VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Παραχωρήθηκε από το υπουργικό συμβούλιο η έκταση για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου το υπουργικό συμβούλιο. Το συμβούλιο απασχόλησαν νομοσχέδια διαδικαστικής κυρίως φύσης και μέσα σε αυτά ήταν η παραχώρηση έκτασης για το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τελικά, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση της έκτασης του δημοσίου για την ανέγερση των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 746 στρέμματα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για την ταχύτερη ανέγερση των κτιριακών υποδομών του που αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την ανάπτυξη ενός σύγχρονου, ανταγωνιστικού και κοντά στις ανάγκες της περιοχής Πανεπιστημίου, που να διασυνδέεται με την τοπική επιχειρηματικότητα και να προωθεί νέες ιδέες και καινοτομίες.

Η παραχώρηση της έκτασης είναι το πρώτο μόνο βήμα για τη δημιουργία του campus του Πανεπιστημίου και έρχεται σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία και μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, καθώς το μέλλον των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τα στενά οικονομικά δεδομένα είναι αμφίβολο.

Στο πρόγραμμα της χθεσινής συνεδρίασης περιλαμβανόταν και η επιλογή δικαστικών λειτουργών για τις θέσεις του προέδρου και των δύο αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, όπως και άλλων ανώτατων δικαστικών. Οι θέσεις θα μείνουν κενές από τον Ιούνιο λόγω της συνταξιοδότησης των προσώπων που τις κατέχουν.

Kozani.tv – Σωκράτης Μουτίδης

Ακολουθεί η κοινή δήλωση των βουλευτών ΠΑΣΟΚ του νομού Κοζάνης

Κοινή δήλωση των βουλευτών ΠΑΣΟΚ του νομού

Σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη έκανε πράξη ένα χρόνιο αίτημα των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας.

Αποφάσισε την παραχώρηση της έκτασης του δημοσίου για την ανέγερση των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Έτσι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υλοποίησε ένα δίκαιο αίτημα που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δια των τοπικών εκπροσώπων της, φρόντισε επιμελώς να παγώσει για χρόνια ολόκληρα, δημιουργώντας συνεχώς εμπόδια και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

Ο δρόμος πλέον άνοιξε και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μπορεί να αναπτυχθεί όπως πρέπει, προκειμένου να παίξει το ρόλο του ως πυλώνας ανάπτυξης και προόδου της κοινωνίας μας.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης

Αλέκος Αθανασιάδης

Γιάννης Βλατής

Πάρις Κουκουλόπουλος

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top