VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Προβλήματα στη μεταφορά των καρκινοπαθών από τη Θεσσαλονίκη

ΡΑΔΙΟΤΑΞΙΑνάστατοι είναι οι ταξιτζήδες της Πτολεμαΐδας αλλά και οι καρκινοπαθείς της Εορδαίας από την απόφαση της τοπικής διοίκησης του ΙΚΑ να πέσει μαχαίρι στα έξοδα μετακίνησης των καρκινοπαθών της Εορδαίας προς και από τη Θεσσαλονίκη για τις θεραπείες τους, μέτρο που πλήττει άμεσα τα μέλη της Ένωσης Ραδιοταξί Πτολεμαΐδας ο «Πτολεμαίος».
Πηγή: Πτολεμαίος
Συγκεκριμένα η Ένωση των ταξιτζήδων ενημέρωσε εγγράφως το Σύλλογο Καρκινοπαθών Εορδαίας ότι με προφορική ενημέρωση που είχε από το παράρτημα του ΙΚΑ Πτολεμαΐδας αναφορικά με την αποζημίωση των μελών της ένωσης που εκτελούν δρομολόγια μεταφοράς καρκινοπαθών -που υποβάλλονται σε ακτινοβολία- από τη Θεσσαλονίκη αποκλείονται οι οδηγοί ταξί της Πτολεμαΐδας, μέτρο που το χαρακτηρίζουν «μη νόμιμο», καθώς όπως υποστηρίζουν «αντίκειται στην κείμενη νομοθεσία», γι’ αυτό και ζητούν να επανεξεταστεί η απόφαση αυτή από τους αρμοδίους του ΙΚΑ Πτολεμαΐδας.
Τονίζουν μάλιστα ότι βάσει της νομοθεσίας (Ν. 3109/2003 περί προμισθώσεως) οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί έχουν κάθε δικαίωμα στην επιστροφή του ασθενή από το νοσοκομείο όπου υποβάλλεται σε ακτινοθεραπεία προς την οικία τους, καθώς και ότι το κόστος αποζημίωσης κατ’ ουσία είναι το ίδιο, με τη διαφορά ότι «απομονώνονται οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί της Πτολεμαΐδας και δη τα μέλη του συγκεκριμένου συλλόγου».
Υποστηρίζουν επίσης ότι με την κατάργηση του υφιστάμενου συστήματος μεταφοράς, ο ασθενής θα είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει και τη διαφορά η οποία έως σήμερα δεν καταβάλλεται από το ΙΚΑ (20%) λαμβάνοντας υπόψη ότι το ποσό επιχορήγησης των ασθενών ανέρχεται παγίως στο 80% του κόστους μεταφοράς. Η Ένωση Ραδιοταξί Πτολεμαΐδας επισημαίνει ακόμη ότι «σε περίπτωση αλλαγής της υφιστάμενης κατάστασης μεταφοράς των ασθενών, οι καρκινοπαθείς θα πρέπει να πληρώνουν αυθημερόν μετά την χρήση το ταξί, γεγονός που θα προκαλέσει πρόσθετο οικονομικό βάρος γι’ αυτούς».
Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας, ενώ λόγω της σοβαρότητας του θέματος πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (26 Απριλίου) έκτακτη σύσκεψη για το θέμα αυτό στη διοικητική υπηρεσία του ΙΚΑ Πτολεμαΐδας.
Όπως μάλιστα δήλωσε ο πρόεδρος των Καρκινοπαθών Εορδαίας Βασίλης Καραπίντσιος, δημιουργείται γενικότερα πρόβλημα με την μεταφορά των καρκινοπαθών, καθώς «θεωρούν τους καρκινοπαθείς υγιείς όταν πηγαίνουν για θεραπείες (ακτινοβολίες) και τούς δικαιολογούν μεταφορά με ταξί μόνο στην επιστροφή τους από Θεσσαλονίκη όπου πηγαίνουν για θεραπεία κι αυτό κατά περίπτωση.
Εμείς το θεωρούμε άδικο αυτό και ζητάμε να καταργηθεί η απόφαση αυτή, γιατί δυσχεραίνει τη θέση των καρκινοπαθών». Διότι, σύμφωνα με τον κ. Καραπίντσιο, «οι καρκινοπαθείς αναγκάζονται να παίρνουν ταξί από τη Θεσσαλονίκη και να πληρώνουν πιο ακριβά, κι εκτός αυτού πρέπει να το πληρώσουν την ίδια μέρα».
Παράλληλα, λέει ότι «εκτός από άδικη απόφαση για τους καρκινοπαθείς, η απόφαση αυτή αποτελεί και διάκριση για τους ταξιτζήδες της Πτολεμαΐδας η οποία μάλιστα έχει ως συνέπεια να ταλαιπωρούνται οι καρκινοπαθείς της περιοχή μας, γι’ αυτό και πρέπει να ανακληθεί».
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top