VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Α. Τσίπρας: Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνονται


Οι στόχοι του κόμματος στην παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Δραγασάκη

Τη δικαίωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική κρίση και την αντιμετώπισή της, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σε χαιρετισμό που απηύθυνε απόψε κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Δραγασάκη, με τίτλο: «Ποια έξοδος; Από ποια κρίση; Με ποιες δυνάμεις;», πλέκοντας μάλιστα το εγκώμιο του αντιπροέδρου της Βουλής για τη μεγάλη συνεισφορά στη διαμόρφωση των θέσεων του κόμματός του.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι όταν βρίσκεται κανείς σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όταν αισθάνεται τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια του, έχει ανάγκη να πιαστεί από κάποιες σταθερές, να καταλάβει τι του γίνεται, να αποκτήσει πυξίδα. Αυτό, πρόσθεσε, το κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν διατύπωσε προφητείες, αλλά ανέλυσε την κατάσταση και βασίστηκε στον ορθό λόγο.

Προς την κατεύθυνση αυτή, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, συνέβαλε καθοριστικά ο Γ. Δραγασάκης, για τον οποίο είπε ότι δεν είναι μόνο σημαντικός αναλυτής και οικονομολόγος, αλλά και δάσκαλος για τους νεότερους.

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι με δεδομένες τις συνθήκες που διαμορφώνονται σήμερα, η Αριστερά βρίσκεται σε ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία της ιστορικής της διαδρομής, τις τελευταίες δεκαετίες. Οι τελευταίες εξελίξεις, υπογράμμισε, δεν έδωσαν φυσικά οριστική διέξοδο στο ζήτημα του χρέους και εκτίμησε ότι διανύουμε μια μεταβατική κατάσταση, η οποία όπως και οι προηγούμενες, θα βρεθεί πολύ γρήγορα σε αδιέξοδο.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, όμως, είναι περισσότερο αβέβαιη από ποτέ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί πιστά την γραμμή «ό,τι πουν οι δανειστές».

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα, ο κ. Τσίπρας έθεσε τρεις στόχους:

-Να οργανώσει τον αγώνα των κοινωνικών αντιστάσεων και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

-Να εξηγήσει τα πραγματικά αίτια της κρίσης και να απαντά με τον πιο πειστικό τρόπο στα σημερινά προβλήματα που προκύπτουν από την πολιτική των Μνημονίων.

-Να διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο εναλλακτικό σχέδιο ανάπτυξης.

Το μεγάλο μας στοίχημα, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι να συγκροτήσουμε μια μεγάλη πολιτική και κοινωνική συμμαχία γύρω από μια αριστερή κυβέρνηση και ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο που να είναι πειστικό. * newsbeast.gr
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top