VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Επτά οικισμοί στο Βόιο ακόμη περιμένουν μετεγκατάσταση

ΟΙΚΙΣΜΟΣΔέηση για τον σεισμό 6,6 Ρίχτερ της 13ης Μαΐου 1995, πραγματοποιήθηκε στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη, με αφορμή την 15η επέτειο της μεγαλύτερης φυσικής καταστροφής που σημειώθηκε με επίκεντρο την Κοζάνη και τα Γρεβενά.
Πηγή: Πτολεμαίος
Πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της Ζιδανιώτισσας, πέριξ του ναού, παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Σόκουτη, του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα και άλλων.
Όμως, καλές και οι …δεήσεις, αλλά κάποιοι ξέχασαν την μεγάλη εκκρεμότητα της μετεγκατάστασης των σεισμοπλήκτων επτά οικισμών στον πρώην δήμο Νεάπολης. Οι γέροντες στην πλειοψηφίας τους, ακόμη περιμένουν το καινούργιο σπίτι στη νέα τοποθεσία που τους έταξαν, αλλά 16 χρόνια μετά, το όνειρό τους παραμένει απραγματοποίητο, ενώ πολλοί είναι αυτοί που απεβίωσαν.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι πριν από δύο εβδομάδες ήρθε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ελεγκτής του υπουργείου Περιβάλλοντος. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, υπό τον περιφερειάρχη Γιώργο Δακή και με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Σόκουτη και της δημάρχου Βοΐου Παναγιώτας Ορφανίδου, ο υπηρεσιακός παράγων του υπουργείου ζήτησε επικαιροποίηση της «δημογραφικής κατάστασης» των σεισμοπλήκτων.
Τα στοιχεία θα σταλούν στο υπουργείο, ώστε να γνωρίζει την «μεταβληθείσα κατάσταση» και πόσοι δικαιούχοι απέμειναν, αλλά αυτό που προέκυψε είναι ότι πολλοί γέροντες έφυγαν από τη ζωή. «Αυτό άλλωστε είναι το αποτέλεσμα της γραφειοκρατίας και της απαράδεκτης καθυστέρησης μιας δεκαεξαετίας. Ελπίζουμε να μην χρειαστούν άλλα τόσα χρόνια και πεθάνουν όλοι, οπότε δεν θα χρειαστεί μετεγκατάσταση», σχολίασε αυτοδιοικητικός παράγων του δήμου Βοΐου.
Ο ελεγκτής του ΥΠΕΧΩΔΕ επισκέφτηκε το χώρο της μετεγκατάστασης των επτά οικισμών. Από την αυτοψία που διενήργησε διαπίστωσε ότι μπορούν να προχωρήσουν οι συμβάσεις και να ολοκλήρωθούν τα έργα υποδομής, τα οποία βάλτωσαν στην κυριολεξία. «Άλλωστε, οι σεισμόπληκτοι των χωριών Κλήμα, Αξιόκαστρο, Πυλωρί, Πεπονιά, Τραπεζίτσα, Πολύλακος και Πανάρετη περιμένουν στωικά τη δικαίωσή τους, γι’ αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει νέα καθυστέρηση», τόνισε η δήμαρχος Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου.
Να σημειωθεί τέλος ότι η δήμαρχος Βοΐου είχε θέσει το «πολύκροτο» θέμα της μετεγκατάστασης των επτά οικισμών στον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν ήρθε και ανακοίνωσε το φωτοβολταϊκό πάρκο. Με εντολή του Γ. Παπανδρέου, ήρθε πριν από δύο εβδομάδες ο ελεγκτής του ΥΠΕΚΑ.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top