VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Συμπεράσματα 5ης Πανελλήνιας συνόδου Φο.Δ.Σ.Α: Aσθμαίνουσα η διαχείριση απορριμμάτων

5η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΦΟ.Δ.Σ.ΑΜπροστά στην πρόκληση της εποχής που είναι η ασφαλής διαχείριση των στερεών αποβλήτων, η Ελλάδα βαδίζει ασθμαίνοντας, απειλείται με υπέρογκα χρηματικά πρόστιμα για τις ανοιχτές χωματερές, ενώ κινδυνεύει να χάσει σημαντικά κοινοτικά κονδύλια.

Ταυτόχρονα η διοικητική μεταρρύθμιση που προωθείται με τον «Καλλικράτη» στους φορείς διαχείρισης σηματοδοτεί νέες καθυστερήσεις σε έργα διαχείρισης απορριμμάτων.
Πηγή:Η Έρευνα

Αυτό είναι το συμπέρασμα της τριήμερης 5ης πανελλήνιας συνόδου που ολοκληρώθηκε χτες στην Κοζάνη με θέμα: ''Ο νέος νόμος πλαίσιο για τα απόβλητα και ο ρόλος των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ''. Τη συνάντηση με την συμμετοχή φορέων διαχείρισης από όλη τη χώρα, συνδιοργανώνουν το Δίκτυο Φο.ΔΙ. Σ.Α. και η «Διαχείριση Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙΑ.ΔΥ.ΜΑ.)».

Όπως υπογραμμίστηκε στη σύνοδο, έχουμε την ασθμαίνουσα ελληνική πραγματικότητα, σε σχέση με την διαχείριση απορριμμάτων στους χώρους ανεξέλεγκτης διαχείρισης και τους υψηλούς στόχους που η χώρα δεν τους έχει πλησιάσει καν. Από την άλλη έχουμε μία διοικητική μεταρρύθμιση που αλλάζει τη μορφή των φορέων διαχείρισης της χώρας μας αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Ακριβώς η παραπάνω διοικητική μεταρρύθμιση σ’ αυτή τη χρονική στιγμή, είναι που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, εκτίμησαν οι περισσότεροι σύνεδροι.

Όπως τονίστηκε αυτή η συγχώνευση που επιχειρεί να ενώσει διαφορετικές μορφές, δηλαδή ΝΠΔΔ, όπως οι σύνδεσμοι, με τα ΝΠΙΔ, όπως είναι οι «ανώνυμες», δηλαδή ΔΙΑΔΥΜΑ κ.λ.π., θα καθυστερήσει όλα αυτά τα προγράμματα για δύο χρόνια. Υπάρχει και ένας επιπλέον κίνδυνος, να χαθούν πόροι από την Ε.Ε., που εδώ και πολλά χρόνια παραμένουν αναξιοποίητοι.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top