VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Το «Δικαίωμα στη Λήθη» κέρδισαν οι χρήστες του Google


Η εταιρεία συμμορφώνεται με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Το «Δικαίωμα στη Λήθη» κέρδισαν οι χρήστες του Google Ο ιντερνετικός γίγαντας λύγισε στη Γηραιά Ήπειρο. Η υπηρεσία που χρησιμοποιείται για το 91% των διαδικτυακών αναζητήσεων στην Ευρώπη, δέχτηκε να συμμορφωθεί με την απόφαση του δικαστηρίου της Ε.Ε. σχετικά με το «Δικαίωμα στη Λήθη» ή «Right to be Forgotten».

Συγκεκριμένα, οι ευρωπαίοι πολίτες που επιθυμούν να σβηστεί από το σύστημα της Google μια πληροφορία ή ένα link που τους αφορά, μπορούν να συμπληρώσουν μια ειδική φόρμα με τα σχετικά links και να την καταθέσουν στην εταιρεία. Στη συνέχεια, μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων εξετάζει τις αιτήσεις και αποφαίνεται.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της Google:

«Για να συμμορφωθούμε με την πρόσφατη απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, έχουμε δημιουργήσει μια διαδικτυακή φόρμα που διατίθεται στους Ευρωπαίους, ώστε να ζητούν την αφαίρεση των αποτελεσμάτων από τη μηχανή αναζήτησής μας. Η απόφαση του δικαστηρίου απαιτεί η Google να πάρει δύσκολες αποφάσεις σχετικά με το δικαίωμα ενός ατόμου να ξεχαστεί και το δικαίωμα του κοινού να γνωρίζει. Δημιουργούμε μια εξειδικευμένη συμβουλευτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων, με σκοπό να εξετάσει λεπτομερώς αυτά τα θέματα. Επιπλέον, θα συνεργαζόμαστε με τις αρχές προστασίας δεδομένων και άλλους, καθώς εφαρμόζουμε την παρούσα απόφαση».

Στην επιτροπή συμμετέχουν ανεξάρτητοι από τη Google εμπειρογνώμονες, όπως για παράδειγμα ο Luciano Floridi, καθηγητής Φιλοσοφίας και Ηθικής της Πληροφορίας στην Οξφόρδη.

Οι δικηγόροι της Google, όταν ρωτήθηκαν εάν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί «το δικαίωμα στη λήθη» και στα αποτελέσματα αναζήτησης του αμερικανικού Google Search, απάντησαν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εξωφρενικό και τεχνικά αδύνατο.

Πηγή: thegang.gr
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top