VIDEO:LIVE-AVLES.TV

«Κοζάνη Τόπος Να ζεις»: Χθες ήταν το Τσέρνομπιλ, Σήμερα η Φουκουσίμα, Αύριο ποιος ;;

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛΑυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα της συμβολικής διαμαρτυρίας που οργάνωσε η Δημοτική Κίνηση Κοζάνης προχθές με αφορμή την 25η επέτειο του πυρηνικού ολοκαυτώματος του Τσερνόμπιλ.

Τα μέλη της Κίνησης με ολόσωμες άσπρες φόρμες, μάσκες και πικέτες έδωσαν το δικό τους χρώμα στο κέντρο της πόλης.
Πηγή: O Χρόνος

Ξεκίνησαν από την Πλ. Γιολδάση, έκαναν σιωπηλή πορεία στην οδό Π. Μελά και στον κεντρικό πεζόδρομο, όπου μοίρασαν προκηρύξεις στους περαστικούς.

Στη συνέχεια έκαναν καθιστική διαμαρτυρία με αναμμένα κεριά στην πλατεία, όπου είχαν στήσει ταμπλώ και προβολικά με αποκαλυπτικές εικόνες και βιντεάκια από το Τσερνόμπιλ και τη Φουκουσίμα.

Οι πολίτες και οι εκπρόσωποι διαφόρων οργανώσεων που παραβρέθηκαν είχαν μόνο θετικά σχόλια να πουν. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης συνεχής ήταν και η παρουσία εκπροσώπων του Περιφερειακού Συνδυασμού «Εναλλακτική Δράση».

Σημειώνεται ότι την επόμενη Παρασκευή, 6 Μαϊου, η Κίνηση οργανώνει αντιπυρηνική Ημερίδα με αιχμή τη συγκρότηση Αντιπυρηνικού Δικτύου στα Βαλκάνια και στόχο τη ματαίωση της εγκατάστασης νέων πυρηνικών εργοστασίων, τη σταδιακή απεξάρτηση από τα πυρηνικά (και ορυκτά) καύσιμα και τη ριζική στροφή στις Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Δημοτική Κίνηση - «Κοζάνη -Τόπος να ζεις»
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top