VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ποιοι θα μας προστατέψουν από τους προστάτες ?

Την Κυριακή το απόγευμα, 27 του Μάρτη, συνέβη ένα ασυνήθιστο, για τα δεδομένα της πόλης, γεγονός.

Δύο άτομα περιφέρονταν με το αυτοκίνητο τους στους κεντρικούς δρόμους της Κοζάνης με περισσή αλαζονεία και αυθάδεια προκαλώντας με τη συμπεριφορά τους. Κάποια στιγμή μάλιστα, στην οδό Επισκόπου Βενιαμίν, λογομάχησαν με έναν περίοικο που τους έκανε παρατήρηση και στη συνέχεια, στην οδό Παύλου Μελά συνέχισαν το προσωπικό τους «πάρτυ» πυροβολώντας πολλές φορές στον αέρα.

Και ενώ αρχικά δόθηκε, ίσως εσκεμμένα, η εντύπωση ότι επρόκειτο για νεαρούς αλλοδαπούς, αργότερα γνωστοποιήθηκε ότι ο ένας εκ των δύο «κουμπουροφόρων» είναι εν ενεργεία όργανο του αστυνομικού τμήματος Κοζάνης ! .

Είναι προφανές ότι όλοι οι πολίτες, αλλά και οι αστυνομικοί που σέβονται τη δουλειά τους, καταδικάζουν τέτοια κρούσματα αυθαίρετης οπλοχρησίας και εκφοβισμού. Ο οπλισμός των σωμάτων ασφαλείας με βάση την κείμενη νομοθεσία χρησιμοποιείται μόνο στην έσχατη ανάγκη και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί μέσο επίδειξης και ανέξοδου παλικαρισμού.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ανθρώπινη ζωή. Πόσο μάλλον ένας αστυνομικός που θεωρείται «προστάτης των πολιτών» και αμείβεται για το σκοπό αυτό από τους έλληνες φορολογούμενους.

Θέλουμε την αστυνομία στο πλευρό της κοινωνίας. Πλάι στους πολίτες (κι όχι απέναντι τους, όπου συχνά την οδηγούν οι κυβερνώντες). Απαιτούμε λοιπόν από τους αστυνομικούς να σέβονται την πόλη και τους πολίτες και να εφαρμόζουν τους νόμους πρώτα από όλα στον εαυτό τους. Καταδικάζουμε οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των συμπολιτών μας.

Ζητούμε:

  • Από την Αστυνομική Διεύθυνση να κινήσει την προβλεπόμενη πειθαρχική και ποινική διαδικασία με ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ.
  • Από το Δημοτικό Συμβούλιο να ορίσει επιτροπή Συμβούλων που θα επισκεφτεί τη Διοίκηση της Αστυνομίας και θα ζητήσει εξηγήσεις.

Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε και ένδικα μέσα ως θιγόμενοι πολίτες, εφόσον οι προηγούμενες ενέργειες δεν οδηγήσουν σε ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Πιστεύουμε ότι η Κοζάνη είναι ένας τόπος για να ζεις και όχι τόπος όπου θα φοβάσαι να κυκλοφορείς.

Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη – τόπος να ζεις»

Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top