VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Τα πολιτικά πρόσωπα της χρονιάς

Πρόσωπα 2010

Φίλιππος Πετσάλνικος (βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Καστοριάς- Πρόεδρος Βουλής)Φίλιππος Πετσάλνικος (βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Καστοριάς- Πρόεδρος Βουλής) Ως ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά μπορεί να κριθεί το 2010 για το βουλευτή Καστοριάς του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο. Λέγεται ότι εξασφάλισε πάνω από 200 προγράμματα επιμόρφωσης και επανακατάρτισης ανέργων για το Νομό του, τα οποία αντιστοιχούν σε 100.000, περίπου, άτομα. Το γεγονός ότι ο παραπάνω αριθμός υπερβαίνει κατά πολύ τον πραγματικό πληθυσμό όλου του Νομού, μπορεί να εξηγηθεί απ΄ την προσπάθεια του Προέδρου της Βουλής να διασφαλίσει το μέλλον όχι μόνο των σημερινών πολιτών αλλά και των μελλοντικών γενεών.

Αθανάσιος Χαντάβας (βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Γρεβενών)Αθανάσιος Χαντάβας (βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Γρεβενών) Στην πρώτη Κυβέρνηση που είχε συγκροτήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου μετά τη μεγάλη του νίκη το 1981 υπήρχε ένας Υφυπουργός Εξωτερικών, ο Ασημάκης Φωτήλας, ο οποίος πέρασε στην ιστορία διότι ήταν το πρώτο μέλος της Κυβέρνησης που αποπέμφθηκε απ΄ τον αείμνηστο ηγέτη και μάλιστα εν πτήσει. Απολύθηκε ενώ βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο. Έτσι τότε η σατιρική εφημερίδα ΠΟΝΤΙΚΙ, της πρώτης καλής εποχής του, του είχε αποδώσει τα εύσημα γράφοντας «Ασημάκης, ο πρωτοτσίγκελος», καθώς ήταν το πρώτο μέλος της Κυβέρνησης που βρέθηκε… κρεμασμένο στο τσιγκέλι. Ο βουλευτής Γρεβενών Αθανάσιος Χαντάβας δεν έτυχε βέβαια ανάλογης… τιμής, αλλά μιας διαφορετικής από έναν άλλο Παπανδρέου. Ήταν ο πρώτος που συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Γιώργο, την ημέρα ακριβώς που οι εφημερίδες έγραφαν πως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα άρχιζε να κάνει… μασάζ στους βουλευτές του, για να τους ηρεμήσει, εν όψει των δύσκολων αποφάσεων και των επώδυνων ψηφοφοριών που είχαν μπροστά τους. Το τι ακριβώς συνέβη στη συνάντηση τους δεν το γνωρίζουμε, ενώ δεν υπήρξαν και πληροφορίες που να λένε ότι ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε με ανασηκωμένα μανίκια και λάδι μασάζ στα χέρια…

Γιώργος Λιάνης (βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Φλώρινας) Γιώργος Λιάνης (βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Φλώρινας) Με το πού έγινε γνωστή η δήλωση του πρώην Υφυπουργού πως με τη λήξη της παρούσας θητείας της Βουλής αποχωρεί και από την πολιτική, άσπονδοι φίλοι του έσπευσαν να διασπείρουν τις φήμες πως ο Πρωθυπουργός σκέφτεται σοβαρά τις πρόωρες εκλογές. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ίσχυε, όχι ότι ο Πρωθυπουργός σκέφτεται, αλλά ότι σκέφτεται τις πρόωρες.

 Πάρις Κουκουλόπουλος (βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης)Πάρις Κουκουλόπουλος (βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης) Ιδιαίτερα εγκρατής αποδείχτηκε τη χρονιά που μας πέρασε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης. Πραγματοποίησε μόλις 480 ομιλίες, εκ των οποίων το 48% ήταν μικρής διάρκειας, από 60 έως 80 λεπτά, το 32% ήταν μέσης διάρκειας 80 έως 120 λεπτών και μόλις το 20% ήταν μεγάλης διάρκειας από 120 λεπτά και πάνω. Πάντως οι ψηφοφόροι και υποστηρικτές του επέδειξαν ιδιαίτερες αντοχές και σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένα στοιχεία, απ΄ όσους ξεκίνησαν να παρακολουθήσουν ομιλίες του ένα ποσοστό πάνω του 50% άντεξε μέχρι το τέλος. Σε ό,τι αφορά τις ραδιοφωνικές συνεντεύξεις ο κ. Κουκουλόπουλος σημείωσε κάπως καλύτερες επιδόσεις καθώς ξεπέρασε τις 1.200.

Αλέκος Αθανασιάδης (βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης)Αλέκος Αθανασιάδης (βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης) Μπορεί άνετα να χαρακτηρισθεί ως ο άτυχος της χρονιάς. Τις ώρες που κυοφορούνταν ο πρώτος ανασχηματισμός της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, ειδοποιήθηκε να βρίσκεται πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου, και όχι σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 μέτρων, μπας και σημειωθεί κάποια απουσία της τελευταίας στιγμής και πάρει τη θέση, αλλά τελικά όλοι προσήλθαν κανονικά.

Γιάννης Βλατής (βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης)Γιάννης Βλατής (βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης) Απεδείχθη ο πιο παραγωγικός βουλευτής του Κοινοβουλίου καθώς επελέγη ως ψηφοσυλλέκτης σε πάνω από 15 ψηφοφορίες. Το γεγονός αυτό έχει δύο ερμηνείες. Είτε ατύχησε λόγω του πρώτου γράμματος του επιθέτου του, το οποίο τον φέρνει μπροστά, μπροστά στο σχετικό κατάλογο, είτε διαπίστωσαν πως κάνει καλά γράμματα, σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του που γράφουν χειρότερα και από γιατρούς.

Γιώργος Κασαπίδης (βουλευτής Ν.Δ. Ν. Κοζάνης)Γιώργος Κασαπίδης (βουλευτής Ν.Δ. Ν. Κοζάνης) Ο συγκεκριμένος βουλευτής πέρασε ήδη στην ιστορία ως ο πρώτος πολιτικός που κατάφερε να χαράξει εθνική στρατηγική για το τυρί φέτα. Όπως μαθαίνουμε, μέσα στο 2011 σχεδιάζει να χαράξει ανάλογη στρατηγική και για το τουλουμίσιο, το ξυνοτύρι, το λαδοτύρι και το κασέρι. Δυστυχώς η πρόταση που κατέθεσε να προσπαθήσουμε να αποσυντονίσουμε τους Γερμανούς που τόσα προβλήματα μας δημιουργούν στην οικονομία μας, προβάλλοντας διεκδικήσεις σε δικό τους τυρί, όπως το Limperger, δεν εισακούστηκε ούτε απ΄ το κόμμα του.

Μιχάλης Παπαδόπουλος (βουλευτής Ν.Δ. Ν. Κοζάνης)Μιχάλης Παπαδόπουλος (βουλευτής Ν.Δ. Ν. Κοζάνης) Πάνω από 4.500 συγχαρητήρια σε πολίτες του Νομού Κοζάνης απέστειλε το 2010 ο συγκεκριμένος βουλευτής. Συγχαρητήρια σε όσους κέρδισαν κάποιο μετάλλιο, ακόμα και σε αυτούς που κληρονόμησαν το πολεμικό μετάλλιο του παππού μαζί με άλλα οικογενειακά κειμήλια, αλλά ακόμα και σε αυτούς που εξελέγησαν διαχειριστές στην πολυκατοικία τους.

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top