Υλικά
Για 2-4 άτομα150 γραμμάρια πλιγούρι
500 γραμμάρια ντομάτες
1 αγγούρι
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
Χυμός από 1 λεμόνι
150 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε καλά το πλιγούρι και το ετοιμάζουμε βάζοντας μια χούφτα σε μία κούπα με βραστό νερό την οποία σκεπάζουμε με μια πετσέτα.Κόβουμε τις ντομάτες και το αγγούρι σε μικρούς κύβους και τους βάζουμε σε ένα μπολ με το πλιγούρι. Προσθέτουμε τα μυρωδικά.
Αφήνουμε το πλιγούρι για περίπου 5 λεπτά ώστε να «τραβήξει» τα υγρά που θα βγάλουν οι ντομάτες και το αγγούρι και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το λεμονοχυμό και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
* sidagi.gr