VIDEO:LIVE-AVLES.TV

MusicArt-Νέο Ωδείο Κοζάνης: Συνομιλίες Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Μουσικής


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η MusicArt-Νέο Ωδείο Κοζάνης διοργανώνει συναυλία με τίτλο "Συνομιλίες..." που θα γίνει το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου και ώρα 7.30μ.μ στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης.
Πρόκειται για συναυλία στην οποία η λόγια ευρωπαϊκή μουσική συναντά την ελληνική μουσική δημιουργία.
Μαθητές και καθηγητές της Musicart-Νέο Ωδείο Κοζάνης παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα που αποτελείται από συνειρμούς, διαλόγους, αντίλογους, αντιθέσεις, συμφωνίες και ασυμφωνίες ανάμεσα σε παραδοσιακές ελληνικές μελωδίες και αυστηρές ευρωπαϊκές φόρμες. Μουσικά έργα δύο διαφορετικών πολιτισμών συνυπάρχουν δίνοντας ένα ενδιαφέρον και σίγουρα ασυνήθιστο αποτέλεσμα.
Στη συναυλία εκτός από παραδοσιακή ελληνική μουσική και έργα του ευρωπαϊκού ρεπερτορίου για ορχηστρικά σύνολα, σύνολα μουσικής δωματίου, φωνητικά σύνολα αλλά και έργα για σόλο όργανα, υπάρχουν και δύο έργα τα οποία θα παιχτούν σε α' εκτέλεση. Το πρώτο από αυτά, γραμμένο από τη Μαρία Ντούρου (συνθέτρια, μουσικολόγο και διευθύντρια στο Μουσικό Γυμνάσιο της Σιάτιστας), είναι ένα τραγούδι για τενόρο και μικρό οργανικό σύνολο, ενώ το δεύτερο, από τον Πέτρο Ρίστα (συνθέτη, κιθαρίστα), είναι ένα ατμοσφαιρικό έργο με έντονο το στοιχείο της Ελληνικής παράδοσης.
Η Είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top