VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Εικόνες μέσα από μια άλλη ματιά σε μια ασύμβατη πραγματικότητα

Μορφές, πλάσματα και πτυχές του υποσυνείδητου 05 – 14 Απριλίου

Δυο νέοι καλλιτέχνες, η Αλεξία Τσιμήκα και ο Κώστας Γρηγοριάδης ενώνουν τις δημιουργίες τους και τις παρουσιάζουν στο πλαίσιο της Εικαστικής Άνοιξης που διοργανώνει ο Δήμος Κοζάνης στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου απέναντι από την Μητρόπολη. Η έκθεση αποτελείται από έργα ζωγραφικής (μελάνι, αερογραφία , ακρυλικά, λάδια και μεικτές τεχνικές), τρισδιάστατες κατασκευές και ψηφιακές φωτογραφικές εκτυπώσεις.

Το ένστικτο, η φαντασία , η οπτασία, το όνειρο, το άγνωστο ενέπνευσαν τους δυο καλλιτέχνες που δημιούργησαν εικόνες, τις οποίες ο καθένας ερμηνεύει με τον δικό του κώδικα αντίληψης και τις παρουσιάζουν μέσα από τη ματιά μιας ασύμβατης πραγματικότητας, την οποία πολλοί αγνοούμε.

Παράξενες μορφές και πλάσματα, εικόνες που πηγάζουν σε μια εποχή εκφυλισμού των αισθήσεων και των συναισθημάτων, των ίδιων των ενστίκτων. Δεν ακούμε, δεν μυρίζουμε, δεν βλέπουμε, δεν αγγίζουμε, δεν αισθανόμαστε! Ή μήπως μας συμβαίνει και το αγνοούμε;

Τ.Α. Μια σειρά έργων που ξεκίνησε μέσα από σκίτσα με επιμονή στην έρευνα της γραφής. Η σειρά αποτελείται από μορφές εξωπραγματικές με σουρεαλιστικό χαρακτήρα. Σχέδια με έμφαση στη λεπτομέρεια και με διακοσμητικά στοιχεία δίνουν την δικιά τους πνοή στον καμβά.

Γ.Κ. Bασισμένα κυρίως στην αυτόματη γραφή, χρησιμοποιώντας τυχαία αφηρημένες γραμμές και πειραματισμό με διάφορα υλικά, τα έργα που εκτίθενται ζωντανεύουν εικόνες από το υποσυνείδητο , προερχόμενες από τον κόσμο των ονείρων, της ραγδαίας τεχνολογικής εξέλιξης του σήμερα και ενός αβέβαιου μέλλοντος.

«Μορφές, πλάσματα και πτυχές του υποσυνείδητου» των Αλεξία Τσιμήκα και Κώστα Γρηγοριάδη»

Εγκαίνια: Τρίτη 5 Απριλίου 2011, στις 8 το βράδυ, στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κοζάνης, απέναντι από την Μητρόπολη. Ώρες λειτουργίας 12.00 – 15.00 και 17.00 – 22.00.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top