VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Σε τρεις μέρες τελειώνουν τα εύκολα κι αρχίζουν τα δύσκολα (Από την προεκλογική κίνηση των Οικολόγων Πράσινων Kοζάνης)

Την Κυριακή κλείνει η αυλαία των εκλογών, αφήνοντας πίσω μια προεκλογική περίοδο γεμάτη ανέξοδες υποσχέσεις, μαγικές λύσεις και αποκλειστικότητες. Τη Δευτέρα αρχίζουν για όλους τα δύσκολα, μιας και τα μέτωπα όλα είναι ανοιχτά και η χώρα χρειάζεται επειγόντως λύσεις και όχι .. αναλύσεις.

Τα κόμματα πρέπει να αφήσουν πίσω τις προεκλογικές οξύνσεις και να μειώσουν τις αποστάσεις τους, αφού προκειμένου να σχηματιστεί Κυβέρνηση, είτε των μεγάλων είτε των μικρών, θα χρειαστεί ωριμότητα και προφανώς «λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά»

Αυτά τόνισαν, μεταξύ των άλλων, οι υποψήφιοι και τα στελέχη των Οικολόγων Πράσινων που βρέθηκαν σε διάφορα σημεία του νομού στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα. Πιο συγκεκριμένα :

· Την Κυριακή οι Οικολόγοι βοήθησαν στους εθελοντικούς καθαρισμούς των πάρκων και των αλσών της Κοζάνης, που έφεραν σε πέρας εθελοντικές οργανώσεις και κινήσεις στα πλαίσια της καμπάνιας “Lets do it”. Ο κ. Τσικριτζής και ο κ. Ιωαννίδης σε δηλώσεις τους μίλησαν για το περιαστικό πράσινο της πόλης που έχει εικόνα εγκατάλειψης, αναφέρθηκαν στις καταστροφές που κάθε τόσο γίνονται από βανδάλους, υπογράμμισαν ότι συνεχίζονται οι παράνομες υλοτομίες & οι αυθαίρετες κατασκευές σε αναδασωτέες περιοχές και τόνισαν ότι ο Δήμος Κοζάνης στερείται ενός μακροχρόνιου επιχειρησιακού σχεδίου πρασίνου, θέμα το οποίο σύντομα θα φέρουν στο Δημοτικό Συμβούλιο

· Τη Δευτέρα ένα κλιμάκιο επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά των Σερβίων. Οι υποψήφιοι βουλευτές Ε. Σιούστη και Δ. Μπλιαχούτας αναφέρθηκαν στα Πιέρια και την ξεχασμένη περιοχή Natura, καθώς και στον Αλιάκμονα. Για την κατάσταση του τελευταίου επέκριναν την Πολιτεία, διότι 12 χρόνια μετά την υιοθέτηση της Ευρωπαϊκής οδηγίας 2000 για τα νερά ο μεγαλύτερος ποταμός της χώρας δεν έχει ακόμη προσχέδιο Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής ! Αναφέρθηκαν επίσης στην πολύ σημαντική μελέτη του κ. Μπούσμπουρα για την πλούσια ορνιθοπανίδα του Αλιάκμονα, η οποία πρέπει να αναδειχτεί αλλά και να προστατευτεί από τις ανθρωπογενείς πιέσεις. Δυστυχώς κι εδώ η εικόνα δεν είναι καλή : κρούσματα παράνομου κυνηγιού, αυθαίρετα μπαζώματα (Κρανίδια), ρύπανση του ποταμού και ανεξέλεγκτη απόρριψη σκουπιδιών, καθώς και καταστροφή των καλαμιώνων και παρόχθιων περιοχών (συστάδες δέντρων με λεύκες –πλατάνια κλπ) που είναι πολύτιμες για τα πουλιά.

· Την ίδια μέρα ένα άλλο κλιμάκιο επισκέφτηκε την αγορά της Κοζάνης και μίλησε με εμπόρους. Η εξόρμηση αυτή τέλειωσε αρκετά γρήγορα, μιας και το 20-30 % των μαγαζιών έχουν βάλει λουκέτο !

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top