VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Εργολήπτες Δημοσίων Έργων: «Κατάληψη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ)

Αποχή από τις Δημοπρασίες Δημοσίων Έργων.

Κατάληψη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγελθεί πανελλήνια από τη Συντονιστική Επιτροπή των πέντε εργοληπτικών οργανώσεων ΠΕΔΜΕΔΕ, ΠΕΔΜΗΕΔΕ, ΠΕΣΕΔΕ, ΣΑΤΕ, ΣΤΕΑΤ στη συνεδρίαση της Τρίτης, 22-3-2011, αποφασίστηκε ομόφωνα η αποχή των εργοληπτικών επιχειρήσεων όλης της χώρας από τις Δημοπρασίες από Δευτέρα 28 Μαρτίου έως και την Τρίτη 12 Απριλίου 2011, οπότε και θα επανεξετασθεί η στάση της με πιθανότητα μετατροπής της αποχής σε διαρκείας , έως ότου επιλυθούν τα επείγοντα αιτήματα του κλάδου, που τον οδηγούν σε αδιέξοδο. Η αποχή αφορά τόσο τις τακτικές, όσο και τις επαναληπτικές Δημοπρασίες.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας αποφάσισε τα παρακάτω:

Α) Να συμμετέχει στην αποχή από τις Δημοπρασίες τόσο τις τακτικές, όσο και τις επαναληπτικές, από την Δευτέρα 28 Μαρτίου έως και τη Τρίτη 12 Απριλίου 2011.

Β) Να πραγματοποιηθεί κατάληψη την Τρίτη 5 Απριλίου 2011 της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Γ)Να παραχωρήσει ενημερωτική συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ στις 5 Απριλίου 2011 και ώρα 11.00π.μ.

Δ) Να καλέσει τους Συνδέσμους Δυτικής Μακεδονίας να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Ε) Να καλέσει σε συμπαράσταση το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Μακεδονίας.

Ζ) Να καλέσει σε συμπαράσταση την ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτικής Μακεδονίας.

Για άλλη μια φορά διαπιστώνεται ότι τα προβλήματα του κλάδου διογκώνονται συνεχώς κυρίως από το γεγονός ότι το Δημόσιο και ο Ευρύτερος Δημόσιος Τομέας δεν πληρώνει τις οφειλές προς τις Εργοληπτικές Επιχειρήσεις με αποτέλεσμα ο κλάδος να βρίσκεται σε δεινή οικονομική και επαγγελματική θέση. Δεδομένου ότι τα Δημόσια Έργα αποτελούν σοβαρή αναπτυξιακή παραγωγική διαδικασία, που δίνει δουλειά σε χιλιάδες εργαζόμενους και συναφή επαγγέλματα,

ΖΗΤΑΜΕ

● Την άμεση εξόφληση οφειλών του Δημοσίου και του Ευρύτερου Τομέα.

● Την αύξηση του Π.Δ.Ε. με πρόνοια σε μικρά έργα στην Περιφέρεια που θα τονώσουν την τοπική αγορά και θα δράσουν ανασχετικά στην ανεργία.

● Την λήψη ανακουφιστικών φορολογικών μέτρων (ρύθμιση ΦΠΑ μη εξοφληθέντων Τιμολογίων, συμψηφισμός χρεών Δημοσίου και ευρύτερου Δημοσίου Τομέα).

● Tην επιτάχυνση των ρυθμών του ΕΣΠΑ και ένταξη σ΄ αυτό έργα μικρού προϋπολογισμού.

● Την ένταξη στο ΕΣΠΑ ανεξόφλητων έργων από άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα που έχουν καταστεί ανενεργά η υπολειτουργούν.

● Επιβολή αποδοχής εκχώρησης εγκεκριμένων ανεξόφλητων λογαριασμών από τις Τράπεζες, χωρίς πρόσθετες «τοκογλυφικές εξασφαλίσεις».

● Την ενεργοποίηση του τοπικού πόρου ανάπτυξης.

● Την απόσυρση του προτεινόμενου Σχεδίου Νόμου για το Θεσμικό πλαίσιο, που προάγει την αδιαφάνεια και ενισχύει την γραφειοκρατία στα Δημόσια Έργα.

Καλούμε τους υπευθύνους του Δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα να μη χρησιμοποιήσουν την αποχή των εργοληπτών ως άλλοθι για να προχωρήσουν σε απευθείας αναθέσεις έργων. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, δηλώνουμε ότι θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο μέσο.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΙΑΚΟΣ ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ ΤΣΙΟΜΠΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΔΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΔΕ

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top