VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Αποκαθίστανται οι αερομεταφορές

Εξομαλύονται σταδιακά τα προβλήματα στις ευρωπαϊκές αερομεταφορές. Η έλλειψη αποψυκτικού υγρού ακύρωσε εκατοντάδες πτήσεις στο «Σαρλ ντε Γκωλ» του Παρισιού. Σε αυστηρότερη νομοθεσία προσανατολίζεται η βρετανική κυβέρνηση με αφορμή το χάος στο Χίθροου.
Εξομάλυνση στις αερομεταφορές

Περίπου 2.000 ταξιδιώτες υποχρεώθηκαν να διανυκτερεύσουν έως και το Σάββατο το βράδυ στο γαλλικό αεροδρόμιο, ενώ μόνο χθες τουλάχιστον 400 πτήσεις ματαιώθηκαν.

Παραμένουν ωστόσο τα προβλήματα στους σιδηροδόμους και συγκεκριμένα στην κίνηση των τρένων υψηλής ταχύτητας, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών.

Τα τρένα αυτά υποχρεώνονται τώρα να κινούνται με μειωμένη ταχύτητα, η οποία συνεπάγεται καθυστερήσεις από μισή ως μια ώρα στη βόρεια, ανατολική και νοτιοανατολική Γαλλία.

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, και τα αεροδρόμια Γκάτγουϊκ και Χίθροου στο Λονδίνο λειτουργούν κανονικά, ανακοίνωσαν οι αρχές που δεν απέκλεισαν ωστόσο την πιθανότητα καθυστερήσωεν ή ακυρώσεων.

Ζητούν ευθύνες για το χάος

Σύμφωνα με δημοσίευμα των κυριακάτικων Times του Λονδίνου, η βρετανική κυβέρνηση προσανατολίζεται σε μία νέα νομοθεσία που θα προβλέπει βαριά πρόστιμα για τα αεροδρόμια, όπως το Χίθροου, τα οποία προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των ταξιδιωτών πριν από τα Χριστούγεννα, επιθυμεί η βρετανική κυβέρνηση,

Σύμφωνα με τον υπουργό Φίλιπ Χάμοντ, τον οποίο επικαλείται το δημοσίευμα, είναι απαράδεκτο να μην επιβληθούν κυρώσεις στην BΑΑ, την εταιρία που διαχειρίζεται το Χίθροου, το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο, όπου παγιδεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες ταξιδιώτες, καθώς ματαιώθηκαν δεκάδες πτήσεις εξαιτίας του χιονιού και του ψύχους.

«Θα πρέπει να επιβληθεί χρηματική ποινή επειδή δεν παρασχέθηκαν οι απαιτούμενες υπηρεσίες», τόνισε ο Χάμοντ κάνοντας λόγο για πρόστιμο ύψους δεκάδων εκατομμυρίων λιρών.

Η εταιρία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο αυτό ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα σε βάθος για την αναστάτωση που προκλήθηκε από το χιόνι, που καθήλωσε στο έδαφος εκατοντάδες αεροσκάφη πριν από τα Χριστούγεννα. «Θα εξετάσουμε τί δε λειτούργησε στο Χίθροου και θα μελετήσουμε την ικανότητά μας να προετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα ακραία καιρικά φαινόμενα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΒΑΑ Κόλιν Μάθιους.

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top