VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 27 Δεκεμβρίου 2010, η προβλεπόμενη από τον νόμο ορκομωσία του Δημάρχου, καθώς και των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων του νέου Δήμου Κοζάνης, στην κατάμεστη από κόσμο Αίθουσα Τέχνης.

Στην ορκομωσία, που τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, βουλευτές του Νομού, εκπρόσωποι της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, καθώς και τοπικών φορέων.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Λάζαρος Μαλούτας στο πλαίσιο της ομιλίας του επεσήμανε πως “Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, η ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ, η ΠΟΙΟΤΗΤΑ, πρέπει να κυριαρχούν και να χαρακτηρίζουν κάθε δράση και πρωτοβουλία μας. Χαρακτηριστικά απολύτως απαραίτητα σήμερα για να καταφέρουμε να αναδείξουμε όλα τα πλεονεκτήματα και τα “δυνατά σημεία” του νέου μας Δήμου.

Όλα αυτά θα μπορέσουμε να τα υλοποιήσουμε μέσα απ΄ το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης που έχει πέντε βασικούς άξονες:

- Διατήρηση και ενίσχυση του πρωταγωνιστικού μας ρόλου στην ενέργεια

- Ανάπτυξη της παραλίμνιας περιοχής

- Ανταγωνιστικό κέντρο, βιώσιμη και αναπτυσσόμενη περιφέρεια

- Στήριξη της επιχειρηματικότητας

- Δημιουργία της νέας πολιτιστικής μας ταυτότητας

Πέντε άξονες που συνυπάρχουν και συνεργάζονται για να πετύχουμε την ισόρροπη ανάπτυξη του νέου Δήμου, για να συμβάλει ο καθένας ξεχωριστά και στη συνέχεια όλοι μαζί στην ανάπτυξη όλων μας. Έτσι κτίζουμε το κοινό μας μέλλον. (…)

Επιπλέον σε ότι αφορά τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, όλοι αντιλαμβανόμαστε την δυσμενή οικονομική συγκυρία και την προσπάθεια εξυγίανσης των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας.

Όμως δεν μπορεί στον βωμό της εξυγίανσης των δημοσιονομικών της χώρας, να οδηγηθεί σε χρεοκοπία η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν είναι δυνατόν στο τέλος κάθε χρόνου και προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, να περικόπτεται η ΣΑΤΑ, το κομμάτι των χρηματοδοτήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης που προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το ιστορικό των οικονομικών της αυτοδιοίκησης τα τελευταία χρόνια και η υστέρηση και αθέτηση πολλών οικονομικών της υποχρεώσεων, είναι δυστυχώς μακρύ.

Όμως, ιδίως σε αυτή την δυσμενή οικονομική συγκυρία, όπου και η ίδια η αυτοδιοίκηση πρέπει να συμμαζέψει τα οικονομικά της, πρέπει να έχει απέναντί της έναν αξιόπιστο συνομιλητή, έναν αξιόπιστο εταίρο.

Μια πολιτεία που έγκυρα και έγκαιρα να δεσμεύεται για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης. Ώστε και αυτή αξιόπιστα να αναλαμβάνει δεσμεύσεις και πρωτοβουλίες στην πορεία για την διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας. ”

Με το πέρας της ορκομωσίας, άπαντες ευχήθηκαν καλή δύναμη σε όλους τους νεοεκλεγμένους αιρετούς άρχοντες του διευρυμένου Δήμου Κοζάνης και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top