VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ενταση και επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που φτάνουν τις 25.000, έχουν απαγορεύσει την πρόσβαση στην πλατεία Ταξίμ, στην πρώτη επέτειο από τις μεγάλες και αιματηρές διαδηλώσεις που είχαν ξεσπάσει το καλοκαίρι του 2013, με αφορμή την καταστροφή του πάρκου Γκεζί. Νωρίτερα, επεισόδια ξέσπασαν όταν ορισμένοι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στην πλατεία. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε ρίψεις δακρυγόνων ενώ χρησιμοποίησαν και αντλίες νερού για να αποθήσουν τους διαδηλωτές.
Ενταση και επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ Στη διάρκειά τους, μάλιστα, σημειώθηκε ολιγόωρη σύλληψη των μελών της δημοσιογραφικής ομάδας του CNN και μάλιστα την ώρα της απευθείας σύνδεσης από την πλατεία Ταξίμ. Εικόνες που ελήφθησαν από το CNN δείχνουν τον ανταποκριτή του στην Τουρκία Ίαν Ουότσον να μιλάει απευθείας στην κάμερα από την πλατεία Ταξίμ μπροστά από δεκάδες ένστολους και ντυμένους με πολιτικά αξιωματικούς που έχουν αναπτυχθεί εκεί για να κρατήσουν μακριά από την πλατεία τους διαδηλωτές. Οι εικόνες δείχνουν έναν αξιωματικό με πολιτικά να πλησιάζει τον Ουάτσον την ώρα που ένας άλλος κινείται για να καλύψει τον φακό της κάμερας με το σώμα του. Στην συνέχεια ο Ουότσον δείχνει την δημοσιογραφική του διαπίστευση και η ομάδα απομακρύνεται από εκεί.
Επεισόδια ξέσπασαν και σε άλλες πόλεις, όπως στην Άγκυρα, τη Σμύρνη και την Αντιόχεια. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προειδοποιήσει ότι όσοι επιχειρήσουν να διαδηλώσουν στην πλατεία Ταξίμ θα συλλαμβάνονται. «Δεν μπορείτε να καταλάβετε την Ταξίμ, όπως είχατε κάνει πέρυσι επειδή οφείλετε να σεβαστείτε τον νόμο. Αν το κάνετε, το κράτος θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να εγγυηθεί την ασφάλειά του» δήλωσε ο Ερντογάν. «Αν πάτε εκεί, οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν λάβει σαφείς οδηγίες και θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο» πρόσθεσε, μιλώντας ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του. «Απευθύνω έκκληση στον λαό μου. Μην επιτρέψετε να σας ξεγελάσουν. Αυτή δεν είναι μια οικολογική εκστρατεία, δεν υπάρχει καμία ειλικρίνεια σε αυτό» επέμεινε.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top