Την ημερίδα παρακολούθησαν περίπου τετρακόσιοι (400) μαθητές των παρακάτω σχολείων:
· Δημοτικό Σχολείο Τυρού
· 14ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου
· 2ο Δημοτικό Σχολείο Κισσάμου Χανίων
· 7ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου
· 44ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας
· 32o Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου
· Δημοτικό Σχολείο Σκύρου
Πιο αναλυτικά, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης και εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υπηρεσίας, ενημέρωσαν τους μαθητές σχετικά με:
· Την αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
· Το σκοπό διοργάνωσης των τηλεδιασκέψεων.
· Τα αδικήματα και τον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και σε πρακτικές πρόληψης.
· Για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
· Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Κάθε εβδομάδα, πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώσεις σε σχολεία ανά την επικράτεια, μέσω της υιοθέτησης της τεχνολογίας των τηλεδιασκέψεων με παράλληλη σύνδεση σε πολλαπλά σημεία. Η τηλεδιάσκεψη γίνεται σε πραγματικό χρόνο και επιτρέπει να γίνει ομιλία, συζήτηση, ερωτήσεις και απαντήσεις με ομιλητές και ακροατές σε απόσταση. Σκοπός των ημερίδων - τηλεδιασκέψεων, είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά, ηλικίας από 5 έως 18 ετών και να ενημερωθούν για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα".