VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ξεκινά την Πέμπτη η προανακριτική για τα υποβρύχια

Με την εξέταση έξι δημοσιογράφων οι οποίοι είχαν κάνει το βασικό ρεπορτάζ για την υπόθεση των υποβρυχίων ανοίγει η «αυλαία» της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Ως μάρτυρες θα προσέλθουν οι δημοσιογράφοι Νίκος Χατζηνικολάου, Μάκης Πολάτος, Τάσος Τέλλογλου, Γιάννα Παπαδάκου, Αριστέα Μπουγάτσου και Κώστας Αλατζάς.

Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή θα διερευνήσει ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου και συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα, εκλέγοντας ως πρόεδρος τον Μάρκο Μπόλαρη, αντιπρόεδρο τον Άγγελο Μανωλάκη και γραμματέα τον Άγγελο Τόλκα, όλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής, η Νέα Δημοκρατία ζήτησε η έναρξη των εργασιών της επιτροπής να καθυστερήσει μια εβδομάδα διότι δεν είχε προλάβει να ενημερωθεί για τη δικογραφία, ωστόσο το αίτημα δεν έγινε δεκτό καθώς υπάρχει περιορισμένος χρόνος για την κατάθεση του πορίσματος (6 Ιουνίου).
Σχετικά με την εκτέλεση της σύμβασης των υποβρυχίων από τους επόμενους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, η έρευνα θα διεξαχθεί από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής η οποία θα ενισχυθεί με επιπλέον αρμοδιότητες.
Παροχή στοιχείων από τα ΗΑΕ
Την ανταπόκριση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο ελληνικό αίτημα συνδρομής για τη διαλεύκανση της υπόθεσης γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Μιλώντας στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής , ανέφερε ότι ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο Αμπού Ντάμπι ζήτησε επισήμως από το fund που ελέγχει το 60% της γερμανικής Ferrostaal την παροχή στοιχείων και είναι πολύ πιθανή ακόμα και η οικειοθελής αποστολή τους.
Δήλωσε ότι ασκούνται πιέσεις και στη Γερμανία, αναφέροντας ότι χθες έστειλε επιστολή στους υπουργούς Άμυνας και Οικονομικών της χώρας σχετικά με τις εταιρείες Thyssen και HDW.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top