VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Επιλογή του μητροπολίτη Παύλου!

Μια νέα, μη σύννομη, απίστευτη παρέμβαση στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, στο σύμβολο της Κοζάνης, αποκαλύπτει σήμερα το kozanimedia.gr: Eδώ και έναν περίπου μήνα, χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, τοποθετήθηκε μέσα στο…ιερό του ναού μια….μαρμάρινη, κακόγουστη βρύση, με ένα…ψάρι, που όχι απλά δεν συνάδει με την αισθητική του ναού, αλλά αποτελεί και πραγματική ντροπή για την ιστορία του!

Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές! Η βρύση-έκτρωμα τοποθετήθηκε μπροστά στην αγιογραφία της Παναγίας! Και δεν είναι η μόνη παρέμβαση! Υπάρχουν πολλά έπιπλα που καλύπτουν και αλλες αγιογραφίες, ενώ υπάρχει και επιχρωμάτωση, η οποία προκαλεί επίσης ερωτηματικά!

Ήδη η προϊσταμένη της Εφορίας Μαρία Τσιάπαλη, η οποία δεν ενημερώθηκε για τη νέα αυτή (είχαν προηγηθεί ανάλογες κινήσεις σε επισκοπείο, αλλά και σε άλλους ιερούς ναούς, με εντολή του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου) απαράδεκτη παρέμβαση, έχει αποστείλει, σύμφωνα με πληροφορίες, έγγραφο πριν από αρκετές ημέρες στην Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, με το οποίο ζητά να απομακρυνθεί η βρύση-έκτρωμα. Να σημειωθεί πως επειδή ο ιεός ναός Αγίου Νικολάου είναι μνημείο, απαγορεύεται οποιαδήποτε παρέμβαση, χωρίς άδεια από την αρμόδια Εφορία και το ΚΑΣ!

Το ίδιο έγγραφο έχει σταλεί και στο Δήμο Κοζάνης και ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας γνωρίζει το θέμα, το οποίο αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση και πάλι στους Κοζανίτες, μετά το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί με τα προσκυνητάρια και πάλι στο ιερό ναό του Αγίου Νικολάου!

Πάντως ο ιερέας του ναού πατήρ Δημήτριος Χαρισίου μας είπε πως υπήρχε πρόβλημα με το νερό και τα λύματα και, αφού ο ίδιος έκανε ό,τι ήταν δυνατόν, τελικά επελέγη η συγκεκριμένη λύση.

Σύμφωνα, πάντως, με όλες τις πληροφορίες, η συγκεκριμένη επιλογή της μαρμάρινης βρύσης αποτελεί προσωπική επιλογή του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου! >> kozan.gr

Ειδήσεις
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top