VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Στον ΟΠΑΠ η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση στο Δημόσιο με -14%

Η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση στο Δημόσιο είναι γεγονός και υπεγράφη σε έναν ιδιαίτερα κερδοφόρο οργανισμό, τον ΟΠΑΠ! Το «πράσινο φως» για την υπογραφή της άναψε η γενική συνέλευση των εργαζομένων και αφορά τους 240 μόνιμους υπαλλήλους της επιχείρησης.

Η σύμβαση βάζει «μαχαίρι» της τάξης του 14% στις απολαβές, ενώ μειώνονται κατά 50% οι υπερωρίες που μπορούν να δουλεύουν το μήνα οι εργαζόμενοι. Επιπλέον, αποφασίστηκε η αύξηση των ωρών εργασίας των υπαλλήλων από τις 7,5 στις 8 ώρες ημερησίως. Η διάρκεια ισχύος της σύμβασης είναι 3 χρόνια.

Η νέα σύμβαση δεν προέκυψε ξαφνικά. Οι διαπραγματεύσεις της διοίκησης του ΟΠΑΠ -ο οποίος κατά 34% ανήκει στο Δημόσιο- με τους εργαζομένους ξεκίνησαν πριν από 3 μήνες, μετά τις σχετικές συστάσεις της κυβέρνησης για μειώσεις των αποδοχών των υπαλλήλων στις εισηγμένες ΔΕΚΟ.

«Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, με τον αντεργατικό νόμο 3899/2010, άναψε το "πράσινο φως" σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα να προωθούν μειώσεις μισθών με ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις, με πρόσχημα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας», αναφέρει σε δήλωσή του το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος προσθέτει:

«Οι πόροι που θα εξοικονομηθούν από τις μειώσεις μισθών στον ΟΠΑΠ δεν θα αξιοποιηθούν για να προστατεύσουν τους εργαζόμενους του από τις απολύσεις, όπως ισχυριζόταν η κυβέρνηση όταν ψήφιζε το νόμο για τις ειδικές επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αλλά είτε για να αυξηθούν τα μερίσματα και συνεπώς τα κέρδη των ιδιωτών μετοχών του, είτε για να αυξηθούν τα μερίσματα, του Δημοσίου που πάνε στους τοκογλύφους δανειστές της χώρας».

«Το παράδειγμα του ΟΠΑΠ», όπως επισημαίνει ο Στρατούλης, «θα χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο για μειώσεις μισθών και σε άλλες ΔΕΚΟ, ώστε να ελαφρύνουν το λεγόμενο κόστος εργασίας και να προωθηθεί ευκολότερα το κυβερνητικό και τροϊκανό πρόγραμμα ξεπουλήματός τους σε ιδιωτικά συμφέροντα». *

enet.gr

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top