VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Νομού Κοζάνης

Η σύσκεψη των φορέων της περιοχής που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, ανέδειξε την ανάγκη της διοργάνωσης ενός μεγάλου συλλαλητηρίου προκειμένου να διατρανώσουμε όλοι μαζί την αντίθεσή μας σε μια σειρά κορυφαίων ζητημάτων που απασχολούν το Νομό Κοζάνης και ευρύτερα τη Δυτική Μακεδονία. Παράλληλα ανέδειξε, μετά από πολλά χρόνια, την υποχρέωση όλων μας να αφήσουμε κατά μέρος κομματικές προελεύσεις, ξεχωριστές αφετηρίες, ιδεοληψίες και προσωπικές στρατηγικές καθώς διαπιστώνουμε πως τα προβλήματα είναι κοινά.

Δε χρειάζεται ειδική ανάλυση από κανέναν για να δει όλη η κοινωνία πως η περιοχή μας βάλλεται το τελευταίο διάστημα από τις πολιτικές της κεντρικής εξουσίας, που απειλούν να τις στερήσουν το αναπτυξιακό της μέλλον. Με την ανεργία να καλπάζει, κυρίως στις νεαρές ηλικίες, με τους επαγγελματίες να πνίγονται από τα οικονομικά μέτρα, τα μαγαζιά να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ο Νομός Κοζάνης δικαιούται μιας καλύτερης αντιμετώπισης στις μεγάλες επιλογές που η κοινωνία έχει οριοθετήσει.

Πρώτο μεγάλο ζήτημα η απώλεια του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ. Της μεγαλύτερης και πιο κερδοφόρας επιχείρησης τη χώρας που κατέστησε ενεργειακό κέντρο την περιοχή μας, στηρίζοντας επί δεκαετίες την τοπική οικονομία, επιλέγετε από την κυβέρνηση να πωληθεί στο βωμό της αποπληρωμής του χρέους. Αποτελεί κόκκινη γραμμή για Δυτική Μακεδονία η άμεση κατασκευή των νέων μονάδων, της στήριξης του λιγνίτη και η διασφάλιση των μετεγκαταστάσεων που θα φέρουν ζεστό χρήμα στην αγορά.

Ο πυλώνας της εκπαίδευσης αποτελεί βασική προτεραιότητα για το Νομό Κοζάνης. Οφείλουμε να διεκδικήσουμε ένα ισχυρό Πανεπιστήμιο και ένα δυναμικό ΤΕΙ με σχολές που θα δίνουν επαγγελματική διέξοδο στους σπουδαστές και φοιτητές και παράλληλα θα συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία της περιοχής. Όλοι μας πρέπει να συμφωνήσουμε πως τίποτα δεν προσφέρει η διασπορά των σχολών που το μόνο που επιτυγχάνει είναι η αποδυνάμωση των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Στον τομέα της υγείας πρέπει να συμφωνήσουμε πως δεν χρειάζεται σε αυτή την κρίσιμη περίοδο η επικράτηση τοπικισμών και μικροπολιτικών. Η Δυτική Μακεδονία είναι η μόνη Περιφέρεια της χώρας που δεν απολαμβάνει υψηλόβαθμες υπηρεσίες υγείας στερούμενη ενός μεγάλου νοσοκομείου με στελεχωμένες κλινικές που δεν υποχρεώνουν τους συμπολίτες μας να μεταφέρονται σε νοσοκομεία άλλων πόλεων ή ακόμα και σε ιδιωτικές κλινικές.

Τέλος η ανακοίνωση της κυβέρνησης για εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, είναι το τελειωτικό χτύπημα για τους συμπολίτες μας. Σε μια περιοχή που ο χειμώνας διαρκεί σχεδόν 8 μήνες μια τέτοια επιλογή ισοδυναμεί με οικονομικό στραγγαλισμό των οικογενειακών προϋπολογισμών. Το συγκεκριμένο μέτρο πρέπει άμεσα να αποσυρθεί ή στην χειρότερη περίπτωση να στηριχθούν οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας με ειδικό επίδομα.

Εμείς ως επαγγελματίες και βιοτέχνες του Νομού Κοζάνης, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των συμπολιτών μας και με μόνο γνώμονα τη μη υποβάθμιση της περιοχής δηλώνουμε παρών σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν από τους φορείς. Το οφείλουμε στον τόπο μας, το οφείλουμε στις επόμενες γενιές.

Κυριακίδης Κώστας

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κοζάνης

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Νομού Κοζάνης

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top