VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το Πρωτόκολλο συνεργασίας με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣΤροφοδοτεί με ενέργεια ολόκληρη την Ελλάδα όμως την ίδια στιγμή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ανάπτυξης, με αποτέλεσμα ένας στους τέσσερις κατοίκους να είναι επίσημα καταγεγραμμένος ως άνεργος.

Στη Δυτική Μακεδονία, το ποσοστό της ανεργίας «αγγίζει» το 23,9% σύμφωνα με τα επίσημα ποσοστά της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας.
Πηγή:ota.gr

Απέναντι στην κατάσταση αυτή, ευκαιρίες απασχόλησης και διεξόδους ανάπτυξης αναμένεται να δημιουργήσει το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που αναμένεται να εγκριθεί την Δευτέρα στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

«Το ίδιο το επίσημο κείμενο του επιχειρησιακού προγράμματος ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού του υπουργείου Εργασίας αναφέρει ότι η Δυτική Μακεδονία αποτελεί την πλέον προβληματική περιφερειακή αγορά εργασίας της χώρας, παρά τις σχετικά υψηλές αναπτυξιακές της επιδόσεις που οφείλονται στον κλάδο της ενέργειας» αναφέρει ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Δακής.

Τονίζει, παράλληλα, ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας με το Υπουργείο θα προωθηθούν δράσεις όπως η συμβουλευτική ανέργων σε θέματα επιχειρηματικότητας, η συμμετοχή επιχειρήσεων σε αποστολές και εκθέσεις, οι δράσεις κοινωνικής υποστήριξης ανέργων, η προετοιμασία προγραμμάτων αυτοαπασχόλησης και η ένταξη, στην αγορά εργασίας, ατόμων από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top