Υλικά
Για 4-6 άτομαΓια τη σαλάτα
1 πακέτο βίδες ζυμαρικό ή της προτίμησης σας
1 ματσάκι σπαράγγια κομμένα στη μέση και ζεματισμένα
2 κομμάτια στήθη κοτόπουλο (1 ολόκληρο στήθος)
3 κρεμμυδάκια φρέσκα πράσινα
5 ντοματίνια κομμένα στη μέση
Για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
1/2 κουταλιά της σούπας σουσαμόλαδο
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού
Εκτέλεση
Για τη σαλάταΒάλτε τις βίδες σε ένα κατσαρολάκι και ρίξτε τους βραστό νερό και σιγοβράστε για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, τοποθετείστε τα σπαράγγια σε βραστό νερό και βράστε για 3 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν. Στεγνώστε και ξεπλύνετε σε κρύο νερό.
Αφού έχετε ψήσει το κοτόπουλο σας (αρχικά σοτάροντας σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια ψήνετε και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσει για περίπου 10 λεπτά και από τις δυο πλευρές), το κόβετε σε κομμάτια.
Μεταφέρετε τα σπαράγγια, τα ντοματίνια σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τις βίδες, το κοτόπουλο και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Για το ντρέσινγκ
Τοποθετείστε σε ένα βαζάκι το ελαιόλαδο, το σουσαμόλαδο, το γιαούρτι και το ξύδι. Ανακινείστε καλά μέχρι να ανακατευτεί.
Περιχύνετε το μείγμα με τη σως, ανακατέψτε ελαφρώς και σερβίρετε.