VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Στον ανακριτή για εγκλήματα πολέμου ο Ράτκο Μλάντιτς

Στον ανακριτή του ειδικού δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου οδηγήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο Ράτκο Μλάντιτς. Τη σύλληψή του επιβεβαίωσε νωρίτερα ο Σέρβος πρόεδρος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου, ενώ πολιτικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η Σερβία ήρθε ένα βήμα πιο κοντά στην ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Μλάντιτς δεν άλλαξε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, δεν παρουσίασε αντίσταση κατά τη σύλληψη, ενώ δείχνει πολύ γερασμένος και έχει παράλυτο το ένα του χέρι, όπως μεταδίδουν τα σερβικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Σέρβου προέδρου Τάντιτς, έχουν ήδη ξεκινήσει διεργασίες ώστε να εκδοθεί ο Μλάντιτς στο Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου της Χάγης, ενώ η σύλληψή του κλείνει ένα κεφάλαιο στην ιστορία της Σερβίας, φέρνοντας τη χώρα πιο κοντά στην εθνική συμφιλίωση. Επιπλέον πρόσθεσε ότι η σύλληψη του Μλάντιτς ανοίγει την πόρτα για την είσοδο της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ράτκο Μλάντιτς, που εξαφανίστηκε μετά την σύλληψη του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς το 2001, συνελήφθη στο χωριό Λαζάρεβο, κοντά στην πόλη Ζρένιανιν, 120 χλμ. περίπου από το Βελιγράδι, τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ο πρόεδρος της κοινότητας του Λαζάρεβο δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κανένας κάτοικος δεν γνώριζε ότι ο Μλάντιτς κρύβεται στο χωριό τους.

Νωρίτερα σήμερα, ανεπίσημες πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της Σερβίας, ανέφεραν ότι το άτομο που συνέλαβαν οι αρχές με την ονομασία Μίλοραντ Κόμαντιτς, είναι ο καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου, Ράτκο Μλάντιτς.

enet.gr

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top