VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων…


Του Παναγιώτη Πλιάτσιου-»Πρωινός Λόγος»
Οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζουν ορισμένα, κοινά, και σαφώς αξιοσημείωτα στοιχεία. Τα οποία κρίνονται ως εξόχως σημαντικά, όσο πλησιάζουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και τις ευρωεκλογές του Μαΐου, με ανοιχτό και το ενδεχόμενο ακόμη και πρόωρων εθνικών εκλογών.
Το πρώτο, ασφαλώς, δεν είναι άλλο από την αδιαμφισβήτητη, στην παρούσα χρονική συγκυρία, πρωτιά που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σχεδόν σε όλες τις μετρήσεις, με μικρή, συνήθως, διαφορά, δείχνει να έχει πάρει «κεφάλι» από τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που θα πρέπει να σημειωθεί πως συμβαίνει για πρώτη φορά.
pliatsios6Ομοίως, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα εμφανίζεται πρώτο σε πολλές μετρήσεις ακόμη και στην παράσταση νίκης. Η οποία, σημειώνουμε, σπάνια διαψεύδεται στις εθνικές εκλογές.
Ωστόσο, την ίδια στιγμή, ο νυν πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στις περισσότερες μετρήσεις, δείχνει να εξακολουθεί να υπερέχει του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα «ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός». Θυμίζουμε, όμως, πως και στο παρελθόν «καταλληλότεροι» στις δημοσκοπήσεις είδαν τα κόμματά τους να χάνουν πανηγυρικά στις εκλογές.
Τέλος, αξιοσημείωτο είναι και το, επίσης αδιαμφισβήτητο, εύρημα πως η μεγάλη πλειοψηφία (55-60%) των ελλήνων πολιτών ΔΕΝ επιθυμεί τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, σε αντίθεση με τη βούληση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Όμως, όλα τα παραπάνω, ίσως έρθουν…τούμπα και ανατραπούν, με βάση την τεράστια, όπως εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις, «δεξαμενή» εκείνων που απαντούν «λευκό», δηλώνουν «αναποφάσιστοι» ή πως δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Σχεδόν ένας στους τρεις Έλληνες ανήκουν, τη δεδομένη χρονική στιγμή, στη συγκεκριμένη «ομάδα». Η οποία είναι και εκείνη που θα κρίνει πολλά, όταν διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, αλλά, ακόμη, και στις επικείμενες ευρωεκλογές…

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top