, συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης.
11:15 : Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης.
12:00 : Επίσκεψη στον Α.Η.Σ. Καρδιάς.
13:00 : Συνέντευξη τύπου Βασίλη Καπερνάρου βουλευτή Β” περιφέρειας Αθήνας και Ραχήλ Μακρή Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης, στην αίθουσα τύπου του ξενοδοχείου «ΑΛΙΑΚΜΩΝ» στην Κοζάνη
17:30 : Εγκαίνια-Αγιασμός Πολιτικού Γραφείου Ανεξάρτητων Ελλήνων Π.Ε. Κοζάνης (Ελ. Βενιζέλου 39-Κοζάνη).
18:30 : Ομιλία Βασίλη Καπερνάρου-Χαιρετισμός Ραχήλ Μακρή-Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας Ανεξάρτητων Ελλήνων Κοζάνη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «ΑΛΙΑΚΜΩΝ» στην Κοζάνη.
ΚΥΡΙΑΚΗ 2-2-2014
10:30 : Πτολεμαΐδα συνάντηση με σωνατεία εργαζομένων.
11:15 : Τοπική Κοινότητα Περδίκκα, συνάντηση με εκπροσώπους ανέργων.
12:30 : Άφιξη Φλώρινα, συνάντηση με φορείς της πολής στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας-Συνάντηση με Συντονιστική Επιτροπή Π.Ε. Φλώρινας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Περισσότερα »

Στις 597 οι προτάσεις για προγράμματα στη ΝΕΡΙΤ


Σύντομα θα ακολουθήσει και δεύτερη εκδήλωση πρόσκλησης ενδιαφέροντος

Συνολικά 597 προτάσεις κατατέθηκαν από Έλληνες δημιουργούς στην κατεπείγουσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΝΕΡΙΤ για εκτέλεση παραγωγής προγράμματος, που θα καλύψει τις ανάγκες της από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο 2014.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, για την αξιολόγηση των προτάσεων που κατατέθηκαν. έχουν οριστεί διαδοχικά στάδια αξιολόγησης, με διαφανείς διαδικασίες, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα στην επιλογή των προγραμμάτων. Επίσης, έχουν θεσπιστεί συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής, που αφορούν στη συμβατότητα των προτάσεων με τους στόχους και τις αρχές της ΝΕΡΙΤ, στην εγκυρότητα, την ποιότητα και την πρωτοτυπία τους, καθώς και στα οικονομικά δεδομένα. Οι προτάσεις που δεν θα επιλεγούν στην παρούσα φάση, μπορούν να κατατεθούν από τους παραγωγούς και στην επόμενη πρόσκληση.

Ο νέος φορέας αποφάσισε να ακολουθήσει ανοικτή διαδικασία - για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεοπτική αγορά διεξήχθη ηλεκτρονικά ανοικτός διαγωνισμός με απόλυτη διαφάνεια - και να μην ασκήσει το εκ του νόμου παρεχόμενο δικαίωμά της για απευθείας ανάθεση, παρά την επείγουσα ανάγκη για προμήθεια προγράμματος. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η ενέργεια αυτή στοχεύει παράλληλα στην τόνωση της εγχώριας παραγωγής, κάτι που αποτελεί και θεσμική υποχρέωση της ΝΕΡΙΤ.

Σύντομα θα ακολουθήσει και δεύτερη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με επαρκές χρονικό περιθώριο αιτήσεων, για εκπομπές και προγράμματα, που θα ολοκληρωθούν και θα προβληθούν την περίοδο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2014.
Περισσότερα »

Κανονικά στην Κοζάνη η εκδήλωση της «Κίνησης των 58»-Ποιοι θα είναι οι ομιλητές..


kinhsh-58Οι έντονες διεργασίες μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και «Κίνησης των 58», με τα μέχρι στιγμής αρνητικά, μάλλον, αποτελέσματα, δεν επηρεάζουν, σε καμία περίπτωση, την προετοιμασία της πρώτης, στην Κοζάνη και στη Δυτική Μακεδονία, εκδήλωσης της Κίνησης. Η οποία, όπως έχουμε γράψει, θα λάβει χώρα στο Κοβεντάρειο, το Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου, με πιθανές ώρες έναρξης 6 ή 7 το απόγευμα. Όσο για τους δυο ομιλητές, πιθανόν είναι ο ένας εξ αυτών να είναι ο γνωστός οικονομολόγος και καθηγητής Πανεπιστημίου Γιώργος Παγουλάτος. Ίσως ο δεύτερος ο Γιάννης Μεϊμάρογλου, εκδότης του περιοδικού «Μεταρρύθμιση». Πάντως ακόμη, ως προς τους ομιλητές, όλα είναι ανοιχτά..
ΠΑΝ.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ»
Περισσότερα »

Για μεταξένια επιδερμίδα στα πόδια


Απλές λύσεις με υλικά από την κουζίνα

Για μεταξένια επιδερμίδα στα πόδια Για να μεταμορφώσετε τα πόδια σας και να αποκτήσουν μεταξένια υφή, δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω φυσικά υλικά:

Υλικά:
1 κούπα χυμό λεμόνι
κανέλα (για άρωμα. Αν δεν σας αρέσει αρωματίστε με κάτι άλλο, όπως πέταλα από τριαντάφυλλα)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/4 της κούπας γάλα
Νερό( η ποσότητα του νερού δεν μας πειράζει)

Αφού την φτιάξετε μπορείτε να την βάλετε στην μπανιέρα και να μουλιάσετε τα πόδια ή το σώμα σας. Ξεπλένετε με νερό και σαπούνι με ελαφρύ ph. Μετά από μερικές εβδομάδες εφαρμογής, το δέρμα σας θα είναι απαλό σαν μετάξι.

Πηγή: neadiatrofis.gr
Περισσότερα »

Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων…


Του Παναγιώτη Πλιάτσιου-»Πρωινός Λόγος»
Οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζουν ορισμένα, κοινά, και σαφώς αξιοσημείωτα στοιχεία. Τα οποία κρίνονται ως εξόχως σημαντικά, όσο πλησιάζουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και τις ευρωεκλογές του Μαΐου, με ανοιχτό και το ενδεχόμενο ακόμη και πρόωρων εθνικών εκλογών.
Το πρώτο, ασφαλώς, δεν είναι άλλο από την αδιαμφισβήτητη, στην παρούσα χρονική συγκυρία, πρωτιά που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σχεδόν σε όλες τις μετρήσεις, με μικρή, συνήθως, διαφορά, δείχνει να έχει πάρει «κεφάλι» από τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που θα πρέπει να σημειωθεί πως συμβαίνει για πρώτη φορά.
pliatsios6Ομοίως, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα εμφανίζεται πρώτο σε πολλές μετρήσεις ακόμη και στην παράσταση νίκης. Η οποία, σημειώνουμε, σπάνια διαψεύδεται στις εθνικές εκλογές.
Ωστόσο, την ίδια στιγμή, ο νυν πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στις περισσότερες μετρήσεις, δείχνει να εξακολουθεί να υπερέχει του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα «ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός». Θυμίζουμε, όμως, πως και στο παρελθόν «καταλληλότεροι» στις δημοσκοπήσεις είδαν τα κόμματά τους να χάνουν πανηγυρικά στις εκλογές.
Τέλος, αξιοσημείωτο είναι και το, επίσης αδιαμφισβήτητο, εύρημα πως η μεγάλη πλειοψηφία (55-60%) των ελλήνων πολιτών ΔΕΝ επιθυμεί τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, σε αντίθεση με τη βούληση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Όμως, όλα τα παραπάνω, ίσως έρθουν…τούμπα και ανατραπούν, με βάση την τεράστια, όπως εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις, «δεξαμενή» εκείνων που απαντούν «λευκό», δηλώνουν «αναποφάσιστοι» ή πως δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Σχεδόν ένας στους τρεις Έλληνες ανήκουν, τη δεδομένη χρονική στιγμή, στη συγκεκριμένη «ομάδα». Η οποία είναι και εκείνη που θα κρίνει πολλά, όταν διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, αλλά, ακόμη, και στις επικείμενες ευρωεκλογές…

Περισσότερα »

Και ο Στέργιος Γκανάτσιος….υποψήφιος για το Δήμο Κοζάνης;


gkanatsiosΤις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ο πρώην (τότε νυν) πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Στέργιος Γκανάτσιος δεν έκρυβε το ενδιαφέρον του να διεκδικήσει το Δήμο Κοζάνης. Ωστόσο αυτό δε συνέβη ποτέ. Όπως, λοιπόν, μάθαμε χθες, αυτή τη φορά δείχνει να….το έχει πάρει πιο ζεστά το όλο θέμα! Και ήδη έχει συγκροτήσει μια ομάδα φίλων και συνεργατών, με τον ίδιο να προτίθεται να κάνει το μεγάλο βήμα. Εμείς να σημειώσουμε πως από τις προθέσεις μέχρι και την τελική κάθοδο ο δρόμος είναι μεγάλος. Και αυτό ισχύει και για τον Στέργιο Γκανάτσιο…
ΠΑΝ.*http://kozanimedia.gr/
Περισσότερα »

Πάνω από 1,2 δισ. άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook κάθε μήνα


Πάνω από 1,2 δισ. άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook κάθε μήνα

Αύξηση εσόδων για την εταιρία κατά 63% στο τελευταίο τρίμηνο του 2013

Το Facebook ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του 2013, γνωστοποιώντας ότι περίπου 1,23 δισ. άνθρωποι παγκοσμίως επισκέπτονται τον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης κάθε μήνα.

Παράλληλα, το Facebook έκανε γνωστό ότι διαθέτει 945 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως σε «έξυπνες» φορητές συσκευές (smartphones και tablets).

Επιπλέον, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η ημερήσια χρήση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Facebook, ανέρχεται σε 556 εκατομμύρια ξεχωριστούς λογαριασμούς χρηστών για το μήνα Δεκέμβριο.

Αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία, το κοινωνικό δίκτυο αναφέρει ότι κατέγραψε έσοδα 2,59 δισ. δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 63% σε σχέση με αντίστοιχο τρίμηνο του 2012, οπότε είχε έσοδα 1,59 δισ. δολάρια.
Περισσότερα »

Αυξάνονται οι τιμές των τσιγάρων


Αύξηση 8% στη σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης τους

Αυξάνονται οι τιμές των τσιγάρων Σημαντική αύξηση επέρχεται από σήμερα στη σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων και του καπνού.

Σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη για τον υπολογισμό από 31 Ιανουαρίου 2014 του ειδικού φόρου κατανάλωσης των τσιγάρων ορίσθηκε ως σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων το ποσό των 175,15 ευρώ η φορολογική μονάδα (1 Φ.Μ. = 1.000 τσιγάρα).

Πρέπει να σημειωθεί πως μέχρι και χθες για τον υπολογισμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης η σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων ήταν 162,27 ευρώ η φορολογική μονάδα, δηλαδή επήλθε αύξηση 8% περίπου.*newsbeast.gr
Περισσότερα »

«Αξιοθέατο» το χωράφι που άνοιξε στα δύο στην Κεφαλονιά


Τουλάχιστον διακόσιοι άνθρωποι σπεύδουν καθημερινά να δουν το ρήγμα

«Αξιοθέατο» το χωράφι που άνοιξε στα δύο στην Κεφαλονιά Πόλος έλξης έχει γίνει στην Κεφαλονιά το χωράφι στο Σουλάρoι που ο σεισμός της Κυριακής άνοιξε στα δύο με τάφρο βάθους που φτάνει τα πέντε μέτρα. Το κτήμα, που έχει έκταση πέντε στρέμματα, χρησιμοποιείται ως βοσκότοπος από την οικογένεια του 38χρονου Νίκου Πυλαρινού- Θεοδωράτου, η οποία το έχει νοικιάσει.

Την ώρα του σεισμού, ο κ. Θεοδωράτος και ο αδελφός του βρίσκονταν στο σπίτι τους. Όταν βγήκαν έξω και πήγαν στο κτήμα, το είδαν χωρισμένο στη μέση. «Είδαμε ότι είχε ανοίξει μια μεγάλη τρύπα με μήκος περίπου 100 μέτρων και βάθος πέντε. Μείναμε με το στόμα ανοιχτό», λέει στο «Έθνος» ο κ. Θεοδωράτος.

Εξηγεί πως βρίσκεται συνεχώς στο κτήμα αφού οι «επισκέπτες» ξεπερνούν τους 200 κάθε μέρα για να δουν το ρήγμα. «Δεν είναι κάτι που βλέπουμε κάθε μέρα και όλοι έρχονται να ρίξουν μια ματιά. Είμαι εδώ για να τους λέω να προσέχουν γιατί κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί αν γίνει ξαφνικά ένας σεισμός».
Περισσότερα »

Οι αργίες που θα μείνουν… μεταξεταστέες


Οι σκέψεις του υπουργού Παιδείας

Σε κόψιμο δύο αργιών στο σχολικό καλεντάρι εμφανίζεται να έχει αποφασίσει ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Όπως αναφέρει το «Βήμα», για αρχή, θα «κοπούν» δυο αργίες, αυτή του Αη Γιαννιού και εκείνη την Τριών Ιεραρχών.

Έτσι, τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων δε θα ανοίγουν στις 8 Ιανουαρίου αλλά μια μέρα νωρίτερα, ενώ θα γίνονται κανονικά μαθήματα στις 30 Ιανουαρίου, που μέχρι σήμερα ήταν αργία προς τιμή των Τριών Ιεραρχών, των Αγίων των Γραμμάτων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Παιδείας αποκάλυψε επίσης ότι επεκτείνεται η σχολική φορά, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη οριστικές αποφάσεις. Σκέψη είναι να αρχίζει η σχολική χρονιά την 1η Σεπτεμβρίου και να τελειώνει είτε στο τέλος Μαΐου είτε στις αρχές Ιουνίου, όπως παλιά.
Περισσότερα »

Κοζάνη:Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Οι σύγχρονες εξελίξεις στην αιγο-προβατοτροφία» την Τρίτη 11/02


Η Βιομηχανία Ζωοτροφών, ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε. διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την Τρίτη 11/02/2014  και ώρα 19:30 στην αίθουσα πρ. Νομαρχιακού Συμβουλίου, στον Ημιόροφο της Νομαρχίας Κοζάνης, Δημοκρατίας 27.  Το Θέμα της εκδήλωσης είναι: «Οι σύγχρονες εξελίξεις στην αιγο-προβατοτροφία».

Ομιλητές: Κος Νεκτάριος Γιαδίνης, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας Μικρών Μηρυκαστικών, Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
aigoprofataΚος Χρήστος Λαγούδας, Γεωπόνος, Ειδικός Συνεργάτης Υ.ΜΑ.Θ.

Η εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης & της Νομαρχίας Κοζάνης.
Περισσότερα »

Λήγει την επόμενη εβδομάδα η προθεσμία για τα αυθαίρετα


Προβλέπει την καταβολή των προστίμων σε 102 μηνιαίες δόσεις

Λήγει στις 7 Φεβρουαρίου η προθεσμία για τα αυθαίρετα που αφορά την υπαγωγή στον νόμο Καλαφάτη, που προβλέπει την καταβολή σε 102 μηνιαίες δόσεις των προστίμων για τη νομιμοποίηση ακινήτων

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής απευθύνει τελευταία ειδοποίηση προς τους ενδιαφερόμενους ότι την επόμενη εβδομάδα λήγουν οι προθεσμίες του εν λόγω νόμου.
Περισσότερα »

«Δεν θα πατήσω επί πτωμάτων για να πετύχω κάτι»


Κατερίνα Καινούργιου: Δεν είμαι κομπλεξική, δεν ζηλεύω

Για τον χαρακτήρα της και και τις άμυνες που έχει αναπτύξει στον ανταγωνιστικό χώρο της τηλεόρασης μίλησε η Κατερίνα Καινούργιου.

«Αυτό που νιώθω θα το δείξω. Κι αυτό, πέρα από την τηλεοπτική, είναι και μέρος της προσωπικής μου επιτυχίας. Αυτό που φαίνεται, αυτό είμαι. Δεν κρύβω κάτι από πίσω και δεν έχω και κανένα κόμπλεξ. Δεν είμαι κομπλεξική, δεν ζηλεύω. Θέλω να είμαι καλά, κι από κει και πέρα εύχομαι τα καλύτερα και για τους δίπλα μου. Δεν θα πατήσω επί πτωμάτων για να πετύχω κάτι», δήλωσε στη Real.

«Όταν νιώθω ότι κάποιος πάει να μου κάνει κακό, αδιαφορώ και δεν το παίρνω κατάκαρδα. Παλιά αυτή τη στεναχώρια την κουβαλούσα και στο σπίτι. Πλέον το αποβάλλω και συνεχίζω τη μέρα μου κανονικά»
Περισσότερα »

Μορφωτικός Σύλλογος Αλωνακίων ¨ΠΟΝΤΟΣ¨:Θεατρική παράσταση στην Ποντιακή διάλεκτο, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου


alonakionΟ Μορφωτικός Σύλλογος Αλωνακίων ¨ΠΟΝΤΟΣ¨ και η Θεατρική  του ομάδα σας προσκαλούν   την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 19:30 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου για να παρακολουθήσετε την παρουσίαση τριών μονόπρακτων στην Ποντιακή διάλεκτο.
Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν τα έργα
“Έρθαν κ’ ενταμώθαν” του Δημήτρη Πιπερίδη
“Ο Παλαπάνον¨ από το ομώνυμο έργο του Φίλωνος Κτενίδη “Η ΑΝΗΨΙΑ ΤΟΥ ΒΕΒΑΙΑ”
“Αχπάστ κι έρχουμαι” του Ανέστη Θεοδωρίδη
Τιμή εισόδου 5¤ ( Για τα παιδιά κάτω των 15 χρονών η είσοδος θα είναι ελεύθερη ).
Περισσότερα »

«Της alfa τα ζυμώματα» με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


«Της alfa τα ζυμώματα» με την Αργυρώ ΜπαρμπαρίγουΑπό το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο στις 17:30 στον ΑΝΤ1

Ένα συναρπαστικό ταξίδι γεύσης ξεκινάει από αυτό το Σάββατο παρέα με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στον ΑΝΤ1. Η γνωστή σεφ, εμπνέεται από τα νέα φύλλα της alfa και μας προσκαλεί να φτιάξουμε μαζί τις πιο νόστιμες πίτες, αλλά και τα πιο λαχταριστά γλυκά του τόπου μας!

Από το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο στις 17:30, της «Της alfa τα ζυμώματα», ξεδιπλώνονται στον ΑΝΤ1 και μαζί τους αποκαλύπτονται τα μυστικά της τέλειας πίτας. Πρωταγωνιστές στις συνταγές είναι τα 3 νέα φύλλα της alfa: «Χωριάτικο «Κοζάνης Κιχί», «Φύλλο κρούστας Πολίτικο» και «Φύλλο σφολιάτας Του χεριού σας». Μείνετε στον ΑΝΤ1, για να λένε όλοι... γεια στα χέρια σας!
Περισσότερα »

Aνακοινώσεις – Προσκλήσεις Δήμου Σερβίων – Βελβεντού


Παρασκευή 31 Ιανουαρίου
7μ.μ. - Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής στην Τ.Κ. Πλατανορεύματος,   Αίθουσα Δημοτικού Σχολείου.
Σάββατο 1 Φεβρουαρίου
dimotiko simvoulio servion6μ.μ. - Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής στην Τ.Κ. Μικροβάλτου,  Αίθουσα ΚΑΠΗ.
7μ.μ. – Σέρβια, Ημερίδα Αθλητισμός και Υγεία, Ιατρικός Σύλλογος, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.
8μ.μ. - Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής στην Τ.Κ. Τρανοβάλτου,   Αίθουσα Συνεδριάσεων.
Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου
12:15μ.μ.Σέρβια, Ενημέρωση Αγροτών Κτηνοτρόφων, Επαγγελματιών για το νέο φορολογικό σύστημα από το Οικονομικό Επιμελητήριο, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.
7μ.μ. – Σέρβια, Συνάντηση – ενημέρωση επαγγελματιών – καταστηματαρχών της πόλης των Σερβίων για την εκτέλεση του έργου ΄΄Ανάπλαση Σερβίων΄΄ και την λειτουργία της αγοράς, Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Περισσότερα »

ΑΝΤΑΜΩΜΑΝ: Γλέντι & παράδοση το Σαββάτο 8 Φεβρουαρίου

  

Ο ετήσιος χορός του ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΝΤΑΜΩΜΑΝ
Στον Ακρίτα, με ποντιακά και άλλα δημοτικά τραγούδια
τραγουδούν
ο Γιάννης  Κουρτίδης

ο Αλέξης Παρχαρίδης 
στη λύρα: ο Γιάννης  Σανίδης
στο αγγείο-φλογέρα: Τάσος  Ματσαριδης
στο νταούλι: Γιάννης  Πολυχρονιδης
Πλήκτρα: Σωτηριάδης Σάκης
ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ:
Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ «ΛΟΖΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΩΣΙΑ»
Σαββάτο 8 Φεβρουαρίου γλέντι & παράδοση  στον Ακρίτα
από τον ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΝΤΑΜΩΜΑΝ.
Παραδοσιακή μουσική και χορός με ποντιακά και άλλα δημοτικά
Περισσότερα »

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/ θμιας Εκπαίδευσης: Eκδήλωση με θέμα: «Οι εκπαιδευτικοί μπροστά στο ναζισμό, φασισμό, ρατσισμό» με ομιλητή εισηγητή τον Τσιάκαλο Γεώργιο


 tsiakalosΟ  Σύλλογος   Εκπαιδευτικών   Α/ θμιας  Εκπαίδευσης  σας  προσκαλεί   σε  εκδήλωση, με θέμα :  «ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ  ΜΠΡΟΣΤΑ  ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ  ΦΑΣΙΣΜΟ  ΡΑΤΣΙΣΜΟ»  με ομιλητή εισηγητή  τον  Τσιάκαλο  Γεώργιο  καθηγητή  στο  Παιδαγωγικό του  Α.Π.Θ.
Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί  στην  αίθουσα « ΦΙΛΙΠΠΟΣ» στην Κοζάνη  την Παρασκευή  7  Φεβρουαρίου  και  ώρα  7μμ.
                                                      ΓΙΑ ΤΟ  ΔΣ
   
  Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                         ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Περισσότερα »

Στους δρόμους τα τρακτέρ από τη Δευτέρα - Υπολογίζεται ότι 30 έως 40 μπλόκα θα στηθούν σε όλη τη χώρα

Στους δρόμους ετοιμάζονται να βγάλουν τα τρακτέρ τους από την ερχόμενη Δευτέρα οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, ενώ σε διαβουλεύσεις για τις επόμενες κινήσεις τους βρίσκονται την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι άλλων αγροτικών ενώσεων.

Όπως ανέφερε το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, Βαγγέλης Μπούτας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου υπολογίζεται ότι 30 έως 40 μπλόκα θα στηθούν σε όλη τη χώρα. Ερωτηθείς για τις ακριβείς τοποθεσίες όπου θα στηθούν τα μπλόκα, ο ίδιος διευκρίνισε πως αυτό εξαρτάται από τις αποφάσεις των κατά τόπους επιτροπών.
Ο κ. Μπούτας απηύθυνε παράλληλα κάλεσμα στους αγρότες της χώρας, αλλά και σε όσους ανήκουν σε κλάδους που πλήττονται σημαντικά από την ακολουθούμενη πολιτική, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου), εν μέσω της 25ης Agrotica.
Το σύνθημα θα είναι «κάνουμε αγώνα επιβίωσης» πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι το μεθαυριανό συλλαλητήριο θα είναι ίσως και το μεγαλύτερο που έχει ποτέ διοργανωθεί.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες που συντάσσονται με την Πρωτοβουλία και το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Ελλάδας ακόμα δεν έχουν λάβει τις τελικές τους αποφάσεις για το τι θα πράξουν και έχουν μεταθέσει τις όποιες κινήσεις τους για τη Δευτέρα. Όπως δήλωσαν εκπρόσωποί τους, πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή και εάν στην τροπολογία για τη φορολογία θα υπάρξουν τελικά κάποιες από τις ελαφρύνσεις που ζήτησαν.
Πηγή: Ναυτεμπορική
Περισσότερα »

Διεξαγωγή έρευνας πεδίου στο Δήμο Κοζάνης, στα πλαίσια του Στρατηγικού Σχεδίου Μάρκετινγκ της Κοζάνης: Κοζάνη 2020


marketinΟ Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Τουριστικού Σχεδιασμού, Έρευνας και Πολιτικής, του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα πλαίσια της -από 3 Δεκεμβρίου 2013- προγραμματικής σύμβασης για την εκπόνηση του «Στρατηγικού Σχεδίου Μάρκετινγκ της Κοζάνης: Κοζάνη 2020», θα διενεργήσουν έρευνα πεδίου στους κατοίκους του Δήμου, από τις 3 Φεβρουαρίου 2014 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2014.
Στόχος του ανωτέρω Σχεδίου είναι η προβολή του Δήμου, σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, η δημιουργία και η διατήρηση ενός ελκυστικού και αναγνωρίσιμου προφίλ υψηλής ποιότητας, μέσα από την ενεργό συμμετοχή τόσο των κατοίκων, όσο και των φορέων και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Η έρευνα θα διεξαχθεί σε τρία στάδια, με πρώτο στάδιο την καταγραφή των απόψεων των κατοίκων, δεύτερο των τουριστών και τρίτο των επιχειρήσεων του Δήμου.
 Σας ενημερώνουμε ότι οι απογραφείς θα φέρουν ειδική ταυτότητα και σας παρακαλούμε για την συνεργασία και τη συμμετοχή σας στην ανωτέρω έρευνα, προκειμένου να διεξαχθούν έγκυρα και ασφαλή συμπεράσματα που θα συνεισφέρουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην τοπική ανάπτυξη του Δήμου Κοζάνης.
Περισσότερα »

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος αντιδρά για την αφίσα της ΝΔ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ για την αφίσα της Νέας Δημοκρατίας που αναφέρεται στην επιστροφή 17,7 εκατ. ευρώ από μίζες.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος και ο βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος,
από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής υποστήριξαν ότι η επιστροφή των χρημάτων είναι αποτέλεσμα νομοθετικών πρωτοβουλιών του κόμματος τους.
«Πρέπει να υπάρξει άμεση αποστασιοποίηση και διάψευση από την ΝΔ, γιατί αυτά τα 17 εκατ. ευρώ που επιστρέφονται, είναι αποτέλεσμα νομοθετικών ρυθμίσεων που μόνοι μας ψηφίσαμε. Γι' αυτό και ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι φυλακή, γιατί δώσαμε, με συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο, τη δυνατότητα να μην παραγραφούν τα αδικήματά του», τόνισε ο κ. Κουκουλόπουλος.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Κουτσούκος επικαλέστηκε τις δύο νομοθετικές παρεμβάσεις που έγιναν, όπως είπε, επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου και αφορούν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ευθύνες πρώην υπουργών σε σχέση με το δημόσιο συμφέρον, για να τονίσει ότι «αυτές οι δύο ρυθμίσεις έφεραν τα σημερινά αποτελέσματα».
«Βρίσκονται σε εξέλιξη δικαστικές έρευνες και αποφάσεις που απασχολούν την κοινή γνώμη, ενώ το λοιδορούμενο ΠΑΣΟΚ δεν έχει πιστωθεί τίποτα. Αυτές οι δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες ήταν απόφαση μας, για να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν», υπογράμμισε ο κύριος Κουτσούκος και πρόσθεσε:
«Προσπαθούν κάποιοι αυτό το θετικό αποτέλεσμα να το πιστωθούν πλαγίως. Είδα την αφίσα που λέει με εντολή Σαμαρά να επιστρέψουν τα 17 εκατ. και να δοθούν τα λεφτά στους φτωχούς. Είναι εντελώς ανιστόρητη. Αυτή την ρύθμιση δεν την ψήφισε η παράταξη σας κύριοι της ΝΔ. Όμως, χάριν αυτής της ρύθμισης έχουμε αυτά τα αποτελέσματα».
http://www.enikos.gr/
Περισσότερα »

Διανομή πετρελαίου σε 16 άπορες οικογένειες του Δήμου Κοζάνης


petrelaioΟ Δήμος Κοζάνης θα ήθελε να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες του στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cyta Ελλάδος, η οποία στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας που διαθέτει, διέθεσε στο Δήμο Κοζάνης 5.500 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης, για να διανεμηθούν σε 16 άπορες οικογένειες του Δήμου.
Η επιλογή των οικογενειών έγινε με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αρμόδια Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Κοζάνης και την απαραίτητη διακριτικότητα και εχεμύθεια από την πλευρά της εταιρίας, όσον αφορά στα προσωπικά δεδομένα των δικαιούχων που έγιναν αποδέκτες της προσφοράς.
Αξίζει να σημειωθεί πως είναι  η δεύτερη συνεχής χρονιά που η Cyta Ελλάδος, σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης, διανέμει πετρέλαιο με σκοπό την υποστήριξη των άπορων δημοτών.
Περισσότερα »

Ετήσιος χορός από τον Σύλλογο Α/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης

Ο Σύλλογος Α/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό  που διοργανώνει στην αίθουσα “Villa Palati” στο 7o χιλ Εθνικής οδού Κοζάνης-Καστοριάς την Παρασκευή 14-2-2014
& ώρα 21:30
Ελάτε να διασκεδάσουμε και να αφήσουμε το άγχος της καθημερινότητας  με τη  συνοδεία της  ¨ΦΛΑΜΠΟΥΡΙΩΤΙΚΗΣ ΚΟΜΠΑΝΙΑΣ¨ & στο ποντιακό πρόγραμμα
Αδερφές ¨Κυριακίδη (Χριστίνα- Αθηνά)¨
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορευτική ομάδα με ένα σύντομο παραδοσιακό & λαϊκό πρόγραμμα.
ΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 13 Ευρώ
Περισσότερα »

Γενική συνέλευση του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Κοζάνης, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου


Κατόπιν αποφάσεων του Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφασίστηκαν τα κάτωθι:
sillogos_radioerasitexnon_kozanis
1.Γενική συνέλευση στις 2 Φεβρουαρίου 2014 ημέρα Κυριακή και ώρα 18:00.
2.Απολογισμός χρονιάς 2013 – Προϋπολογισμός χρονιάς 2014.
3.Διάλυση του Δ.Σ. και εκλογές για τη συγκρότηση νέου σώματος.
4.Τακτοποίηση οφειλών μελών.
5.Κοπή Βασιλόπιτας.
6.Κλήρωση ενός φορητού μηχανήματος V/U.
Η συνέλευση θα γίνει στο Cafe ”Kaizer” επί της οδού Τριών Δένδρων 5 στην Κοζάνη. (δίπλα στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης)
Για το Δ.Σ
Περισσότερα »

Τηλεφώνημα για βόμβα στο 1ο Λύκειο Κοζάνης

Εκκενώθηκε  (11:30) το 1ο Λύκειο Κοζάνης στην περιοχή Αγίας Παρασκευής μετά από τηλεφώνημα για βόμβα. Αμέσως στο σημείο έφτασε η αστυνομία η οποία εκκένωσε το σχολείο απο μαθητές και καθηγητές και αυτή την ώρα αναμένεται ο αστυνομικός σκύλος για να ακολουθήσει η έρευνα στους χώρους του σχολείου.
Οι μαθητές ήδη έχουν απομακρυνθεί από το χώρο και η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 1 ώρα.
Σωκράτης Μουτίδης - www.kozani.tv
Περισσότερα »

«Γέφυρα Ζωής» 3η Αιμοδοσία του 2014, την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου


Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης ¨Γέφυρα Ζωής¨, διοργανώνει την 3η Αιμοδοσία του 2014 σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου Κοζάνης και το τμήμα Αιμοδοσίας του Γεν. Μαμάτσειου Νοσοκομείου  την  Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014  από τις 15:00 – 20:00, (προσέλευση ως 19:30), στα γραφεία του Συλλόγου, ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΡΙΣΗ 23.

aimodosiaΌποιος παίρνει γεμίζει τα χέρια του, όποιος προσφέρει γεμίζει την ψυχή του.

Όλοι μαζί να δώσουμε λίγη Ελπίδα και Ζωή
Κάθε σπίτι και ένας Εθελοντής Αιμοδότης.
Σας περιμένουμε την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014   από τις 15:00
Απαραίτητες προϋποθέσεις κατά την προσέλευση  στην αιμοδοσία του υποψήφιου Εθελοντή αιμοδότη για προσφορά αίματος είναι:
1.Να  αισθάνεστε καλά
2.Να είστε ξεκούραστοι
3.Να έχετε κοιμηθεί την προηγούμενη ημέρα 6-7 ώρες τουλάχιστον.
* Να υπενθυμίσουμε ότι τρώμε ένα ελαφρύ γεύμα 3 ώρες πριν.
* Δεν πίνουμε αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα και τέλος
* Δεν παίρνουμε ασπιρίνες εκτός και αν είναι απαραίτητο, οπότε δεν Αιμοδοτούμε.
* Δηλώνουμε στο Γιατρό αιμοδοσίας ποια φάρμακα παίρνουμε.
* ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ μας Ταυτότητα ή θυμόμαστε τον Αριθμό Ταυτότητας.
* (Ανακοινώσεις, πρόγραμμα των επόμενων Αιμοδοσιών – Ενημέρωση για δωρεά Αιμοπεταλίων,
Μυελού των Οστών, Ιστών και Οργάνων αλλά και Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (Βλαστοκυττάρων), στα γραφεία του συλλόγου μας  Παύλου Χαρίση 23, Φαξ-τηλ:.2461040575 κινητό: 6977337561 και στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση, www.seakozanis.gr)
Περισσότερα »

«Ντροπή για την κυβέρνηση να ποινικοποιεί αυτονόητα δημοκρατικά δικαιώματα»


ΣΥΡΙΖΑ: Οι “χειροβομβίδες” που ρίχνουν θα είναι τόσο μεγάλες όσο και η συντριβή τους

«Ντροπή για την κυβέρνηση να ποινικοποιεί αυτονόητα δημοκρατικά δικαιώματα» «Είναι ντροπή για μια ευρωπαϊκή δημοκρατία να αντιμετωπίζει την ειρηνική, κοινωνική διαμαρτυρία με τέτοιο αυταρχισμό», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε προηγούμενη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τη διαμαρτυρία της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

«Είναι ντροπή για την κυβέρνηση να προσπαθεί να ποινικοποιήσει αυτονόητα δημοκρατικά δικαιώματα. Προσπαθούν να βαφτίσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία φοιτητών-τριών “τρομοκρατική ενέργεια”, δείχνοντας σε τι σημείο είναι ικανοί να φτάσουν», προσθέτει η Κουμουνδούρου.

«Είμαστε σίγουροι ότι η λάσπη και οι “χειροβομβίδες” που είναι διατεθειμένοι να ρίξουν προκειμένου να αποφύγουν τη συντριβή θα είναι τόσο μεγάλες, όσο και η επερχόμενη συντριβή τους», καταλήγει η ανακοίνωση. 
* newsbeast.gr
Περισσότερα »

«Κόκκινο» από ΣτΕ για τις άδειες φαρμακείων χωρίς το πληθυσμιακό κριτήριο


Το συγκεκριμένο κριτήριο κρίθηκε συνταγματικό από την Ολομέλεια

«Κόκκινο» από ΣτΕ για τις άδειες φαρμακείων χωρίς το πληθυσμιακό κριτήριο Συνταγματικό έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το πληθυσμιακό κριτήριο που έχει τεθεί για την χορήγηση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείων, λόγω δημοσίου συμφέροντος.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει φαρμακοποιοί από διάφορες περιφέρειες της χώρας και ζητούσαν να ακυρωθούν αποφάσεις των τοπικών νομαρχιακών οργάνων με τις οποίες απορρίφθηκαν αιτήσεις ίδρυσης φαρμακείων. Οι αιτήσεις αυτές απορρίφθηκαν καθώς δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του πληθυσμιακού κριτηρίου για την ίδρυση των φαρμακείων.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν ότι τα φαρμακεία δεν αποτελούν αμιγώς εμπορικές επιχειρήσεις, αλλά ιδιότυπα καταστήματα στα οποία συνδυάζεται η υπεύθυνη επιστημονική δραστηριότητα και η κοινωνική αποστολή με την εμπορική εκμετάλλευση.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ υπογραμμίζει στην απόφαση της ότι «η ορθολογική και ισόρροπη κατανομή των φαρμακείων σε όλη τη χώρα, προκειμένου να εξασφαλίζεται ο άμεσως και ποιοτικά εχέγγυα εφοδιασμούς του συνόλου του πληθυσμού με τα αναγκαία φάρμακα, αποτελούν επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι δικαιολογούν την επιβολή περιορισμών όχι μόνο στην άσκηση αλλά και στην πρόσβαση στο επάγγελμα του φαρμακοποιού».

Εξάλλου, όπως αναφέρουν οι δικαστές το πληθυσμιακό κριτήριο επιβλήθηκε προς εξυπηρέτηση σκοπών οι οποίοι συνιστούν επιτακτικούς σκοπούς δημοσίου συμφέροντος και επιβλήθηκε στα πλαίσια του άρθρου 21 του Συντάγματος που αποσκοπεί στην μέριμνα της υγείας των πολιτών και του άρθρου 22 προβλέπει την μέριμνα του κράτους για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων.

Τέλος, θεωρούν ότι ούτε το επίμαχο κριτήριο προσκρούει στην συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και στην Συνταγματικά κατοχυρωμένη προσωπική και οικονομική ελευθερία.
* http://www.newsbeast.gr/
Περισσότερα »

Πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου


Αντιδρούν οι γιατροί στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη

Πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου Πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τη Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, αποφάσισαν οι Ομοσπονδίες των γιατρών και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, στον ΕΟΠΥΥ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία των Οδοντιάτρων, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο «διαλύει την περίθαλψη και θα προκαλέσει απερίγραπτα δεινά στους ασθενείς».

Την ίδια μέρα οι υγειονομικοί φορείς προγραμματίζουν συλλαλητήριο στις 11 π.μ. στο υπουργείο Υγείας και πορεία στη Βουλή, ενώ μέχρι τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου σχεδιάζουν την πραγματοποίηση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας σε κάθε πόλη.
Περισσότερα »

Με υποθήκη οι γονικές παροχές


Μπλόκο στις μεταβιβάσεις αν υπάρχουν χρέη, ακόμα και ρυθμισμένα

Υποθήκη ακινήτου ζητά η εφορία για να προχωρήσει σε γονική παροχή ακινήτου η άλλου περιουσιακού στοιχείου, όταν υπάρχουν χρέη προς το δημόσιο ακόμη και αν αυτά έχουν ρυθμιστεί και πληρώνονται κανονικά.

Προϋπόθεση για την έκδοση πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας που απαιτείται για να προχωρήσει η γονική παροχή, στις περιπτώσεις που υπάρχουν οφειλές προς το Δημόσιο, ακόμη και αν πληρώνονται βάσει ρύθμισης, είναι η υποθήκη ακινήτου του οφειλέτη. Και αυτό, όπως διευκρινίζεται, για τη διασφάλιση της πληρωμής της οφειλής, αφού λόγω της ρύθμισης η είσπραξη της οφειλής δεν θεωρείται διασφαλισμένη.

Σε περίπτωση πώλησης ακινήτου, όπου υπάρχει τίμημα, η εφορία εκδίδει φορολογική ενημερότητα καθώς δεσμεύει το ποσό από την πώληση για την εξόφληση των οφειλόμενων φόρων του φορολογούμενου.*newsbeast.gr
Περισσότερα »

Σφοδρή κριτική του Παναγιώτη Πλακεντά στον Γιώργο Δακή για τους χειρισμούς του στο θέμα του ΑΔΜΗΕ: ” Υπήρχε απόφαση που δυστυχώς τη γράψατε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας”


plakentasΣαφείς αιχμές στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου και στον Περιφερειάρχη Γιώργο Δακή, άφησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της συμπολίτευσης Παναγιώτης Πλακεντάς, για τους χειρισμούς στο θέμα του ΑΔΜΗΕ. “Ποιες από τις  αποφάσεις που πάρθηκαν στην πεντάωρη και πλέον συνεδρίαση της 24ης Δεκεμβρίου 2013 του Περιφερειακού Συμβουλίου υλοποιήθηκαν; Δυστυχώς τίποτα. Υπήρχε απόφαση που δυστυχώς τη γράψατε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας”, ανέφερε ο κ. Πλακεντάς με τους τόνους να ανεβαίνουν και να επικρατεί ολιγόλεπτη ένταση στην αίθουσα.Την άποψη του κ. Πλακεντά υποστήριξαν με τις παρεμβάσεις τους και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αντώνης Κύρινας, Βέτα Σπόντη και Παύλος Τσότσος.
*kozan.gr
Περισσότερα »

Στον Ατρόμητο Αθηνών, ομάδα της Super League, θα αγωνίζεται ο Κυριάκος Κυβρακίδης από την Κοζάνη


kybrakidisΣτον Ατρόμητο Αθηνών του Καστοριανού τεχνικού κ. Παράσχου, θα αγωνίζεται από σήμερα ο Κυριάκος Κυβρακίδης που στο παρελθόν φορούσε τη φανέλα του Εθνικού Βατερού όταν η ομάδα αγωνιζότανε στη Δ΄ Εθνική. Ο Κυριάκος γεννήθηκε στις 21 Μαΐου 1992 και προηγούμενες ομάδες του ήταν κατά σειρά: Εθνικός Βατερού, ΑΕ Ποντίων Κατερίνης, Ηρακλής, Αιγινιακός. Ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στη θέση του δεξιού αμυντικού και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών. Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου, ο Κυριάκος δήλωσε στο atromitosfc.gr τα εξής:« Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που έκανα αυτό το άλμα στην καριέρα μου και περίμενα από καιρό. Ο Ατρόμητος είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τους κυρίους Αγγελόπουλο και Αποστόλου που με πίστεψαν και μου δίνουν την ευκαιρία να παίξω στον Ατρόμητο. Θέλω να μπω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στα πλάνα του κυρίου Παράσχου και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου, ίσως όμως να χρειαστώ λίγο χρόνο για να εγκλιματιστώ περισσότερο. Η εμπειρία είναι πρωτόγνωρη για εμένα, αλλά ήταν ένας από τους στόχους που είχα βάλει και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής. Θέλω επίσης να ευχηθώ καλή συνέχεια στον Αιγινιακό και να ευχαριστήσω τον κύριο Γιάννη Νιόπα για την στήριξη του και για το λόγο που με πίστεψε όπως και το τεχνικό επιτελείο που δούλεψε μαζί μου». Ο Κυριάκος επέλεξε το νούμερο «19» στη φανέλα του.
*kozan.gr
Περισσότερα »

Οι βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους του 3ου Bethere Animation Festival από το νησί των Φαιάκων...στην Πτολεμαΐδα!

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00
ΤΟΠΟΣ: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ
 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Διάρκεια: 90 λεπτά.
*Οι ταινίες απευθύνονται σε ενήλικες.
Το Be there! Corfu Animation Festival είναι το νέο διεθνές φεστιβάλ animation, που με σημείο αναφοράς την Κέρκυρα, πρωτεύουσα των Επτανήσων, αποτελεί σημείο συνάντησης καλλιτεχνών animation από όλο τον κόσμο, ήδη από τον Απρίλιο του 2011.
Είναι μια γιορτή της τέχνης του animation, διάρκειας τεσσάρων ημερών, με μια ματιά εκπαιδευτική και ψυχαγωγική αλλά πρωτίστως καλλιτεχνική.Το φεστιβάλ καλείται να κάνει ευκολότερη τη διάβαση για το επόμενο φεστιβάλ και να δημιουργήσει έναν καλλιτεχνικό θεσμό με ταινίες μεγάλου μήκους, μικρού μήκους, διαγωνιστικό τμήμα, retrospectives ταινιών και σχολών animation, αφιερώματα και συνεργασίες με άλλα διεθνή φεστιβάλ animation, πρωτότυπα θεματικά αφιερώματα, ταινίες βραβευμένες με Oscar και άλλα διεθνή βραβεία, πανελλήνιες πρεμιέρες, panels ομιλητών, workshops και Kids, Be there! με σεμινάρια και workshops για παιδιά.Η τέχνη του animation, πολύ πιο ευρεία από τα κινούμενα σχέδια, έχει πολύ συνοπτικά οριστεί άτυπα μέσα από μια κοινή αντίληψη ως παιδική τέχνη ή απλά τέχνη που απευθύνεται και εμπνέεται από τα παιδιά. Λανθασμένα από τον ορισμό αυτό απουσιάζει το δεύτερο σκέλος της πρότασης, που προσδιορίζει το εύρος «Μια τέχνη που απευθύνεται και εμπνέεται από παιδιά όλων των ηλικιών αλλά και από όσους έχουν το θάρρος να σκέφτονται και τη δύναμη να βλέπουν όσα τα παιδιά».Περισσότερα στο:
http://www.betherefest.gr/ Να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ.Βασίλη Κρουστάλλη (καλλιτεχνικό δ/ντή του Festival), που χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του,θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μια μικρή γεύση του Bethere Corfu Animation Festival εδώ στην Πτολεμαΐδα!Ευχόμαστε και στο επόμενο,4ο Bethere Corfu Animation Festival καλή επιτυχία και γιατί όχι να το παρακολουθήσουμε από κοντά...Bethere!Με εκτίμηση,
Κινηματογραφική Ομάδα Πτολεμαΐδας
Περισσότερα »

Παιδικό χορευτικό τμήμα παραδοσιακών χορών από τον πολιτιστικό Σύλλογο Κοζάνης “Αριστοτέλης”


aristotelisΟ πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάνης “Αριστοτέλης” ανακοινώνει ότι λειτουργεί παιδικό χορευτικό τμήμα παραδοσιακών χορών στο γυμναστήριο των δημοτικών σχολείων Χαρισίου Μεγδάνη και 11ου . Κάθε Πέμπτη 4:30 5:30
Περισσότερα »

Ετήσιος Χορός Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυρράχου



Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυρράχου θα πραγματοποιήσει  τον ετήσιο χορό του στις 15 Φεβρουαρίου 2014 στην Νεράϊδα Σερβίων στο κατάστημα  ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ – ΤΑΒΕΡΝΑ  ΠΡΑΣΣΟΣ  
ΏΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 09:00 Μ.Μ.
Είσοδος 5 € 
Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε σ’ ένα ευχάριστο ξεφάντωμα με νότες μουσικής της ορχήστρας του Χρήστου Λάσπα.
Μέσα σε ζεστό και ευχάριστο περιβάλλον και με τιμές φαγητών και ποτών πολύ καλές και άλλες εκπλήξεις, σας υποσχόμαστε αξέχαστη βραδιά.
Περισσότερα »

Σύλλογος Σκλήρυνσης κατά πλάκας Εορδαίας: Κοπή πίτας & ημερίδα με θέμα “Σκλήρυνση κατά πλάκας σήμερα & ουροκυστικές διαταραχές που προκαλεί” 08/02

sklirinsi kata plakas  Σύλλογος Σκλήρυνσης κατά πλάκας Εορδαίας: Κοπή πίτα & ημερίδα με θέμα “Σκλήρυνση κατά πλάκας σήμερα & ουροκυστικές διαταραχές που προκαλεί” το Σάββατο 08/02.
Περισσότερα »

Με Πολυδεύκη Λιάκο κατεβαίνει στις Δημοτικές Εκλογές η Ριζοσπαστική πρωτοβουλία του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού

Πολυδεύκης Λιάκος
Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, η συντονιστική επιτροπή της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού" συζήτησε και εθεσε σε ψηφοφορία το όνομα του επικεφαλής της κίνησης που θα την οδηγήσει στις Δημοτικές Εκλογές.
Η ψηφοφορία έβγαλε νικητή τον Πολυδεύκη Λιάκο με ψήφους 9-0.
Μεγάλος χαμένος ήταν ο ΠΑΣΟΚογενής  Δημήτρης Zάκης.
Αναμένεται στη συνεδρίαση της 2ας Φεβρουαρίου 2014 να επικυρωθεί το αποτέλεσμα..
* http://ai-vres.blogspot.gr/
Περισσότερα »

Κοπή Βασιλόπιτας του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυρράχου


Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυρράχου ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ τα μέλη του, για την κοπή Βασιλόπιτας, στις 09 Φεβρουαρίου 2014 ημέρα Κυριακή στην αίθουσα δεξιώσεων του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Πολυρράχου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.
Περισσότερα »

«Εκλογές θα έχουμε το 2016, τους αρέσει δεν τους αρέσει»


Σαμαράς: Το πρωτογενές πλεόνασμα βγήκε από το αίμα του ελληνικού λαού και σε αυτόν θα επιστρέψει

«Εκλογές θα έχουμε το 2016, τους αρέσει δεν τους αρέσει» Στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο πρωθυπουργός. «Πριν από δεκαεννέα μήνες αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας και λίγοι έδιναν επιτυχία. Πολλοί στοιχημάτιζαν ότι δε θα άντεχε ούτε μέχρι τα Χριστούγεννα του 2012 αυτή η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες από το εσωτερικό και το εξωτερικό που προεξοφλούσαν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την ευρωζώνη.

«Εμείς αποφύγαμε τη χρεοκοπία και αρχίσαμε να σταθεροποιούμε τη χώρα, να αλλάζουμε την εικόνα της στο εξωτερικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλούσε να μιμηθούμε το παράδειγμα της Αργεντινής. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για προοπτική εξόδου από το ευρώ. Ούτε αυτό θέλει να το θυμάται τώρα», σημείωσε ο κ. Σαμαράς, εξαπολύοντας επίθεση στην Κουμουνδούρου.
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η χώρα έχει αρχίσει να βγαίνει από την κρίση. «Σε λίγους μήνες τα περισσότερα που υποσχεθήκαμε, θα είναι πραγματικότητα. Μέσα στα δύο χρόνια και όχι στα τέσσερα, που θα έχουμε πάει πολύ μακρύτερα», συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχουμε ένα δισ. ευρώ πρωτογενές πλεόνασμα και «με τη βοήθεια του Θεού και τη στήριξη του ελληνικού λαού θα πάμε καλύτερα».

Και τόνισε: «Τα χρήματα θα δοθούν σε όσους έχουν περισσότερη ανάγκη. Θα στηριχθούν ένστολοι, συνταξιούχοι». Επέμεινε μάλιστα στο άλλο τεράστιο ζήτημα που λέγεται μείωση των φόρων, «αρκεί να πιάνουμε κάθε χρόνο το πλεόνασμα. Μόνο με σταδιακή αποκλιμάκωση των φόρων, μπορείς να εδραιώσεις τη μακροχρόνια ανάπτυξη».
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ θα αποδοθούν πίσω στην κοινωνία.

«Δανεικά πια δεν υπάρχουν. Αν δεν είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα, δεν θα είχαμε να δώσουμε», τόνισε προσθέτοντας: «Το πλεόνασμα βγήκε από το αίμα του ελληνικού λαού και σε αυτόν θα επιστρέψει, όπως θα επιστρέψουν και τα κλεμμένα».
Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη στήριξη των ανέργων μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης.
Και ξεκαθάρισε προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «εκλογές θα έχουμε το 2016, τους αρέσει δεν τους αρέσει», σημειώνοντας ότι μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αναφέρθηκε ακόμη στη φοροδιαφυγή και τα λεφτά που θα επιστραφούν από τον εντοπισμό των μεγαλοοφειλετών. «Δε θέλω κανένας αθώος να τιμωρηθεί και κανένας ένοχος να μην πληρώσει»

 *newsbeast.gr
Περισσότερα »

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στη Σιάτιστα- Το πρόγραμμα της επίσκεψης


i-upourgos-tourismou-olga-kefalogianniΕπίσημη επίσκεψη στο Δήμο Βοΐου θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου Η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. Την Υπουργό θα υποδεχθεί στη Σιάτιστα(Δημαρχείο), η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου στις 1μ.μ. ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίσκεψη στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στη Γεράνεια και στο Αρχοντικό «Μανούση».
Γραφείο Τύπου Δήμου
Περισσότερα »

«Την ευθύνη του παιδιού τη φοβάμαι»


Η Σμαράγδα Καρύδη μιλά για την προσωπική της ζωή και τη νέα της εκπομπή

«Την ευθύνη του παιδιού τη φοβάμαι» Καλεσμένη του Νίκου Μουτσινά ήταν χθες το βράδυ η Σμαράγδα Καρύδη.

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Νικ Ο’ Κλοκ» για την προσωπική της ζωή, τους χωρισμούς της αλλά και το ενδεχόμενο ενός γάμου και ενός παιδιού. Αναφέρθηκε όμως και στη νέα εκπομπή που θα παρουσιάσει στο MEGA.

«Το ότι δεν γνωρίζετε πολλά πράγματα για την προσωπική μου ζωή το έχω καταφέρει εγώ. Το ότι γνωρίζετε κιόλας, το έχουν καταφέρει κάποιοι άλλοι», είπε για την προσωπική της ζωή, σημειώνοντας: «Συνήθως βγαίνω και μιλάω για τη δουλειά μου. Και τώρα που είμαι εδώ, παρ’ ότι λέμε ωραία πράγματα και μου αρέσει, πάλι έχω να πω πράγματα για τη δουλειά μου. Δεν πάω σε μια εκπομπή για να πω “χώρισα” ή “παντρεύτηκα”».

Δεν την απασχολεί πάντως, το ενδεχόμενο ενός γάμου. Γι’ αυτό και είπε: «Δεν με απασχολεί καν!», ενώ όταν ο Νίκος Μουτσινάς τη ρώτησε αν θα ήθελε να κάνει ένα παιδί για να έχει έναν άνθρωπο στα γεράματά της εκείνη εξήγησε: «Τον φόβο του “πολύ μετά” τον έχουν όλοι. Έτσι όπως το λες, όμως, είναι πολύ άσχημος λόγος για να κάνει παιδί κάποιος. Την ευθύνη του παιδιού τη φοβάμαι, αλλά μπορεί να μην είμαι και φτιαγμένη γι’ αυτό. Δεν έχω πάντως την ενοχή αυτή, του παιδιού. Πάντα μέχρι τώρα το φοβόμουν. Πλέον έχω σταματήσει να το σκέφτομαι, αλλά δεν έχω και ενοχή γι’ αυτό το πράγμα».

Για τους χωρισμούς στη ζωή της και τις εντάσεις στις σχέσεις της, η γνωστή ηθοποιός είπε: «Δεν έχω σπάσει πράγματα στον χωρισμό, έχω σπάσει κατά τη διάρκεια της σχέσης. Εγώ δεν κάνω απλά καβγαδάκια, ούτε συχνά. Δεν είμαι μια γκρινιάρα μες στο σπίτι που κάνει καβγάδες. Είμαι και πάρα πολύ ανεκτική μάλιστα. Πάω με το πρόγραμμα του άλλου, είμαι πολύ βολική και ας μη μου φαίνεται», είπε και συμπλήρωσε: «Δεν ήθελα ποτέ να γυρίσει κανείς πίσω. Δεν μου έτυχε. Ούτε τους “στέλνω”, ούτε με “στέλνουν”.
Απλά φτάνουν οι σχέσεις σε ένα σημείο που το φωνάζουν ότι κάποιος πρέπει να φύγει. Σε αυτό το σημείο δεν έχει σημασία να παρακαλέσεις, ούτε να σε παρακαλέσουν».

Ποια είναι, όμως, η σχέση της με τον Θεό; Η Σμαράγδα Καρύδη επεσήμανε: «Αν πιστεύω στον Θεό; Θα μου άρεσε να πιστεύω πολύ, αλλά δεν έχω καταφέρει να πιστέψω με όλη μου τη ψυχή. Το παλεύω γιατί θα με ανακούφιζε και θα πίστευα ότι εκεί που θα πάμε, μετά τη ζωή, θα είναι καλύτερα. Δεν μπορώ να αποφασίσω για το μετά, επειδή κανείς δεν το ξέρει. Ούτως ή άλλως, το να πιστεύεις είναι μια επιλογή. Αν και θα μου άρεσε, μάλλον είμαι πολύ ορθολογίστρια. Δεν έχω καταφέρει να πιστέψω πολύ, αλλά θα μου άρεσε να συνέβαινε. Παρ’ όλα αυτά, κάνω τον σταυρό μου σε ορισμένες περιπτώσεις – πριν την απογείωση στο αεροπλάνο και πριν την παράσταση».

Η Σμαράγδα Καρύδη αναφέρθηκε, ωστόσο, και στη νέα εκπομπή που σχεδιάζεται να παρουσιάσει στη βραδινή ζώνη του Mega. Και είπε: «Είναι κάτι που δεν μπορώ να το ανακοινώνω ακριβώς. Δεν είναι προς ανακοίνωση ακόμα. Είναι κάτι που συζητάω. Τι θέλω να πω: Μου έχει γίνει μια πρόταση, τη βλέπω αρκετά θετικά, το έχω πει, το έχω δηλώσει. Τα διαδικαστικά, όμως, δεν έχουν ολοκληρωθεί, ώστε να πω ότι ξεκινάμε». 
*newsbesta.gr
Περισσότερα »
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top