VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Κοζάνης

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2011 από το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης, θέμα που συζητήθηκε μαζί με την έγκριση του τεχνικού προγράμματος στη συνεδρίαση που έγινε το βράδυ της Τρίτης. Μετά από συμφωνία όλων των παρατάξεων, αποφασίστηκε τα δύο θέματα να συζητηθούν στην ίδια συνεδρίαση και όχι σε ξεχωριστές όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Η συνεδρίαση όπως αναμενόταν ήταν μαραθώνια και διήρκησε περίπου επτά ώρες αφού ολοκληρώθηκε κοντά στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Κοζάνης ψήφισε η πλειοψηφία, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστα Πουτακίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Ιωαννίδης ψήφισε λευκό με τις υπόλοιπες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να καταψηφίζουν το τεχνικό πρόγραμμα. Όσον αφορά στον προϋπολογισμό, αυτός υπερψηφίστηκε από τη δημοτική αρχή και τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Πουτακίδη ενώ καταψηφίστηκε από τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, δήλωσε πως τόσο το τεχνικό πρόγραμμα όσο και ο προϋπολογισμός είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των καιρών και στη σφιχτή εισοδηματική πολιτική με τους περιορισμένους πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης και την «απουσία» πολλών σωτήριων προγραμμάτων για τους δήμους. Πρόσθεσε πως στόχος της δημοτικής αρχής στο κομμάτι των οικονομικών και των έργων, είναι να μη προσθέσει νέα χρέη στο δήμο Κοζάνης και πως θα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να βγει πρώτος από την ύφεση και την υπανάπτυξη.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Άννα Νανοπούλου, έκανε λόγο για έναν δήμο με υποθηκευμένο μέλλον εξαπολύοντας τα βέλη της στον Καποδιστριακό δήμο Κοζάνης και στον πρώην δήμαρχο και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλο. Μίλησε για μαύρη τρύπα στα οικονομικά του δήμου προσθέτοντας πως τα χρέη του, υπονομεύουν οποιαδήποτε αναπτυξιακή του προσπάθεια. Πρότεινε στη δημοτική αρχή να πραγματοποιήσει λαϊκή συνέλευση και να εξηγήσει στην κοινωνία «πως θα εξέλθει αυτός ο δήμος από την κρίση και τα χρέη» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για αδιαφανείς διαδικασίες με τον ορκωτό λογιστή του δήμου αφού όπως τόνισε «δεν είναι δυνατόν να έχει ο δήμος Κοζάνης τον ίδιο ορκωτό λογιστή επί οκτώ χρόνια».

Για μια λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου η οποία εξυπηρετεί την κεντρική διοίκηση και κεντρική εξουσία, μίλησε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννης Μητσιάκος ο οποίος καταψήφισε τον προϋπολογισμό γιατί εμπεριέχει φόρους που επιβάλλει στους πολίτες και δεν διεκδικεί κανένα νέο κονδύλιο. Ο επικεφαλής της παράταξης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» Λευτέρης Ιωαννίδης δήλωσε ότι αναδεικνύονται πολιτικές ευθύνες σε δημάρχους των πρώην Καποδιστριακών δήμων αφού «δυστυχώς κάποιοι έκαναν πολιτική με δανεικά εις βάρος των επόμενων γενεών» δήλωσε και κάλεσε τους υπεύθυνους να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη των πράξεών τους.

Σωκράτης Μουτίδης – Kozani.tv

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top