VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Εκλογολογία, "φρένο" στους (όποιους) επενδυτές


Νίκος Δένδιας  «Οχι εθνική κάλπη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας» Νίκος Δένδιας

«Οχι εθνική κάλπη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας»
Το σενάριο των πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο είναι ένα από τα όχι και λίγα που συζητιούνται σε όλο το εύρος του πολιτικού φάσματος.
Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ από την επομένη των ευρωεκλογών, με τον «αέρα» της νίκης, θέτει το ζήτημα της «δυσαρμονίας» με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για να απαντήσει ο πρωθυπουργός ότι υπάρχει «δεδηλωμένη» και άρα κυβέρνηση για να λάβει αποφάσεις. Ένα ακόμη εκλογικό σενάριο σχετίζεται με την επισήμως εμφανιζόμενη σιγουριά του ΣΥΡΙΖΑ ότι εκλογές θα γίνουν έτσι ή αλλιώς τον Φεβρουάριο του 2015, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η εκτίμηση αυτή συνοδεύεται από την αναζωπύρωση της εκλογολογίας που πυροδότησαν οι δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Μια εκλογολογία, που όπως έλεγε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, «απωθεί κάθε σκέψη από ξένο παράγοντα να επενδύσει μεσοπρόθεσμα έστω στη χώρα μας».
Στην εκδοχή αυτή πολλοί διαφωνούν. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας αναρωτιέται: «Ποιος θα τολμήσει από τα μικρά κόμματα να ρίξει την κυβέρνηση αυτήν τη στιγμή; Εκ του θεσμικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας, όλα τα κόμματα έχουν προφανή λόγο να συμπράξουν στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».
Το ενδιαφέρον είναι πως πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδοκιμάζουν τη συνεχή εκλογολογία, γι' αυτό και δίνουν προβολή στα πέντε «δεν» που διατύπωσε ο Αλ. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στον Κ. Παπούλια, σηματοδοτώντας μια διάθεση επηρεασμού στη λήψη κεντρικών αποφάσεων στην κυβέρνηση. Μια τέτοια τακτική ωστόσο, αφήνει έκθετη την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε μια συμμετοχή για τη διαπραγμάτευση του χρέους. Όσο για το σύνθημα για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του ΣΕΒ, μένει να υποστηριχτεί από το αυτονόητο ερώτημα ποιοι θα είναι οι εν δυνάμει σύμμαχοι σε ένα κόμμα που υιοθετεί προφίλ «εν δυνάμει κυβέρνησης», με τη ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝΕΛ να αποτελούν τους μεγάλους χαμένους των εκλογών.
* http://www.imerisia.gr/
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top