VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Reuters: Ο Τσίπρας εγκατέλειψε προεκλογικές υποσχέσεις


Οι προτάσεις του ειδησεογραφικού πρακτορείου στον έλληνα πρωθυπουργό

«Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να κρατήσει την ψυχραιμία του. Διάβηκε τον Ρουβικώνα ζητώντας επέκταση του μισητού, στη χώρα του, προγράμματος, εγκαταλείποντας προεκλογικές υποσχέσεις. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει γυρισμός. Αλλά μπορεί να πετύχει τη νίκη μέσα από την ήττα, αν υιοθετήσει δραστικές μεταρρυθμίσεις με σθένος», γράφει ο Χιούγκο Ντίξον, δημιουργός και αρχισυντάκτης του Breaking Views του Reuters.

Σημειώνοντας ότι ο έλληνας πρωθυπουργός υποχώρησε την Παρασκευή όταν έγινε ξεκάθαρο ότι κέρδιζε έδαφος ένα bank run και ότι η κυβέρνηση θα κατέρρεε σε εβδομάδες, αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε να αποδεχθεί σχεδόν τα πάντα που οι δανειστές, με επικεφαλής τη Γερμανία, απαιτούσαν. Αλλά η Αθήνα εξασφάλισε μία σημαντική υποχώρηση, θα μπορέσει να προτείνει τη δική της λίστα μεταρρυθμίσεων, προσθέτει.

Τώρα, ο πρωθυπουργός πρέπει να αντισταθεί στον πειρασμό να προτείνει μεταρρυθμίσεις με... μισή καρδιά, που μπορεί να κατευνάσουν τους εξτρεμιστές συναδέλφους του, γράφει ο Ντίξον. «Αντίθετα, η Αθήνα θα πρέπει να προτείνει δραστικές μεταρρυθμίσεις. Θα πρέπει να εκπλήξει τους εταίρους της ευρωζώνης με το ζήλο, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη τους που έγινε κομμάτια μετά από τις περίεργες τακτικές διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο μήνα», προσθέτει και στη συνέχεια αναφέρει πού πρέπει να επικεντρωθεί η κυβέρνηση στις προτάσεις που θα παρουσιάσει τη Δευτέρα.

«Ο Τσίπρας εδώ και καιρό λέει ότι θέλει να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και τα ειδικά προνόμια, όπως και να χαλιναγωγήσει τους ολιγάρχες που ελέγχουν την οικονομία. Τώρα είναι η ευκαιρία του να δείξει ότι το εννοεί.

Στην κορυφή θα πρέπει να είναι η δημιουργία ανεξάρτητης φορολογικής αρχής. Ο Αντώνης Σαμαράς έδιωξε τον επικεφαλής της αρχής. Στηρίζοντάς την με ισχυρές νομικές δικλείδες, θα δείξει ότι σοβαρολογούσε στην πάταξη της φοροδιαφυγής ένα από τα βαθύτερα προβλήματα της Ελλάδας».

Ακόμη, ο Ντίξον προτείνει φορολογική αμνηστία, κατάργηση προνομίων- φορολογικών και συνταξιοδοτικών- για δικαστές, στρατηγούς και υψηλόβαθμους αξιωματούχους του δημοσίου. «Επίσης, η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία δεν πρέπει να εξαιρείται από το φόρο περιουσίας. Ούτε πρέπει η κυβέρνηση να συνεχίσει να πληρώνει συντάξεις και μισθών ιερέων. Η εκκλησία πρέπει να αυτοχρηματοδοτείται», συνεχίζει και συμβουλεύει τον κ. Τσίπρα να αναβιώσει την ιδέα, που εγκαταλείφθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά όπως σημειώνει, για τη φορολόγηση των εφοπλιστών. Επίσης, ο αρθρογράφος προτείνει απελευθέρωση αγορών και δημιουργία bad bank, μεταξύ άλλων.

«Αν ο Τσίπρας μπορέσει να εκπλήξει τους εταίρους με δραστικές μεταρρυθμίσεις, εκείνοι θα είναι πιο πρόθυμοι να βρουν στην Αθήνα το ρευστό για να αποφύγει τη χρεοκοπία. Θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει κάποιες πολιτικές κατά της φτώχειας. Θα είναι πιο δεκτικοί στην ανακούφιση του τεράστιου χρέους της Ελλάδας».

Ο Χιούγκο Νίξον αναγνωρίζει ότι όλα αυτά δεν θα είναι εύκολα για τον κ. Τσίπρα, αλλά προσθέτει ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι αρκετά δημοφιλής για να το κάνει, ειδικά, όπως λέει, αν εξασφαλίσει νέα εντολή, με δημοψήφισμα ή εκλογές. «Τώρα είναι η ώρα για ρήξη με τις φατρίες και το έννομο συμφέρον του κόμματός του και να σταθεί αποφασιστικά στο πλευρό των Ελλήνων», καταλήγει. * newsbeast.gr
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top