VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Κυπελλούχος η ΑΕΚ, πεδίο μάχης το ΟΑΚΑ

Κυπελλούχος Ελλάδος για 14η φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η ΑΕΚ, που νίκησε 3-0 (28' Λυμπερόπουλος, 78' Μπαχά, 85' Καφές) τον Ατρόμητο, σε έναν τελικό που εξελίχθηκε σε ντροπή για το ποδόσφαιρο. Το Ολυμπιακό Στάδιο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με τους οπαδούς των δύο ομάδων να έρχονται στα χέρια, τους φίλους της ΑΕΚ να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο και τα ΜΑΤ να στήνουν ολόκληρες επιχειρήσεις για να εξομαλύνουν την κατάσταση. Στο 92' αναγκάστηκε να σφυρίξει τη λήξη, παρότι είχε δείξει 9 λεπτά καθυστερήσεις!

Το πολεμικό κλίμα ξεκίνησε πολύ πριν το παιχνίδι, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Οπαδοί του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ έστησαν πραγματική οδομαχία, με τα ΜΑΤ να χρησιμοποιούν χημικά για να τους διαλύσουν. Λίγη ώρα αργότερα, τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου χούλιγκαν της ΑΕΚ έκαψαν ένα περιπολικό και ένα σύνδεσμο του Παναθηναϊκού, την ώρα που μέσα βρίσκονταν περίπου δέκα άτομα. Οι φίλοι των "πρασίνων" εγκλωβίστηκαν και ανέβηκαν στην ταράτσα για να σωθούν, ενώ υπάρχει φόβος για σοβαρά τραυματισμένο οπαδό που εκείνη την ώρα ήταν στο σύνδεσμο. Μία ώρα πριν το ματς, η αστυνομία αναγκάστηκε να κάνει χρήση δακρυγόνων έξω από τις θύρες 1 και 3 του ΟΑΚΑ, όταν περίπου 500 οπαδοί προσπάθησαν να μπουν χωρίς εισιτήριο. Τα επεισόδια γενικεύτηκαν και για περίπου ένα τέταρτο στο σημείο βασίλευε το χάος. Όμως ούτε μέσα στο γήπεδο ηρέμησαν τα πνεύματα. Δέκα λεπτά πριν την έναρξη του ματς -και κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου- χούλιγκαν των δύο ομάδων "βούτηξαν" από τα πέταλα στο ταρτάν και συναντήθηκαν στο κέντρο. Αντάλλαξαν φωτοβολίδες και αρκετό ξύλο, με τα ΜΑΤ να μπαίνουν στη μέση και να προσπαθούν να τους χωρίσουν. Ακόμα και η χαρά της κατάκτησης του πρώτου τίτλου μετά από εννέα χρόνια δεν συνέτισε μερίδα ανεγκέφαλων οπαδών της ΑΕΚ. Φίλοι της "Ένωσης" είχαν περικυκλώσει τον αγωνιστικό χώρο από το 80ό λεπτό και ήταν έτοιμοι να εισβάλουν. Ο Τάσος Κάκος σφύριξε τη λήξη στο 92', παρότι είχε αρχικά δείξει 9 λεπτά καθυστερήσεων και η μάχη συνεχίστηκε. Κάποιοι εκ των οπαδών επιτέθηκαν στους φίλους του Ατρομήτου χρησιμοποιώντας πέτρες και φωτοβολίδες, με τους Περιστεριώτες να ανταπαντούν. Τα χειρότερα δεν είχαν έρθει ακόμα, αφού στα χέρια ήρθαν χούλιγκαν με παίκτες του Ατρόμητου, με τον Μάρεκ Σαγκανόφσκι να μοιράζει αρκετές γροθιές και να δέχεται περισσότερες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΚ μπορεί να ήταν φαβορί, όμως ο Ατρόμητος ήταν αυτός που πατούσε καλύτερα, με τον Καμαρά να απειλεί με επελάσεις από αριστερά. Αυτή που τελικά μπήκε μπροστά στο σκορ ήταν η "Ένωση" με το γκολ του Λυμπερόπουλου, ενός μεγάλου παίκτη που μέχρι σήμερα δεν είχε πανηγυρίσει ούτε ένα τρόπαιο στη μακρά του καριέρα. Ωστόσο, ο "Λύμπε", που ψηφίστηκε MVP του αγώνα, ήταν καθαρά σε θέση οφσάιντ.

Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο μέρος οι δύο αντίπαλοι έκαναν φάσεις, απείλησαν, αλλά ο Ατρόμητος συνέχισε να έχει μία ανούσια υπεροχή, αφού η ΑΕΚ ανταποκρίθηκε πολύ καλά αμυντικά, καθώς ο Καράμπελας " εξαφάνισε" τον Καμαρά και ο Μανωλάς έμοιαζε να είναι παντού, αφού έκοβε με αυτοθυσία όλες τις κάθετες μπαλιές που προσπάθησε να βγάλουν οι μέσοι των Περιστεριωτών.

Στο 70' ο Χιμένεθ άλλαξε τη ροή του αγώνα. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Ντιοπ κρατούσε μόνος του το κέντρο, κάνοντας ένα φανταστικό παιχνίδι, όμως οι πολύ κινητικοί κατά τα άλλα Μάκος και Λαγός δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν αντεπιθέσεις. Ο Ισπανός απέσυρε τον απόντα σε όλο το ματς Μπλάνκο και πέρασε τον Καφέ, ο οποίος έδωσε μία... κατά λάθος ασίστ στον Μπαχά για το 2-0, ενώ με καταπληκτικό πλασέ στο 85' χάραξε το όνομα της ΑΕΚ στο τρόπαιο.

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top