VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Πριν το Πάσχα οι πληρωμές για ποιοτικά πριμ

«Καταβάλλεται προσπάθεια από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης για το σκληρό σιτάρι να γίνει πριν από το Πάσχα»

Δεσμεύτηκε ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Μόσχος Κορασίδης στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Λάρισας Βασίλη Έξαρχο, με τον οποίο συναντήθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του larisanet.gr, στη συνάντησή τους, ο κ. Έξαρχος ενημερώθηκε σχετικά με την πορεία πληρωμών της συνδεδεμένης ενίσχυσης βαμβακιού, της εξισωτικής αποζημίωσης 2010, τις ειδικές στηρίξεις βόειου και αιγοπρόβειου κρέατος και της ειδικής ενίσχυσης για το σκληρό σιτάρι.

Εξισωτική

Ο κ. Έξαρχος επεσήμανε στον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον Οργανισμό με αποτέλεσμα η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης να καθυστερήσει.

Από την πλευρά του ο κ. Κορασίδης αναφορικά με την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους, ανέφερε ότι στόχος του ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν να γίνει η πληρωμή πριν από το Πάσχα δηλαδή νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό που προέβλεπε την πληρωμή για Μάιο – Ιούνιο 2011. Ο στόχος αυτός, όμως, είναι δύσκολο να επιτευχθεί γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, αυτή τη στιγμή μόνο το 45% των δικαιούχων κτηνοτρόφων από όλη τη χώρα έχει καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των δικαιολογητικών και τον απαιτούμενο διοικητικό έλεγχο, το ποσό που θα καταβληθεί στους κτηνοτρόφους για την ειδική στήριξη βόειου κρέατος ανέρχεται στα 13 εκατ. ευρώ και για την ειδική στήριξη αιγοπρόβειου κρέατος στα 26 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά το βαμβάκι, σύμφωνα με τον κ. Κορασίδη, στη Λάρισα έχουν γίνει πληρωμές συνδεδεμένης ενίσχυσης συνολικού ύψους 31,3 εκατ. ευρώ. Για έναν μικρό αριθμό παραγωγών που είτε οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις δεν έχουν καταχωρήσει σωστά τις ποσότητες πιστοποιημένου σπόρου (228 παραγωγοί), είτε υπάρχουν ευρήματα από την τηλεπισκόπηση (150 παραγωγοί) και δεν τους καταβλήθηκε το σύνολο ή τμήμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης, είτε υπάρχουν ευρήματα από τους ειδικούς ελέγχους, αυτή τη στιγμή γίνονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι απαραίτητες διορθώσεις προκειμένου να γίνει δυνατή η πληρωμή τους.

Τέλος, σημειώνει ο κ. Κορασίδης, ότι συνεχίζεται η προσπάθεια για εκκαθάριση εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών ενιαίας ενίσχυσης, εξισωτικής αποζημίωσης και ειδικών καθεστώτων στήριξης.

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top