VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο των επαφών που έχει σήμερα ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς (πλην της Αλ.Παπαρήγα) με ζητούμενο τη συναίνεση της αντιπολίτευσης στα νέα οικονομικά μέτρα. Ο κ. Σαμαράς θα κάνει δηλώσεις από τα γραφεία της Ν.Δ στη Λ. Συγγρού. Μετά τις χθεσινές αποφάσεις που ελήφθησαν στο Υπουργικό Συμβούλιο και υπό την πίεση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην οικονομία ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε πριν από λίγο τις κατ' ιδίαν συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, εκτός της γγ του ΚΚΕ Αλ.Παπαρήγα, η οποία δήλωσε πως δεν θα συμμετάσχει. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός συναντάται :
  • στις 10:30 με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά
  • στις 12:15 με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη
  • στις 13:30 με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα
  • στις 14:30 με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη
  • στις 15:30 με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ.Κουβέλη
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να πει κατηγορηματικό «όχι» στην κεντρική κατεύθυνση - φιλοσοφία του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος και θα τονίζει ότι δεν δίνει «λευκή επιταγή». Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα εμφανιστεί δογματικός και θα δείξει στον πρωθυπουργό ότι είναι διατεθειμένος να στηρίξει ορισμένα μέτρα που θεωρεί σωστά, όπως πχ τη μείωση της δημόσιας σπατάλης, ορισμένες αποκρατικοποιήσεις, κ.α. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι το κλίμα επιβαρύνεται από τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου ειδικά για τη «φορεπιδρομή» και αναμένεται να τονίσει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε μια λανθασμένη πολιτική. Ο κ. Σαμαράς θα προτείνει στον κ. Παπανδρέου την ανάγκη να γίνει διαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, στα πρότυπα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας και θα του ζητήσει να αναθεωρήσει την απόφασή του για αύξηση της φορολογίας και να μην υπάρξει νέα επίθεση, όπως υποστηρίζουν στο επιτελείο του, στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Πεδία σύγκλισης Μερικά από τα πεδία που μπορεί να υπάρξει σύγκλιση μεταξύ κυβέρνησης και Ν.Δ., αν και ορισμένα δεν περιέχονται στο Μεσοπρόθεσμο, είναι:
  • στην αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, καθώς η ΝΔ εμφανίζεται θετική ακόμα και σε πώληση, υπό προϋποθέσεις
  • στις περαιτέρω αποκρατικοποιήσεις σειράς δημοσίων εταιρειών
  • συμβάσεις παραχώρησης αεροδρομίων, λιμανιών και μαρίνων
  • κατάργηση πόθεν έσχες στα ακίνητα
  • κατάργηση «πόθεν έσχες» για επαναπατρισμό κεφαλαίων
  • συμψηφισμός οφειλών δημοσίου έναντι οφειλών προς ιδιώτες
  • απλοποίηση φορολογικού συστήματος
  • αξιοποίηση Εγνατίας Οδού και άλλων αυτοκινητόδρομων
Πιο διαλλακτικοί ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη Σε διαφορετική γραμμή κινούνται οι άλλοι ένοικοι της «γαλάζιας» πολυκατοικίας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη που εμφανίζονται πιο διαλλακτικοί από τον κ. Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δυο αναμένεται να συμφωνήσουν σε περισσότερα σημεία με το Μεσοπρόθεσμο, απ' ότι ο κ. Σαμαράς, αν και έχουν διαφορετική φιλοσοφία και επιμένουν στην ανάγκη να υπάρξει εθνική συνεννόηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρνητικά σχόλια καταγράφηκαν στη ΝΔ για το γεγονός ότι δεν κλήθηκε ο επικεφαλής του κόμματος «Άρμα Πολιτών» Γ.Δημαράς. Κορυφαία στελέχη της ΝΔ έλεγαν ότι αντίθετα καλείται η κυρία Μπακογιάννη, την οποία με τον τρόπο της πριμοδοτεί η κυβέρνηση.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top