VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Γιάννης Βλατής: Ερώτηση για το Κέντρο Φροντίδας Παιδιού στην Πτολεμαϊδα

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής του νομού μας, Γιάννης Βλατής, προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα το επικείμενο κλείσιμο του Κέντρου Φροντίδας Παιδιού στην Πτολεμαΐδα.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής αναφέρει μεταξύ άλλων «Τα τελευταία οικονομικά αποθέματα του Συλλόγου γονέων – παιδιών με ειδικές ανάγκες, που το συντηρεί, έχουν εξαντληθεί. Το επιστημονικό δυναμικό (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φυσιοθεραπευτές και εργοθεραπευτές) του κέντρου, παρότι παραμένει απλήρωτο τους δύο τελευταίους μήνες, συνεχίζει να εργάζεται αναγνωρίζοντας τη σημασία της προσφοράς τους τόσο στα παιδιά, όσο και στις οικογένειές τους… Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων – Παιδιών με ειδικές ανάγκες Εορδαίας έχει ήδη διατυπώσει την άποψη να μετατραπεί το Κέντρο Φροντίδας σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού (ΚΔΑΠ) αντίστοιχο με αυτό της Κοζάνης, όπως είχαν αρχικά δεσμευτεί οι τοπικοί φορείς.».

Επισημαίνοντας αφενός μεν ότι οι προνοιακές δομές δεν αποτελούν υποχρέωση των Συλλόγων αλλά του Κράτους και δη των Δήμων και αφετέρου δε ότι οι δομές για τα άτομα με αναπηρία στη Δυτική Μακεδονία είναι ελάχιστες και η Εορδαία δεν διαθέτει σήμερα δομές που θεωρούνται απαραίτητες για τα ΑμεΑ της περιοχής, ο κύριος Βλατής έθεσε το ακόλουθο ερώτημα στον αρμόδιο Υπουργό:

«Θα εξετάσει το Υπουργείο την πρόταση του προέδρου του Συλλόγου για μετατροπή του Κέντρου σε ΚΔΑΠ;»

Ειδήσεις
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top