VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Τεχνολογικό Λύκειο υπερεξειδίκευσης αποκλειστικά για τεχνίτες

Με τη φράση ότι δεν χρειαζόμαστε επιστήμονες, αλλά εξειδικευμένους τεχνίτες, η υπουργός Παιδείας έδωσε το στίγμα του νέου τεχνολογικού λυκείου που θα αντικαταστήσει τα ΕΠΑΛ, που με τη σειρά τους είχαν αντικαταστήσει τα ΤΕΕ και πάει λέγοντας.

Μέσα σε μια δεκαετία τρεις αλλαγές, αλλά η τεχνική εκπαίδευση παραμένει ο μεγάλος ασθενής και το τεχνικό λύκειο φυτώριο παραγωγής φτηνού εργατικού δυναμικού μιας χρήσης. Το τεχνολογικό λύκειο της κ. Διαμαντοπούλου, όπως δήλωσε η ίδια, στοχεύει στην εξειδίκευση. Στο πλαίσιο αυτό κλείνει ερμητικά την πόρτα των ΑΕΙ στους απόφοιτους των τεχνολογικών λυκείων, οι οποίοι πλέον θα μπορούν να διεκδικούν εισαγωγή, μετά από εξετάσεις, μόνο στα ΤΕΙ και μόνο σε τμήματα της ειδικότητάς τους.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, το Τεχνολογικό Λύκειο θα έχει διάρκεια 3+1 χρόνια, έχουμε δηλαδή ένα σπάσιμο της φοίτησης. Τον τελευταίο χρόνο θα λειτουργούν εντός του Λυκείου Τμήματα Ειδίκευσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΤΕΕ), που θα οδηγούν, μετά από εξετάσεις πιστοποίησης, σε πτυχίο ειδικότητας επιπέδου προσόντων 3.

Επιπλέον θεσμοθετείται η πρακτική άσκηση, παρέχεται η δυνατότητα μαθητείας και εισάγεται ο θεσμός της ερευνητικής εργασίας.

Τέλος, θα υπάρξει ένα ειδικό ποσοστό αποφοίτων του 4ου έτους των τεχνολογικών λυκείων που θα εισάγονται στα ΤΕΙ, χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις, με κριτήρια που θα οριστούν από το υπουργείο Παιδείας.

avgi.gr

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top